jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupuolentutkimus

Kulttuurierojen hyväksyminen on edellytys maahanmuuttajien kotoutumiselle

Riipaisin tällaisen vastineen Hesarin mielipidekirjoitukseen, jossa kaksi professoria väittivät, ettei seksuaalirikoksissa missään tapauksessa voi olla kyse kulttuurista.

"Helsingin yliopiston professorit Sarah Green ja Tuija Pulkkinen kirjoittivat taannoisessa mielipidekirjoituksessaan (HS 23.1), kuinka seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä, viitaten mm. Oulun hyväksikäyttöepäilyihin. Näen kirjoituksessa ikävä kyllä enemmän ristiriitoja kuin akatemian edustajilta vaadittavaa, tieteellisesti perusteltua, lähestymistapaa.

Feminismi on skientologiaa

Unkari juuri lopetti yliopistoista sukupuolentutkimuksen pseudotieteenä. Tämä herätti huomaamaan, että sukupuolentutkimus pitää sisällään paljon sellaisia asioita, mitkä tekee siitä enemmänkin uskonnon kaltaisen kuin vakavasti otettavaa tiedettä. Sukupuolentutkimuksessa jopa suoraan myönnetään, että tilastoihin ja muihin tosiasioihin otetaan tarkoituksella oma subjektiivinen näkövinkkeli, jolla asioita tarkastellaan. Ja tässä tuleekin ensimmäinen uustermi: Standpoint-teoria. Näitä uustermejä on feminismistä kuplinut hyvin paljon, mikä on johtanut siihen, että jos on ns.

Naisurat

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun tutkija Suvi Heikkinen piti luennon Sukupuolinäkökulma perheeseen johtajien urilla. Heikkisen mukaan urakehitys on vaikeampaa naisilla, mistä on kahdenlaista haittaa: se ei ole tasa-arvoista, lisäksi siinä hukataan osaamispotentiaalia. Tasa-arvon määritelmä on siten kyky hyödyntää kaikkien osaamista ja antaa kaikille samat mahdollisuudet.

 

Naisurat

Sukupuolisensitiivinen nuorisotyö

Setlementtiliitto määrittelee sukupuolisensitiivisyyden seuraavasti: huomioidaan sukupuolen erilaiset vaikutukset, tunnistetaan stereotypioita mutta ei uusinneta niitä kyseenalaistamatta. Puretaan, avataan ja laajennetaan sukupuolirooleja ja sukupuolittuneita käyttäytymismalleja.

Tasa-arvopolitiikka = feminismi

Tarvitaan radikaalifeminismiä, jota ei estä politiikan konsensushakuisuus. Tärkeitä päätöksiä ei saada aikaan kun ei ole yksimielisyyttä.”

Jaana Kuusipalo, Tampereen yliopisto

Kansallisen ja globaalin tasa-arvopolitiikan saavutuksista ja ongelmista piti luennon tutkija Jaana Kuusipalo Tampereen yliopistolta.

TL;DR: tasa-arvopolitiikka ja feminismi ovat synonyymeja, maskulismi on yksi feminismin alalaji, konkreettisia miesten tasa-arvo-ongelmia ei käsitelty.

Tasa-arvo-ongelmat

Tilastojen vääristelyä tasa-arvotutkimuksessa

Jyväskylän yliopiston koulutuksen tutkimuslaitoksen tiedotteen mukaan "Korkeakoulutetut miehet jyräävät naiset työelämässä".

 

"Valmistumisen hetkellä 60 %:lla naisista ja 74 %:lla miehistä oli koulutustansa vastaava työ. Kolmen vuoden kuluttua valmistumisesta naisista 78 %:lla oli vakituinen työ, miehistä jopa 88 %:lla. "

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä