jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Nuorisoalan järjestöistä

 

Valtakunnalliset nuorisoalan järjestöt ovat järjestyneessä yhteiskunnassa valtion erityisessä suojeluksessa, koska ne tehokkaasti edistävät nuorison sosiaalista integroitumista ja osallisuutta ja siten ne omatoimisuuteen kasvattamalla ehkäisevät yhteiskuntarauhaakin mahdollisesti häiritsevää syrjäytymistä.

 

Valtakunnalliset nuorisoalan järjestöt toteuttavat nuorisolain tarkoitusta ja lähtökohtia koko maassa.  Nuorisoalan järjestöjen avustuskelpoisuudesta ja avustuksenjaosta säädetään sekä nuorisolaissa (1285/2016) että valtioneuvoston asetuksessa nuorisotyöstä ja –politiikasta (211/2017).

Valtion taloudellisen tuen ehtona on se, että nuorisoalan järjestö toteuttaa nuorisolain 2 §:ssä määriteltyjä tehtäviä minkä ohella järjestöjä arvioidaan niiden toiminnan laajuuden ja laadun, yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja taloudenhoidon suhteen. Valtioneuvoston nimeämä erityinen arviointi- ja avustustoimikunta tekee nuorisolain mukaisesti esityksen sekä järjestöjen avustuskelpoisuudesta että rahanjaosta avustukset myöntävälle Opetus- ja kulttuuriministeriölle.

 

Yhteiskunnan tukema nuorisotyö perustuu yleiseen arvopohjaan ja kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin. Laissa tämä arvopohja on tiivistetty kantaviin periaatteisiin, joita ovat :

  • yhteisvastuu, kulttuurien moninaisuus ja kansainvälisyys
  • kestävä kehitys, terveet elämäntavat sekä ympäristön ja elämän kunnioittaminen
  • monialainen yhteistyö

 

 

Tästäkin  aiheesta on siis olemassa "mustaa valkoisella"  - nuorisoalan järjestöjen toiminta-avustuksia voidaan ja tuleekin arvioida ainoastaan voimassa olevien lakien ja asetusten mukaisesti.

 

 

 

 

Niin?

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset