jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kaikki blogit puheenaiheesta EU-parlamenttivaalit

Tuliasedirektiivi ja poliittinen muisti EU-parlamenttivaaleissa

Silloin kun uudesta tuliasedirektiivistä päätettiin, niin Suomen EU-komissaarina oli kokoomustaustainen Jyrki Katainen. En ole huomannut hänen sanoneen eriävää mielipidettä direktiivistä. Suomen Sosialidemokraattisen puolueen Liisa Jaakonsaari kannatti useita kiristyksiä asedirektiiviin IMCO:ssa.

Ketä äänestäisi eri puolueista?

Osittain leikkimielinen kysely seuraavilla säännöillä: Sinun pitää eri listoilta valita yksi EU-parlamenttivaalien ehdokas, jonka siltä listalta lähettäisit Brysseliin, jos olisi pakko yksi valita. Muutaman listan voi vaieten ohittaa, jos valinta niistä on liian vaikeaa. Positiivisesti voi vertailla halutessaan listan toiseksi parhaan ehdokkaan kanssa ja muutoin kehua listaa ja kommentoida jotain yleistäkin hyvien valintaperusteluiden lisäksi.

Sellaista pokkaa ei Antti Rinteeltäkään löydy, että sivuuttaisi nyt naisen

Antti Rinne ja hänen johtamansa sdp:n puolueväki tekevät parhaillaan täysillä töitä, jonka päämääränä on muodostaa Suomeen demarijohtoinen hallitus, jonkalainen on viimeksi nähty täällä vuosina 1999–2003.

Aaro Kustaanheimon eduskunta- ja EU-parlamenttivaalitentti

Tämä vaalitentti ei edusta kenenkään toisen henkilön tai järjestön linjaa. Kaikkiin kysymyksiin ei tarvitse vastata. Pyydän ehdokkaita vastaamaan niihin julkisesti omalla nimellään tämän blogin kommenttipalstalle, Asepolitiikka-blogini kommenttipalstalle osoitteessa https://asepolitiikka.blogspot.com/ , Facebookissa tai Twitterissä. Vastauksia voi lähettää sähköpostiviesteinä, joihin on selvästi kirjoittettu, että ne saa julkaista osoitteeseen aarokustaa@gmail.com . Suosittelen kirjoittamaan vastauksiin sen kysymyksen numeron, johon vastaus on tarkoitettu.

Sipisupi.....69!......´tirsk´...läppä vaan veli.

”Alexander Stubb, et kaipaa esittelyitä. Eu-politiikkasi ja kantasi tunnetaan ja tiedetään; kirjoitat paljon, olet aktiivinen sosiaalisessa mediassa, mutta...harva tietää kuka olet?
       -...Alexander Stubb, 46v. filosofian tohtori, EU-nörtti ja vähän sporttihullu...
Mutta...ihan tälleen ihmisenä muualla kuin työssä ja EU-elämässä?

Näin voitin eurovaalit 2014 (luonnos vaalivalvojaispuheeseen 25.5.)

 

Rakkaat ystävät! Aivan ensiksi haluaisin kiittää teitä kaikkia loistavasta kampanjasta.

Moni on jo hämmästyneenä kysellyt, miten on mahdollista että yllättäen ja rajallisella budjetilla saatiin tällainen äänivyöry. Paljastan nyt teille – uskotuilleni – koko keskeisen taktiikkani, kipeän tietoisena siitä, että v. 2019 tätä tullaan käyttämään minua vastaan. No, kuten uusi paras kaverini Paavo totesi videohaastattelussa, ihmiskunnan kohtaloihinhan tässä tulee väkisinkin vaikuttaneeksi.

Kolmastoista paikka jakamatta

Eurovaalien äänestysprosentti näyttää sittenkin jäävän viimekertaisen kaltaiseksi. Niinpä tuollaisella kuuden prosentinkin ääniosuudella voisi livahtaa sisään vaikka aktiivisten rkp-laisten edustaja, miettikääpä sitä.

Kaksitoista paikkaa on käytännössä jaettu jo:

Keskusta ainakin 3

Kokoomus ainakin 3

Demarit ainakin 2

Persut ainakin 2

Vasurit 1

Vihreät 1

Vastattavaa ehdokkaille vaalikoneeseen

Osoita, miten asenteet ja arvot näkyvät toiminnassasi.

Kosiskelematta jääneet äänet pärstäkerroin

Poliitikot ja kansalaisjärjestöt valittavat jatkuvasti siitä, että äänestysprosentti on ollut putoamassa putoamastaan, eikä ratkaisu tunnu oleva näkyvissä vakuuttamaan kansalaisia siitä, että äänestämisen kannattaa. Omat kokemukseni ovat osoittaneet, että poliitikkojen sopisi katsoa peiliin: viime päivinä on toistuvasti käynyt niin, että Helsingin keskustassa kampanjoimassa vaaliehdokkaat tukijoukkoineen kosiskelevat ohikulkevien ääniä, mutta jättävät pärstäkerroin ääntäni kosiskelematta. Tässä tuorein esimerkki:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä