jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kaikki blogit puheenaiheesta Seksuaalimoraali

Raiskaus rikoslaissa - omaisuuden turmeleminen vai seksuaaliautonomian loukkaus

Erään audioluennon  yhteydessä tuli äskettäin ilmi, että roomalaisen oikeuden viimeisimpiä jäänteitä purettiin suomalaisesta oikeuskäytännöstä niinkin myöhään kuin  1990 -luvulla, jolloin  avioliitossa tapahtunut raiskaus kriminalisoitiin.

Uskonnolla ja kulttuurilla ei vaikutusta seksuaalirikollisuuteen

Tutkija Marko Juntunen on päätynyt tutkimuksessaan lopputulokseen, jonka mukaan Suomeen viime syksynä tulleiden irakilaisten syyllistyminen seksuaalirikoksiin on perua siitä, että "he ovat eläneet lapsuutensa ja nuoruutensa romahtaneessa yhteiskunnassa" – ei suinkaan siitä kulttuuritaustasta ja uskonnosta, jonka välittömässä vaikutuspiirissä he ovat niin ikään kasvaneet.

Miestenkin kannattaisi suhtautua kielteisesti seksin ostoon

Ranska kriminalisoi juuri tilapäisen seksin oston, ja siitä voi nyt saada 1500 euron sakot. Yleensä naiset ovat suhtautuneet kielteisesti seksikauppaan, ja miehet ovat olleet sallivampia. Tämä johtuu siitä, että kyse seksin oston kriminalisoimisessa on itse asiassa tilapäisten seksisuhteiden moraalisesta tuomitsemisesta. Tilapäiset, satunnaiset seksisuhteet ovat haluttu tuomita, ja tätä on tahdottu korostaa kriminalisoimalla kaupalliset tilapäiset seksisuhteet.

Vallankumouksellisen proletariaatin sukupuolielämän 12 käskyä

Neuvostoliitto oli ihmiskunnan historiassa kerrassaan kiinnostava kokeilu, johon liittyi niin iloa kuin surua. Hauskoja ylilyöntejäkin tapahtui, kuten vaikkapa valtion pyrkimys ulottumaan vaikutuksensa jopa "proletariaatin" yksityiselämään. Sarjassa "ihminen on kiinnostava otus; neuvostoihminenkin", tässä virkistävä tuulahdus menneisyydestä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä