jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Vasemmistoliiton ratkaisevan tärkeä jäsenäänestys

Vasemmistoliiton neuvoa-antava jäsenäänestys hallitukseen osallistumisesta päättyi keskiyöllä ja äänestyksen tulos julkistetaan iltapäivällä puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän kokoontuessa tekemään lopullisen päätöksen puolueen osallistumisesta hallitusyhteistyöhön.

 

Hiemanko  on "jännittävä" tilanne mielestäni, sillä neuvoaottavan esitiedusteluni perusteella jäsenistön ylivoimainen enemmistö kannattaa hallitukseen menemistä :)

 

Vasemmistoliiton ministerivalinnatkin lienevät jo selvillä - Opetus- ja kulttuuriministeriksi nimitettäneen puolueen puheenjohtaja Li Andersson ja Sosiaali- ja terveysministeriksi joko Merja Kyllönen tai sitten Hanna Sarkkinen...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Luin erään melko kriittisen kirjoituksen aiheesta. Siis miksi ei kannata mennä hallitukseen.
Toisaalta, vaikka en ole Vassari, niin olen sitä mieltä, että VASsin kannattaa (aina?) mennä mukaan kun Kok ei ole mukana.
Jos taas katsotaan ehdotettua hallitusohjelmaaa niin siinä on liikaa Sipilöintiä, kun vertaa häviäjän painoarvoon.

Punamulta on historiassa osoittautunut melko realistiseksi ja rakentavaksi vaihtoehdoksi. Odotan vain, että Sipilä menee menojaan.

Henry

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Vassuleiden hallitukseen pääsyn hyödyllisyys tavan tallaajan kannalta ei minusta ole ollenkaan noin selviö eikä kiinni kokkuleiden hallituksessa olosta.

Kyse on meidän tavallisten ihmisten kannalta onko demuleiden vasemmalla puolella oppositiota jolle kannatuksen valumista heidän kannattaisi varoa. Siksi esimerkiksi vassuleiden potentiaalisten ministereiden ja heidän uranosteeseensa mukaan pyrkivien lisäksi vassuleiden hallituspaikkoja innokkaimmin tukee juurikin demulien terävä pää.

Sipilöinnin ja muun suhmuroinnin suhteen olen samaa mieltä. Mutta epäilen josko pelkkä Sipilän ja Bernerin siivoutuminen riittää muuttamaan kepuleiden politiikkaa ihmisten suuntaan. A.Kaikkonen, A.Vehviläinen, A.Saarikko, J.Rehula, M.Lintilä j.n.e. ovat olleet hänen innokkaita pikku apureitaan päivän politiikasta syrjässä jo olevan Bernerin ja eduskunnasta tippuneen K.Tiilikaisen lisäksi. Ketkä siis olisivat niin hallituksessa kuin kepulien johdossa uskottvia ei-sipilöijiä? Ja millainen "putsch" on syyskuun kokouksessa yleensä mahdollinen? ... ottaen huomioon hallitukseen pääsyn?

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Eli myös Vas aikoo tehdä megatakinkäännön? Kovasti tulee Soinin Timpan suomenennätysloikalle uusia haastajia!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olisin taipuvainen pitämään aiempia vassuleiden loikkia, esim. C.Anderssonin johdolla Lipposen I:en ja P.Arhinmäen johdolla Kataisen, vielä tätä nykyistä suurenpana takinkääntönä. Ja tämän nykyisen merkitys ja sisältö avautuu vasta kun käytännössä näemme millaista politiikkaa Rinteen hallitus tulee noudattamaan. Tiedossa oleva hallitusohjelma antaa, ainakin vielä, vassuleille tilaa pitää takkia monella tavalla.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Täytyy toivoa että esimerkiksi valtionyhtiöiden myyntien suhteen pitävät rotinsa! Samoin pakkoruotsin. Itse olen sellainen vasemmistolaisesti ajatteleva PSn kannattaja, jonka mielestä kaikkea ei pidä myydä ja että rehellisellä duunarilla pitää myös olla oikeutensa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset