jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kaikki blogit puheenaiheesta Pro Gradu-tutkielma

Selityskokoelma

Laura Huhtasaaren graduun liittyen on kuultu joukko selityksiä häneltä sekä hänen kannattajiltaan. Niitä on ruodittu varmaan blogeissa ja somessa, mutta tässä oma kokoelmani ja tulkintani selittelyn tarpeesta.

Opinnäytteen tarkastamisen haasteita

Viimeaikaisia kohuja on ollut Laura Huhtasaaren gradua kohtaan esitetyt uudet epäilykset, jonka mukaan gradun sisällöstä on ollut 30 % toisista tuotoksista kopioitua, vailla viittauksia näihin kopioituihin teoksiin. Itsestäni ikävintä on, jos on totta että myös omin nimiin otettuja tutkimuslöydöksiä on myös kopioitu.

Mitä Huhtasaaren hymyn takana?

"Svenska Ylen selvityksessä kävi ilmi, että Huhtasaari on käyttänyt ahkerasti Tiina Simpasen vuonna 2001 kirjoittamaa pro gradu -työtä Kohti monikulttuurista koulua. Ylen laskelmien mukaan Huhtasaaren vuonna 2003 valmistuneesta opinnäytetyöstä 30 prosenttia on suoria lainauksia Simpaselta. Huhtasaari ei ole julkaissut Simpasen työtä gradunsa lähdeluettelossa."

Timo Soini, näkijä ja tekijä?

Jo Timo Soinin pro Gradu-tutkielma kertoi, mitä Timo Soinin populistisen puolueen politiikka tulee olemaan..

Jo vuonna 1988 maisterismies kirjoitti Gradussaan: "Populismi on itsensä syrjäytyneiksi tuntevien aate". Soinin mukaan näitä kelkasta pudonneita Suomessa riittää. Ovat vain siirtyneet maalta lähiöiden pubeihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä