jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kaikki blogit puheenaiheesta Jäätiköiden sulaminen

NÄIN ILMASTONMUUTOKSELLA PELOTELLAAN

Tänään 22.5.2019 Helsingin Sanomat julkaisi jutun "Merenpinta saattaa nousta paljon enemmän kuin on arvioitu, ja jopa 200 miljoonaa ihmistä voi joutua pakenemaan".

Alaotsikko kuuluu "Jopa 200 miljoonaa ihmistä voi joutua pakenemaan kodeistaan vuosisadan loppuun mennessä, jos merenpinta nousisi kaksi metriä. Todennäköisyys siihen on tutkijoiden mukaan noin viisi prosenttia."

Kauhukuvien kierrätysviikot - Grönlanti sulaa

Lehdistö kierrättää vanhoja kauhutarinoita vedenpinnan noususta tai kiihtyvästä mannerjäiden sulamisesta. Kummastakaan ei ole mitään merkkejä havaittavissa (kuva Grönlannin jäämassan tilanteesta).

On varmaan pelottavaa kertoa yhä uudestaan näitä tarinoita, kuinka Arktisen jäät sulavat pika - pika vauhtia, niinkuin Albert Goren johtoajatus kulki. No, eivät ne sulaneet ja nyt Arktinen merijää liikkuu normaaleissa lukemissa.

Aurinkovarjolinnut estämämään ilmastomuutosta

Linnuistahan joskus sanotaan, että niitä oli niin paljon, että ne pimensivät taivaan. Sanonnassa on tietysti liioitteluakin, mutta auringon säteilyä ei tarvitse kokonaan estää, vain vähentää ja heijastaa osa samalla takaisin avaruuteen. 

Tarpeeksi suuri keinotekoisten lintujen parvi pystyy estämään jäätiköiden sulamista alapuolellaan. Jos lintujen suunnittelussa alun perin lähdetään liikkeelle varjostamisesta, niin päästäneen tehokkaisiin konsepteihin pienellä vaivalla.

Pietarin suuri tulva 1824

*

Pietarin suuri tulva 1824

Kävelyilläni Pietarin kesäisillä kaduilla osuin kerran erään sillan korvaan, jossa silmäni erotti näkyvän vedenkorkeusmerkin.  Ylhäällä, aivan katutasossa lähes, oli näkyvä punainen merkki ja maininta: Tähän saakka nousi vesi suuressa tulvassa, joka kohtasi kaupunkiamme 19.11.1824.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä