jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kaikki blogit puheenaiheesta Gradu

Onko kohtuullista tutkia 15 vuotta vanhaa gradua?

Rikoslaissa rikos vanhentuu 15 vuodessa, jos teosta voi seurata yli 8 vuotta vankeutta.

Rikoksissa on yhtenä rajana 10 vuoden vanhentuminen teosta laskettuna (kun rangaistussäännöksen rangaistusmaksimi on 2 - 8 vuotta) ja sitten seuraava raja on 20 vuoden vanhentuminen, jota koskee edellä mainittu (maksimirangaistus pitää olla yli 8 vuotta).

Otetaan esimerkiksi törkeä petos (RL 36:2 §). Maksimirangaistus  on neljä vuotta vankeutta. Rikos vanhentuu näin ollen 10 vuodessa.

Tekijänoikeusjuristin näkemys Huhtasaaren gradun julkisesta käsittelystä (video)

Minulta on paljon kyselty juridisia perusteita julkaistuani tällä viikolla artikkelin Laura Huhtasaaren graduun mahdollisesti kohdistuneista tekijänoikeusloukkauksista.

Linkki alkuperäiseen artikkeliin: 

http://panuhuuhtanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257497-laura-huhtasaaren-vaino-gradun-kautta-saa-jopa-rikollisia-piirteita

Onneksi Turre Legal -lakiasiaintoimiston juristit tekivät asiasta jo live-videon Facebookissa:

Älä viittaa toisiin graduihin!

En ole akateeminen, joten tietoni gradujen tekemisistä eri aikakausina ovat hankittuja, eivät omakohtaisia. Näitä tietoja olenkin saanut silmiini viime aikoina varsin runsaasti sen tietyn gradun plagiointiväitekohun syytä tai ansiota. Gradun tekemisessä on näköjään aina ollut kaksi selkeätä periaatetta ja ohjetta: kerro OMIN sanoin ja viitteiden sekä lähteistysten on oltava kunnossa.

Plagiaatti Laura on oikeassa!

Lauraa syyteään taas samasta vanhasta asiasta. Hän on kopioinut osan gradustaan. Viimeisempien väitteiden mukaan jopa 30%. Huhtasaari itse vakuuttaa, että hän on gradunsa tehnyt täysin tuolloisten ohjeiden mukaan. Uskon häntä, entä Te muut?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä