jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupuolisensitiivisyys

Poikien ja tyttöjen erilaisuus on järkevää tunnustaa

Miehet ja naiset - pojat ja tytöt - ovat biologisesti ja psykologisesti erilaisia monella hyvin olennaisella tavalla. Pojilla alkaa esimerkiksi murrosikä keskimäärin myöhemmin kuin tytöillä ja heidän aivonsa kehittyvät hitaammin. Lisäksi pojilla on huomattavasti enemmän adrenaliinia, testosteronia ja muita hormoneja, jotka tekevät pojista "vilkkaampia" ja "vähemmän konformistisia" kuin tytöistä.

Lastenpsykiatri Sinkkonen innostaa sukupuolitietoisuuteen lasten kasvatuksessa

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen intoutuu Iltalehdelle antamassaan haastattelussa suitsuttamaan varhaiskasvatuksen  ja perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin vakiintunutta sukupuolisensitiivistä kasvatusotetta - Sinkkonen kehottaa olemaan ohjaamatta lasta kohti tietynlaisia stereotyyppisiä sukupuolirooleja. Lapsen on annettava  löytää vapaasti ne asiat, joista hänelle on iloa. Poika saa siis olla hoivaava ja tyttö leikkiä palo-ja kuorma-autoilla, jos siltä tuntuu.

Lääkärillä tuli mitta täyteen lastenpsykiatri Sinkkosen lausunnoista

Vantaan perheneuvolan lääkäri Jaana Wessman kertoo tuoreessa Facebook -päivityksessään saaneensa tarpeeksi ”valtakunnanlastenpsykiatri” Jari Sinkkosen lausunnoista. Kimmokkeen Wessmanin reaktioille antoi Sinkkosen tuore ja varsin karkea sukupuolen moninaisuutta koskeva lausunto Länsiväylä -lehdessä.

Minä en tällaista moninaisuuspuhetta ymmärrä alkuunkaan. Pojalla on munat ja tytöllä pimppi ja sillä selvä”, toteaa Sinkkonen Länsiväylä -lehdelle.

Sukupuolisensitiivisyys opetustyössä - mitä se on?

Postwittgensteinilaisessa informaatioteknologian ympäröimässä käsitemaailmassa lähes jokainen tuntuu  kuvittelevan kykenevänsä hallitsemaan olevaa intersubjektiivista havainneavaruuttaan syöttämällä siihen oman käsitteenmuodostusapparaattinsa läpi siivilöitynyttä merkityssisältöä symbolisina merkkijonomuodostelmina, jossa henkilön itsensä valitsemat avainkäsitteet usein korostuneina ohjaavat diskurssipolkuja henkilön toivomaan lopputulemaan :)

Gender-ideologia ei säästä kaikkein viattomimpiakaan :)

Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut uuden neuvolaoppaan, jossa kannustetaan pois kaavamaisista sukupuolirooleista :

     "Uusi opas Sukupuolten tasa-arvo neuvolan asiakastyössäMiten tukea vanhempia ja lapsia sukupuolten tasa-arvon näkökulmasta? auttaa neuvolan terveydenhoitajia ja muita sosiaali- ja terveysalan työntekijöitä toteuttamaan sukupuolten tasa-arvoa käytännön työssään lapsiperheiden kanssa.

Sukupuolisensitiivisyys varhaiskasvatuksessa - opinnäytetöitä

Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema Tasa-arvoinen varhaiskasvatus-hanke on edennet valtavirtaistumisen tiellä jo niin pitkälle, että hankkeen käytännöllistä toteumaa on mahdollista tarkastella tutkimuksellisella otteella.

Kuluvan vuoden aikana onkin valmistunut useita lokaalisti painottuvia laadullisia tutkielmia päiväkotien ja varhaiskasvatuksen ammattilaisten valmiuksista kohdata muuttuvat pedagogiset haasteet sekä sukupuolisensitiivisen työskentelyotteen vaikutuksista lasten omiin leikkivalintoihin.

Tsemppiä tytöt!

Aivan älyttömän virkistävää kuultavaa Alf Rehnin Ykkösaamun kolumni feminismistä otsikolla Se kaikkein vaikein -ismi. Välillä tekee mieli olla Alfin kanssa eri mieltä vain koska Alf Rehn, mutta tällä kertaa en voinut kuin kiittää ja kumartaa erinomaisesta tissejä ja peppuja pursuavasta feminismin ylistyksestä.

Kirkon näkemys sukupuolisuudesta on varsin moderni

Tein tässä sairauslomani suomalla lisääntyneellä vapaa-ajalla jälleen hieman koostavaa tutkimustyötä  ja nyt tutkimukselliset otteeni kohdentuivat varhaiskasvatuksen ja nuorisotyön nykytilan arviointiin sukupuolentutkimuksellisesta näkökulmasta ihan vain internetin tarjontaan tutustumalla.

Voiko poika mennä päiväkotiin prinsessamekko päällään?

Tämä kysymys on entistä useammin esillä mediassa ja myös kasvatusalan ammattilaisten mielenkiinnon kohteena.

 

Voiko lapsella olla kaksi geneettistä isää?

1800-luvun darwinismista ja muinaisten uskontojen pääteoksista heteronormatiivisen maailmankuvansa ammentavien mielestä tämä ei varmaankaan ole mahdollista, mutta edistyksellisimmissä tieteellisissä piireissä asia nähdään optimistisemmin :

 

"

Male same sex couples may soon be able to have children genetically related to both partners.

Scientists from the University of Cambridge and the Weizmann Institute in Israel made the discovery while conducting research into how egg and sperm cells are created.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä