jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen asiat ja toiminta

Hallituksen tiedonanto järkevä tai edes lainmukainen...? Ottakaapa kantaa!

 

Hallituksen tänään antama tiedoanto päättyy lauseeseen, että "Edellä esitetyn pohjalta hallitus jatkaa pienten yritysten työllistämiskynnyksen madaltamista koskevan hallituksen esityksen valmistelua, jos eduskunta antaa luottamuksen hallitukselle tässä asiassa".

Eikö olisi reilua sanoa etukäteen, että jos luottamusta ei tule, mitä sitten tapahtuu? Kaatuuko hallitus? Vedetäänkö "potkulakiesitys" pois? Tuoko hallitus ehkä parannetun version "potkulaista" myöhemmin? Vai miten on tarkoitus toimia?

Ensin äänestys Sipilän työllisyyslinjasta ja perään välikysymys koulutuksesta?

Osa työttömistä vaarassa menettää 100 euroa kuussa.

"Hallitus ja oppositio kannattavat lakia, mutta eivät ehdi laittaa sitä eteenpäin –  Työttömät siksi vaarassa menettää sata euroa kuussa.

Hallituksen sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus on ajanut eduskunnan sote-valiokunnan juntturaan. Koska sosiaali- ja terveysvaliokunta käsittelee tällä hetkellä vain sotea, muut tärkeät uudistukset seisovat.

Hallituksen esitys eduskunnalle: Hallituksen esitys HE 15/2017 vp

 

Hallituksen esitys HE 15/2017 vp

Hallituksen esitys eduskunnalle maakuntien perustamista ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen uudistusta koskevaksi lainsäädännöksi sekä Euroopan paikallisen itsehallinnon peruskirjan 12 ja 13 artiklan mukaisen ilmoituksen antamiseksi

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Kilpailukykysopimus ymmärretty joka puolella väärin

Ystäväni haki työvoimatoimiston kautta työpaikkaa. Työnantajalle hän ilmoitti palkkatoivomuksen 6,5 euroa/tunti. Raksallehan otetaan työntekijöitä 6 euron tuntipalkalla henkilöitä suoraan koulun penkiltä ilman pohjakoulutusta eduskunnan tekemän päätöksen mukaisesti. Kaveri ajatteli, että voihan hän hakea vähän parempaa palkkaa ja laittoi 6,5 euroa/tunti. Työnantaja käsitti pilkkuvirheen takia väärin ja oletti kaverin pyytävän liksaa 65 euroa tunnilta.

Heh, heh peruuntuu se maakuntahallintokin

Kokoomuksella oli takavuosina joku mainoskin peruuttamisesta, mutta tämä hallitus osaa komeasti pyörtää pyhiä puheitaan. Ilmeisen varmasti myös maakuntauudistus peruuntuu, jos ei sitten ole se poikkeus joka vahvistaa sääntöä.

Viimeisin takinkääntö oli tämä työttömien raastaminen yksityiselle haastattelijalle, joka nyt sitten palautui takaisin virkamiehille. Alkuun piti juurikin keventää virkamiesten työtä ja nopeuttaa toimenpiteitä, mutta nyt sitten huomattiin, että ei kannata tehdä turha työtä, kun yksityinen ei voi tehdä päätöstä.

Usko, toivo, petkutus …

... mutta suurin niistä on petkutus.

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola kehuu puoluetoverinsa Jari Lindströmin aikaansaamia uusia köyhän kansan kiusoja. Eerolan mukaan työpaikat eivät synny taikatempuilla (siitä olen samaa mieltä), mutta silti hokkuspokkuksilla niitä yritetään työttömien selkänahasta esiin manata.

Apteekissa odottaa yllätys

Vuoden 2016 ensimmäinen apteekkikäynti tulee olemaan monelle yllätyksellinen. Hallitus laati suuressa viisaudessaan lääkemaksuille 50 euron omavastuun. Tavanomainen lääkekorvaus astuu voimaan vasta sen jälkeen, kun tuo viisikymppinen on ensin maksettu, ainoana poikkeuksena ovat alle 18 -vuotiaat, joita omavastuu ei koske.

Pahimmin uudistus kohtelee niitä pitkäaikaissairaita, jotka ovat saaneet lääkkeensä erityiskorvattuina, sekä niitä suurta osaa ihmisiä, jotka käyttävät lääkkeitä niin vähän, että jäävät kokonaan korvausten ulkopuolelle.

Mitä eroa on nykyhallituksella ja suuryhtiöllä?

Nykyhallituksemme aikana Suomeen on ruvennut pesiytymään uudenlainen kulttuuri hoitaa asioita. Tämä kulttuuri on kopioitu lähes suoraan liikemaailmasta. Sillä tyypillisiä piirteitä ovat mm. seuraavat:

  1. Päätökset tehdään nopeasti, koska markkinoilla pärjääminen vaatii nopeaa reagointia

  2. Ne tehdään mahdollisimman pienellä joukolla, koska yhtiön johto ja hallitus on pieni

  3. Päätöksien valmistelussa ei tarvitse ottaa huomioon kuin firman tuloksen maksimointi

Persujen uusin julkisuusnäytös. Onko Tynkkynen sankari vai konna?

Tynkkysen tempaukset ja niiden seuraukset ovat herättäneet mielenkiintoa mediassa ja kansalaisissa. Ovatko nämä asiat olleet niin merkittäviä, vai onko kyseessä vain yksi uusi tapaus sarjassa perussuomalaisten julkisuusskandaalit?

Onko Tykkynen sankari vai konna? Siitä voi varmasti olla perustellusti montaa mieltä. Julkisuudessa sujuvasti esiintyvä Tynkkynen on asettunut omassa puolueessaan vastahankaan, kun puolue on joutunut hallitusvastuussa ollessaan suurelta osin luopumaan omista periaatteistaan ja taipumaan hallituskumppaniensa tahtoon.

Lyhyesti aivokadosta Saksaan

Hallituksen politiikka on tehnyt nopeaa tulosta, kuten kaikki tiedämmekin. Hallituspuolueiden suunnitelmat etenevät aikataulussa ja vievät suomalaisen osaamisen tehokkaasti ulkomaille, muun muassa Saksaan, jossa meitä onkin jo aika monta suomalaista nuorta ja osaavaa elintasopakolaista. Voitaisiin puhua myös aivokadosta, mutta se kuulostaisi jo ihan Venäjän menolta (mikä ei tietenkään muistuta ollenkaan viime aikaista Suomea). Joka tapauksessa me taidamme kaikki jäädä aivoinemme tänne.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä