jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 11 min 15 s sitten

Juha Sipilä Sri Lankan iskuista: ”Olen surullinen”

1 tunti 23 min ago

Toimitusministeristön pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja ulkoministeri Timo Soini (sin) tuomitsevat Sri Lankasssa sunnuntaina tehdyt iskut.

”Olen surullinen Sri Lankassa pääsiäissunnuntaina tehtyjen iskujen vuoksi. Seuraamme tilannetta tarkasti. Ajatukseni ovat uhrien ja heidän perheidensä luona”, Sipilä tviittasi sunnuntaina.

Politico: ”Ukrainan vaalien suuri voittaja on Vladimir Putin”

3 tuntia 44 min ago

Ukrainalaiset äänestävät tänään sunnuntaina presidentinvaalien toisella kierroksella. Vastakkain ovat istuva presidentti Petro Porshenko ja näyttelijä Volodomir Zelensky.

Kyivpostin julkaiseman tuoreimman gallupin mukaan Zelenskyn odotetaan saavan jopa noin 73 prosenttia äänistä.

Sri Lankassa lomaileva suomalaisturisti: ”Tällä hetkellä näyttää ihan normaalilta ulkona”

4 tuntia 50 min ago

Yli sadan ihmisen pelätään kuolleen ja 400 loukkaantuneen Sri Lankan saarelle tehdyissä useissa pommi-iskuissa.

Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan räjähdyksiä oli kuusi eri puolilla Sri Lankaa. Kolme iskuista tapahtui pääkaupunki Colombossa sijaitseviin turistien suosimiin Cinnamon Grand, Shangri-La ja Kingsbury -nimisiin viiden tähden hotelleihin.

Myös Colombossa sijaitsevaan kirkkoon hyökättiin. Lisäksi länsirannikolla sijaitsevaan Negombon ja itärannikolla sijaitsevan Batticaloan kaupunkien kirkkoihin on isketty.

Jussi Halla-aho: ”Kadun sitä, että olen kauan sitten ilmaissut erilaisia periaatteellisia kantoja tarpeettoman brutaalisti”

5 tuntia 10 min ago

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi vanhoja blogikirjoituksiaan lauantai-iltana eri Twitter-keskusteluissa. Hän myöntää, että osa blogeista julkisuuteen nostetuista sitaateista on ”tyhmiä ja harkitsemattomia”.

”Kadun sitä, että olen kauan sitten ilmaissut erilaisia periaatteellisia kantoja tarpeettoman brutaalisti”, hän sanoo.

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

Eduskunnasta pudonnut Toimi Kankaanniemi: ”Perussuomalaisten vaalitulos yllätti”

5 tuntia 52 min ago

Eduskunnasta viime sunnuntain vaaleissa pudonnut perussuomalaisten Toimi Kankaanniemi kertoo arvioineensa perussuomalaisen puolueen hajotessa vuonna 2017, että sen enempää eronneet kuin puolueeseen jääneetkään eivät selviä tilanteesta.

Nyt hän sanoo olleensa oikeassa ja väärässä.

”Murhia, sekasortoa ja anarkiaa” – Ainakin 100 kuollut Sri Lankan räjähdyksissä

6 tuntia 21 min ago

Ainakin 100 ihmistä on kuollut Sri Lankassa kirkkoihin ja hotelleihin kohdistuneissa räjähdyksissä. BBC uutisoi kuudesta eri räjähdyksestä.

Viranomaisten mukaan loukkaantuneita on yli 200.

”Erittäin koordinoiduilta vaikuttavat iskut ovat aiheuttaneet murhia, sekasortoa ja anarkiaa. Moni viaton ihminen on kuollut”, Sri Lankan valtiovarainministeri Mangaka Samaraweera kommentoi BBC:n mukaan.

Sri Lankan hallitus on kutsuttu hätäkokoukseen armeijan edustajien kanssa tapahtumien vuoksi. 

Edis Tatli tyrmättiin New Yorkissa

6 tuntia 31 min ago

Edis Tatli hävisi nyrkkeilyn ammattilaisottelun New Yorkin Madison Square Gardenissa lauantaina. Yhdysvaltalainen Teofimo Lopez tyrmäsi Tatlin.

Kamppailu päättyi viidennessä erässä. Lopezin vahva isku osui Tatlin kylkeen ja tiputti tämän kanveesiin. Lukua laskettiin loppuun saakka. Tatli piteli polviasennossa kylkeään, eikä enää noussut.

Lopez hallitsi ottelua alussa hienokseltaan. Tatli muutti ottelun edetessä taktiikkaansa hyökkäävämmäksi, mikä osaltaan auttoi Lopezia ratkaisemaan ottelun.

CMI: ”Hussein al-Taee nauttii edelleen luottamustamme”

6 tuntia 49 min ago

Presidentti Martti Ahtisaaren perustama konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiative eli CMI kertoo sdp:n kansanedustajaksi valitun Hussein al-Taeen nauttivan edelleen järjestön luottamusta.

”Hussein al-Taee nauttii edelleen luottamustamme konfliktinratkaisun asiantuntijana”, järjestö kertoo Twitterissä ja STT:lle antamassaan lausunnossa.

Kärpät aloitti finaalit voitolla: ”Marginaalit olivat pienet”

20.4.2019 22:00

Jääkiekon SM-liigan finaalisarja alkoi lauantaina Oulussa. Kärpät voitti HPK:n 4-1, mutta numeroista huolimatta peli oli hyvin tasainen.

Kärppien slovakialaispelaaja Michal Kristof teki kolmannen erän puolivälissä ottelun voittomaalin. Sen jälkeen Kärpät osui kahdesti tyhjiin.

- Tosi tiukka peli, HPK:llakin oli omat hetkensä. Silloin Veini (maalivahti Vehviläinen) oli mies paikallaan, kommentoi Kärppien päävalmentaja Mikko Manner lehdistötilaisuudessa.

Manner kehui Raksilan hallin tunnelmaa.

Sari Essayahin ”kaikkein kummallisin” suunnitelma puhuttaa - Näin hän vastaa: ”Missä tässä on peli?”

20.4.2019 15:58

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah perustelee tuplaehdokkuuttaan sillä, että on eurovaaleissa hakemassa paikka ensi sijaisesti puolueelle, ei itselleen. Hän oli ehdolla myös eduskuntavaaleissa ja tuli valituksi.

Esssayah on lisäksi ilmoittanut, että on valmis ottamaan europarlamentaarikon paikan vastaan Suomen EU-puheenjohtajakauden ajaksi jos kd ei ole mukana uudessa hallituksessa. Tämä on aiheuttanut paljon keskustelua pääsiäisen aikana, ja moni on ihmetellyt Essayahin linjausta.

Poliisi vetosi pohjoisirlantilaisiin: ”Auttakaa meitä lopettamaan tämä hulluus”

20.4.2019 12:55

Pohjois-Irlannin poliisi on vedonnut ihmisiin mellakoinnin lopettamiseksi ja tilanteen rauhoittamiseksi Londonderryn alueella. Poliisi on pidättänyt kaksi miestä epäiltynä toimittaja Lyra McKeen ampumisesta torstaina ja perjantain välisenä yönä.

Kokoomuskonkari hallituskaavailuista: ”Vihervasemmisto olisi yksinkertaisesti liian monilukuinen”

20.4.2019 12:17

Eduskunnan jättänyt kokoomuksen konkari Pertti Salolainen arvioi, ettei kokoomuksen pidä lähteä sdp:n kanssa hallitukseen, jos vaatimuksena on vasemmistoliiton mukaan otto.

”Tiedän vanhastaan, että tämä on sdp:lle erittäin paha paikka. He pelkäävät, että jos vasemmistoliitto jää oppositioon, se puukottaa heitä selkään. Hallitukseen, jossa ovat sdp:n lisäksi vasemmistoliitto ja vihreät, kokoomuksen ei tulisi kuitenkaan lähteä”, hän kommentoi Verkkouutisille.

Vaalikonevastaukset paljastavat: Sdp:n ja kokoomuksen yhteinen sävel voisi löytyä perhevapaista

20.4.2019 11:38

Sdp:n ja kokoomuksen uusien kansanedustajien voi olla vaikea sovittaa yhteen talouslinjauksensa, jos puolueet ennakkoarvioiden mukaisesti ryhtyvät neuvottelemaan yhteisen hallituksen muodostamisesta sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen johdolla.  Alma Median vaalikonevastaukset paljastavat, että puolueiden uudet eduskuntaryhmät ovat keskenään eri mieltä lähes kaikista talousasioista.

Tutkija kävi läpi Timo Soinin uran: ”Veti oman poliittisen perintönsä pyntystä alas”

20.4.2019 11:03

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä arvioi Timo Soinin jäävän historiaan monessa asiassa poliittisen uransan ansiosta. Hän tiivistää Soinin uran kolmeen sanaan: nousu, uho ja tuho.

Ensimmäiseksi kiinnekohdaksi Soinin uralta Jokisipilä nostaa vuoden 2011 eduskuntavaalit. Silloin perussuomalaiset nousivat 5 edustajan pikkupuolueesta 39 edustajan puolueeksi, maan kolmanneksi suurimmaksi. 

Takavuosien maailman paras jääkiekkoseura palasi mestariksi

20.4.2019 10:58

Moskovan TsSKA on voittanut jääkiekon KHL:n mestaruuden. Mestaruus ratkesi perjantaina, kun TsSKA voitti Avangard Omskin Maksim Maminin jatkoerämaalilla 3-2. Finaalisarjan TsSKA vei edukseen otteluvoitoin 4-0.

Punaisen armeijan keskusurheiluseura TsSKA on Euroopan legendaarisin jääkiekkoseura. 1970- ja 80-luvuilla se oli todennäköisesti maailman paras jääkiekkoseura. Vuosina 1976-91 TsSKA pelasi NHL-seuroja vastaan 36 ottelua, joista voitti 25 ja hävisi vain kahdeksan. Kolmesti TsSKA sai tyytyä tasapeliin.

Jussi Halla-aholta selitys ”mikrofoni pois” –episodille: ”Se, että toimittaja hyökkää sitaattilistan kanssa kimppuuni on rituaali ja pakkoliike”

20.4.2019 10:09

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho selittää torstaisia tapahtumia puolueensa tiedotustilaisuudessa Facebookissa. Hän vetoaa siihen, ettei EU-vaaleja käsitellyttä tilaisuutta voitu käyttää yksittäisten sitaattien taustan ja merkityksen käsittelyyn.

Vaatimukset Donald Trumpin virkasyytteestä kovenevat – Oikeustieteilijä: ”Lykkäämisessä ei enää ole mitään järkeä”

20.4.2019 09:43

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä senaattori Elizabeth Warren vaatii presidentti Donald Trumpin asettamista virkasyytteeseen erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkinnan vuoksi.

”Muellerin raportti osoittaa faktojen kautta, että vihamielinen ulkomainen hallitus hyökkäsi vuoden 2016 vaaliemme kimppuun auttaakseen Donald Trumpia ja Donald Trump otti tuon avun vastaan.  Noustuaan valtaan Donald Trump häiritsi tutkintaa tuosta hyökkäyksestä”, hän kirjoittaa Twitterissä.

Professori puhuu nyt perusporvareista: ”Perussuomalaisten kasvun tulppa on irronnut”

20.4.2019 09:14

Perussuomalaiset vetää puoleensa nyt myös porvareita, arvioi Helsingin yliopiston yleisen valtio-opin professori Hanna Wass. Hän lanseeraa uuden termin, perusporvari.

”Yritin keksiä jotain, millä kuvata tätä gentrifikaatiota”, hän sanoo ja pyytää anteeksi sanahirviötä.

Gentrifikaatio tarkoittaa keskiluokkaistumista ja kuvaa sitä, että keskiluokkaista väestöä muuttaa alueelle, joka aiemmin on ollut työväenluokkainen. Ilmiön johdosta asuntojen ja vuokrien hinnat nousevat ja kotitalouksien koko pienenee. Esimerkki tällaisesta alueesta on Helsingin Kallio.

Valko-Venäjä tarjoili Pikkuleijonille shokkihoitoa

19.4.2019 23:24

Suomi koki historiallisen tappion jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Uumajassa perjantaina. Valko-Venäjä voitti Pikkuleijonat 4-3 ja ensi kertaa U18 MM-kisoissa.

Valko-Venäjä johti ottelua kolmannessa erässä 4-0 ja jopa ansaitusti. Suomen kiri alkoi aivan liian myöhään.

Suomi ei kahdessa ensimmäisessä erässä pelannut parhaalla tasollaan. Se ei silti sulje pois faktaa, että Valko-Venäjä pelasi vahvan ottelun, ja että joukkueella on vahvaa pelaajamateriaalia.

Tappara voitti pakkopullaksi haukutun pronssiottelun

19.4.2019 21:52

Jääkiekon SM-liiga pitää sitkeästi kiinni pronssiottelukäytännöstään. Tappara ja HIFK joutuivat näin ollen kohtaamaan toisensa vielä perjantaina Tampereella pronssipelissä, vaikka pelaajat mieluusti olisivat lähteneet kesälaitumille heidän joukkueidensa hävittyä puolivälieräsarjansa viime maanantaina.

Tappara johti pronssipeliä Niko Ojamäen ja Otto Rauhalan toisen erän maalien myötä 2-0. HIFK nousi kolmannessa erässä tasoihin Teemu Erosen ja Juhani Tyrväisen maaleilla.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset