jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kaikki blogit puheenaiheesta Maahanmuutto Suomeen

Mihinkä olemme menossa?

Mietin tai olen miettinyt jo pitkän aikaa mihinkä tämä Suomalainen "hyvinvointi" valtio on ajautumassa.Olen itse vain ns.tavallinen pulliainen,mutta yllätys myös minulla on mielipiteitä ja ajatuksia.Muistan aikoinaan vähän ennen rakkaan pappani kuolemaa,kun vihdoin viimein puhui kanssani talvisodan hirveyksistä ja kertoi kuinka he antoivat kaiken että mekin yhä puhumme Suomea ja saamme tuota kaunista lippuamme salossa pitää.Sitten tuli aika kun mentiin mukaan kaiken parantavaan ja elämämme helpoksi tekevään EU:hun..Itse olin siinä vaiheessa juuri äänestysikäinen ja äänestin EI vai

"Toteemi-ilmiö" ja maahanmuuttajien fetissiarvo

Usean äänestäjän harras toive toteutui ja moniarvoisten kansalaisten lauma yltyi suosionosoituksiin, kun eduskuntaan valittiin kaksi aitoa, l. varsinaista, maahanmuuttajaa.

Välimeren tragedia

Välimerellä hukkuneiden afrikkalaisten siirtolaisten määrä on lähtenyt huikeaan kasvuun etenkin viime viikonlopun noin 900 ihmisen hengen vaatineen onnettomuuden myötä. Keskeiseksi kysymykseksi on noussut se, miten ihmisuhrien määrä saataisiin jatkossa vähenemään.

Mamukeskustelu elää omaa elämäänsä

Suomalainen arkipäivän maahanmuuttokeskustelu on  areena,  jossa  syntyy  hyvin  helposti  myyttejä.

Maahanmuuttajien arvotus koituu silkaksi vahingoksi

Humanitaarisperusteisten sekä vailla työtä ja säännöllistä toimeentuloa olevien maahanmuuttajien tienestit ja tulevaisuudennäkymät herättävät aina välillä ansaittua huolta. Kehitin joutessani ja pyyteettömänä lahjana yhteiskunnalle toimeentulopoliittisen ratkaisun työttömille oleskeluluvan, turvapaikan, toissijaisen suojelun turvin ja muilla kenties unohtamillani statuksilla maassa oleilijoille.

Se kehuttu Kanadan maahanmuuttomalli

Kirjoitus on ilmestynyt Migrant Tales -verkkojulkaisussa.

Julkisessa keskustelussa moni sanoo, että lääke Suomen maahanmuuttopolitiikan ”parantamiselle” löytyy Atlantin takaa, Kanadasta. Harva on kuitenkin se, joka selittää, mitä se Kanadan maahanmuuttomalli sisältää. Se on ymmärrettävää, koska Kanadan maahanmuuttomalli tai systeemi on monitahoinen ja monimutkainen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä