jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kaikki blogit puheenaiheesta Europopulismi

Johtava putinisti persujen vieraana Tampereella

Europarlamentin ENF-ryhmän puheenjohtaja, Rassemblement national -puolueen edustaja Nicolas Bay esiintyy persujen vaalitilaisuudessa Tampereella, kertoi Suomen Uutiset 6.4.2019. Bay ja hänen puolueensa tunnetaan Vladimir Putinin hallintoa Venäjällä tukevista kannanotoistaan ja puolue lisäksi siitä, että se on venäläisten rahoittama. Tampereen tilaisuuden aihe oli "EU- ja islamkritiikki."

Persut Venäjän asialla - neljän kopla kokoontuu Milanossa

Huomiseksi suunniteltu populistien suurkokous Milanossa kuivui kasaan. Kutsutuista paristakymmenestä puolueesta paikalle tulee vain neljä - niiden joukossa persut, joita edustaa Puheenvuorossa bloggaava Olli Kotro. Muut osallistujat ovat Matteo Salvini isäntämaa Italiasta, Jörg Meuthen Saksasta ja Anders Vistisen Tanskasta.

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson irtisanoutui tänään Reutersin uutisessa tuosta yhteistyöstä. Hänen mukaansa se pelaa Venäjän ja Vladimir Putinin pussiin.

On mahdollista olla antautumatta populismille

Slovakian PS- puolue näyttää Suomen PS- puolueen vastakohdalta.

Vasta valittu puoluetta edustava 45- vuotias naispresidentti kertoo että

– Olen iloinen tuloksesta, mutta enimmäkseen siitä, että on mahdollista olla antautumatta periksi populismille. On mahdollista kertoa totuus ja kasvattaa mielenkiintoa ilman aggressiivista sanastoa, Čaputová sanoi kiitospuheessaan kannattajilleen uutistoimisto Reutersin mukaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10715316

Sana populismi taas otsikoissa vahvasti. Mitä se on?


Populisti sitä ja tätä taas media täynnä kun Italiassa euroa kritisoivat puolueet muodostavat hallitusta.


Jälleen herää mieleen kysymys, että mitä se oikein tarkoittaa se populismi?


Onko se negatiivinen, positiivinen vai neutraali lisäilmaisu puhujan uskottavuutta ajatellen?


Itselle on muodostunut mielikuva, että joku voisi pitää sitä vähemmän luotettavana tietona, mikäli sen kuulee populisti etuliitteellä varustellulta puhujalta.

Schröder otti ja Schulz taas antaa?

Kuten monet vielä hyvin muistavat niin liittokansleri Helmut Kohlin aikana Saksasta tuli Euroopan sairas mies (osittain Saksojen kalliin yhdistymisen takia). Hänen jälkeensä seuraava liittokansleri Gerhard Schröder (tiedättehän, samanlainen oikeistodemari ja putkimies kuin Lipposen Paavomme) oli riittävän vahva päättäjä, että uskalsi ryhtyä tarvittaviin toimiin. Schröderin läpiajamat rakennemuutokset olivat sen verran rajuja, tehokkaita ja epäsuosittuja, että hän menetti paikansa seuraavissa vaaleissa.

Bundeskanzler Martin Schulz?

Viime marraskuussa EU-parlamentin entinen puheenjohtaja Martin Schulz (SPD) ilmoitti yllättäen siirtyvänsä Brysselistä Berliiniin. Sen sijaan, että hän pyrkisi jatkokauteen EU:n hallinnossa, mies kertoi tähtäävänsä taas Saksan poliittiseen elämään.

Opportunisti populistin ansa

Tämä on ollut populistien ja jokaista mahdollisuutta etsivien opportunistien ilon viikko. Kun katsoo USA:n presidentinvaalien asetelmaa, opportunistisilla ja erityisesti opportunistisilla populisteilla on tänä vuonna edessään vielä monta tähtihetkeä.

Ajatuksiani Brexitistä

Britit äänestivät lähtemisen puolesta. Mutta tämä ei ollut ainut kiinnostava uutinen aiheesta. Tuloksen seurauksena olemme nähneet lehdistössä ison kampanjan lähtemistä äänestäneiden esittämiseksi tietämättömiksi, kun he googlailivat mitä eu on heti äänestyksen jälkeen. Mediassa on myös otettu esille monta kertaa nettiadressi, jossa jo yli 3 miljoonaa ihmistä vaatii uusintaäänestystä.

Europopulismia vaihteeksi vasemmalta

Europopulismia vaihteeksi vasemmalta

 

Aave kummittelee Suomessa – markkaan palaamisen aave. Tämän todisti jälleen tuoreen kansanedustaja Li Anderssonin eilen Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäpäivillä pitämä puhe. Markan aave on kuitenkin valtapuolueille vielä sellainen mörkö, että suurin osa ei uskalla puhua siitä, ja ne jotka uskaltavat, eivät oikein tunnu tietävän mistä puhuvat.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä