jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kaikki blogit puheenaiheesta Moskeija

Liberaali moskeija Suomeen – Konservatiiviset suuntaukset haastettava

Saksassa oleva uusi liberaali moskeija haastaa islamin konservatiiviset tulkinnat ja suuntaukset. Berliinin liberaali moskeija on moderni vaihtoehto nykypäivän muslimeille. Berliinin uudessa Ibn Rushd-Goethe -moskeijassa naiset ja miehet rukoilevat yhdessä. Liberaalin moskeijan tarkoituksena on koota niin sunni- kuin shiiamuslimit sekä miehet ja naiset yhteiseen rukoushetkeen, jossa he voivat unohtaa uskonnolliset konfliktit ja keskittyä vaalimaan yhteisiä islamilaisia arvoja. Myös homot ja lesbot ovat avoimesti tervetulleita moskeijaan.

Moskeija sadalla miljoonalla vai asuntoja maahanmuuttajille samalla rahalla?

Minun mielestäni maahanmuuttajat tarvitsevat ensisijaisesti asuntoja. Nyt, kun arabimaat ovat auliisti antamassa rahaa moskeijan rakentamiseen, niin aloittaisin neuvottelut heidän kanssaan siitä, että se raha käytettäisiin mieluummin asuntojen rakentamiseen muslimeille. Asunnoille on enemmän tarvetta kylmässä pohjolassa, kuin moskeijalle.

Moskeijat voivat olla todella kauniita rakennuksia sisältä ja päältä, mutta se seikka ei saa olla ratkaisevana tekijänä, vaan se, mitä siellä opetetaan. 

Suurmoskeijaa ei pidä tukea, koska ei ole yhtä islamia

Monet muslimiyhteisöt vastustavat Helsingin suurmoskeijahanketta. Muslimiyhteisöjen mukaan suurmoskeija voisi tukea väkivaltaisempia islamin versioita. He perustelevat tätä sillä, että moskeijan rahoittajatahot ovat vahvasti yhteydessä ääri-islamiin ja aikaisemminkin tukeneet salafismin leviämistä. Toinen heitä huolettava asia on, että esimerkiksi Suomen islamilainen neuvosto ei ole mukana valmistelemassa moskeijaa.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ristiriitaisuus

Kirkko on nyt päättänyt antaa tukensa suurmoskeijan rakentamiselle eli kilpailevalle uskonnolle, joka on aloittanut
"rekrytoinnin" vaudilla Suomessa. Asiasta tekee ristiriitaisen myös se, että viime vuonna valtaosa papeista ilmoitti

Eskilstunan moskeijan islamofobinen rasvankeitin

Eskilstunan taannoinen moskeijapalo oli joiltain osin kuin toisinto kuuluisasta Tampereen pizzerian tuhopoltosta, jossa vilkkaan mielikuvituksen omaavat poliittiset henkilöt johtivat keskustelua sekä tulipalon tutkintaa.  

 

Eskilstunan moskeijan tulipaloa ei ehditty edes sammuttaa kun media Suomea myöten tiesi, että kyseessä on tuhopoltto ja islamofobia. 

 

Perussuomalainen nuori, nainen ja vielä moskeijassa!

Osallistuin 14.2. Helsingin Perussuomalaisten Nuorten järjestämään moskeija-vierailuun. Mukana oli kiinnostuneen ja innostuneen nuorten porukan sekä isäntien lisäksi myös muutama toimittaja ja YLE:n kuvausryhmä. Tilanne oli etenkin alussa jännittynyt puolin toisin, ja Jussi Halla-ahon saama viime hetken porttikielto hiersi monen hampaankolossa, sillä tapaamisesta ja kansanedustajan mukanaolosta oli sovittu jo hyvissä ajoin.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä