jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kaikki blogit puheenaiheesta Aktiivimalli

Keppiä! Keppiä!

Nyt keppiä saatana, kun ei mikään näytä muu auttavan. Keppiä! Keppiä! Keppiä niin että kintut soi ja niin että tuntuu. Nyt ei keppiä säästetä. /// Keppi on hyvä lääke. Sitä pitää nyt pussinuudelikeiton lisäksi tarjota kaikille kansanedustajille, ministereille, virkamiehille ja muille päättäjille ja edunvalvojille. /// Miltä tuntuu? Joko riittää?

Miksi aktiivimalli ei toimi?

Työttömien aktivoimisessa  ei sinänäsä ole mitään vikaa. sellaista tarvitaan. En ota kantaa siihen onko nykyisen purkutuomion saaneen aktiivimallin sisältö oikein laadittu, mutta pitkään työttöminä olleita  ja toivonsa työpaikasta menettäneitä pitää aktivoida, jos yhteiskunta haluaa heidät mukaan työelämään. Voi olla että aktiivimalli piiskaa liikaa. voi olla että se piiskaa liian vähän, en ota kantaa siihenkään, mutta varmaankin tarvitaan sekä piiskaa että porkkanaa.

Absurdi aktiivimallikeskustelu - VATT:n arvio tulee olemaan epämääräinen

En oikein tiedä itkisinkö vai nauraisinko seuratessani keskustelua aktiivimallista, sen arvioinnista sekä korvaavista toimista vastaavalla vaikutuksella. Jo alunperin VATT totesi, ettei kunnollista arviota voida tehdä siksi, että muutos toteutettiin kertarysäyksellä kaikille ja nousukauden aikaan.

Toukokuussa tehdyssä väliarviossa kerrottiin uudelleen sama asia, Talouselämä kertoi toukokuussa mm seuraavaa:

Aktiivimalli, leikkuri vai jotain ihan muuta

Eihän tämä ole varmaankaan viisasta...mutta toisaalta, ei se ole minua ennenkään estänyt.

Porin Suomi-areenalla käytiin tänään pj-keskustelu. Eräs aiheista josta käytiin keskustelua, monenlaisesta näkökulmasta, oli aktiivimalli. Mitä sille pitäisi tehdä? Milloin sille pitäisi jotain tehdä? Perutaanko koko malli? Vai poistetaanko ”vain” leikkuri? Mitä tilalle?

Aktiivimallin tutkimus on hyödytön

Epäasiallisten ja huonojen keinojen vaikuttavuusarviot ovat turhia ja niiden tekemiseen tuhlataan veronmaksajien rahoja. Aktiivimallin kepittäminen on laajasti tuomittu. Vaikka olisikin niin, että jokin keino lisäisi työllisyyttä, niin se on huono, eikä sitä saa käyttää jos kansa sen tuomitsee. Aktiivimallin osalta selvää vastausta työllisyysvaikutuksista ei saada. Saadaan vain arvio.

Runon, suven ja aktiivimallin päivää!

 

Suven ja runon päivä… eikä runosuoni kuki vieläkään tai edelleenkään … sanattomaksi elämä lähinnä vetää… surun ja ruven...

Työttömien aktiivimallin purkaminen on ollut keskusteluissa uudelleen esillä kun Suomi sai uuden hallituksen keväällä.

He, jotka tykkäävät kiusata heikompia, kyykyttää köyhimpiä ja kepittää työttömiä, eivät haluaisi aktiivileikkuria poistaa ja he, jotka ovat kokeneet aktiivileikkurin uhan ja iskun, eivät jaksaisi enää odottaa hetkeäkään, että epäinhimillinen toiminta loppuisi.

 

YLE ei ole perumassa aktiivimallia - vai?

 

Ylen sunnuntaina 9.6. julkaisema uutinen aktiivimallista ja työttömyyskorvauksen porrastuksesta herätti runsaasti some-keskustelua. Jutussa ei haastateltu hallituksen edustajia, vaan työttömyyskorvauksen porrastusajatukset tulivat EK:n ja liittojen suusta. Nopealla lukemisella monelle näytti jäävän vaikutelma, että aktiivimallia ei ollakaan purkamassa vaalilupauksista huolimatta.

Rajaton riemu

Rajaton riemu

 

Oi terve, puhdas

uusi hallitus,

uudet reformit.

Soi riemu rajaton

på två språk.

Kiitos uusi sote, kiky,

aktiivimalli,

wappusatanen.

Soi riemu rajaton,

soi kiitos, kunnia.

 

Linström katuu aktiivimallivirhettään, se aiheutti työttömille paljon vahinkoja

Entinen työministeri tunnusti Duunitorin haastattelussa tehneensä ison virheen, joka aiheutti tilanteen jossa syyttömiä heikompiosaisia rangaistaan, vaikka he eivät ole mitään väärää tehneet. Työttömien pieniä tuloja rangaistus pienentää entisestään.

Lindströmin omalletunnolle jäi selvä haitanteko heikompiosaisia kohtaan. Ei löytynyt miehestä henkistä suuruutta ja voimaa, jolla olisi asettunut rohkeasti vastustamaan tätä toimenpidettä. Ministerin edut painoivat vaakakupissa enemmän. Saivatko sinisten ministerit ansionsa mukaisesti ja putosivat eduskunnasta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä