jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kaikki blogit puheenaiheesta Seksuaalinen itsemääräämisoikeus

Yhden syyllisen taktiikka

Olen kiitollinen Yleisradiolle sen pitäessä esillä tärkeää aihetta seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta, nostaen esille myös arvostamani Väestöliiton näkökulmia. En ole kuitenkaan vakuuttunut aiheen polarisaatiosta ja kun nyt luin läpi koko päivän uutiskommentit tästä, olen vielä huolestuneempi. Yksi taho, minulle tuntematon "Agenda Europe" on nyt määritelty kolmannen osapuolen toimesta yksin syylliseksi aika lailla kaikkeen ihmisoikeuksien vastaiseen toimintaan. En luota tällaiseen yhden syyllisen taktiikkaan.

Suostumus2018

Suostumus2018   on useiden kansalaisjärjestöjen, poliittisten ryhmittymien ja yksityishenkilöiden  aikaisemmin talvella vireille laittama kampanja, jonka tavoitteena on muuttaa rikoslaissa raiskauksen tunnusmerkistöä uhrin suostumuksen puutetta painottavaksi. Nykyisessä rikoslaissa raiskaus määritellään ensisijaisesti väkivallalla tai sen uhalla tapahtuvaksi seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkaamiseksi, mikä määritelmä on selkeästi puutteellinen mm.

Selustanturvaajat keskuudessamme

Eduskunnan naisverkoston vireille laittama lakialoite rikoslain 20 luvun 1 §:n muuttamisesta käsiteltiin torstaina 8. maaliskuuta eduskunnan täysistunnon aikana lähetekeskustelussa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä