*

jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupuolen moninaisuus

Sukupuolen moninaisuuden kohtaaminen perheessä

Herkin ihmisyyteen kasvun vaihe ajoittuu varhaislapsuuteen ja nuoruuteen, jolloin neurologinen verkottuminen on kiivainta kuten myös sosiaalistumista vahvistava vuorovaikutteinen minäkuvan kehittyminenkin. Lapsuudessa koettu minäkuvan voimakas tai säännönmukainen kyseenalaistaminen jättää usein jälkensä ihmisen persoonaan trauman tai muun voimakkaan hämmennyksen muodossa - kasvuvaiheessa annettu tuki minäkuvaansa kehittävälle lapselle  taas auttaa kannattelemaan tätä  ihmistä hankalienkin elämänkokemusten yli koherentin sisäisen luottamuksen avulla.

Tumtum ja muut

Polarisoituneen aikakautemme eräs keskeinen dualistinen olettama on ollut ihmisen sukupuolisuuden ymmärtäminen olemuksellisesti kaksijakoisena usein joillain väitetyillä biologian lainalaisuuksilla perustellen.

HSL ja keisarin uudet vaatteet


Sukupuolineutraalin avioliittolain  epäsuorat vaikutukset nostavat jo päätään häkellyttävällä vauhdilla. Koko yhteiskunnan käsitys ihmisestä ja sukupuolesta pyritään muuttamaan, niin kirjastossa kuin joukkoliikenteessäkin. 

HS uutisoi 15.3 näin: Seta vetoaa HSL:ään, jotta matkakorttiin tulisi lisää sukupuolivaihtoehtoja. http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005126690.html

Otsikoissa jälleen keisarin uudet vaatteetToisin kuin tänään ja eilen meille on taas valtamediassa uskoteltu, niin ei ole mitään kolmatta sukupuolta tai sukupuoletonta ihmistä. Kukaan ihminen ei tosiasiallisesti ole sukupuoleton. Tällaisen suoranaisen roskan nostaminen lööppeihin ja otsikoihin on järjetöntä.Keisarin uudet vaatteet ovat silkkaa ilmaa ja vilu käy aikanaan luihin ja ytimiin.

Muunsukupuolinen

Kielitoimiston sanakirjan mukaan sanaa "muunsukupuolinen" käytetään  henkilöstä, jonka sukupuoli-identiteetti ei ole yksiselitteisesti miehen t. naisen vaan näiden väliltä, näiden yhdistelmä tms.

​Muunsukupuolisuus määrittyy siis nimensä mukaisesti vallitsevaan asemaan kavunneen  kaksinapaisen sukupuolijärjestelmän rinnalla ja sille alisteisena, mikä on mielestäni hieman harmillista ja identiteettien autonomiaa kaventavaa...

Muuta asiaa

Talvilomailun yms. tärkeiden asioiden hoitamisen keskellä huomasin internetin uutisvirrasta pääkaupunkiseutua koskevan edistyksellisen uutisen - pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastojen asiakasrekistereihin voi jatkossa nimittäin jokainen kirjaston lainauspalveluita käyttävä asiakas päivittää sukupuolimerkintänsä vastaamaan todellista tilannetta :

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä