jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

USA ja ISIS - kuin kaksi terttuseljan marjaa

YK:n turvallisuusneuvosto  on eilen hyväksynyt vesitetyn version päätöslauselmasta, jossa tuomitaan seksuaalisen väkivallan käyttö aseena sodassa lähes yksinomaan presidentti  Trumpin hallinnoiman Yhdysvaltojen totaalisen aborttivastaisuuden vuoksi.

 

Kun miehet haluavat hallita  maailmaa määrittelemällä keskinäisiä asemiaan väkivaltaisesti, niin siinä kuviossa naisten ja tyttöjen ihmisoikeudet ovat toisarvoisia riippumatta siitä, mihin patriarkaaliseen uskomusjärjestelmään kukin porukka tukeutuu.  

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Pöyristyttävä tapaus, mutta ei sitä pidä piilottaa puheeseen patriarkaalisuudesta.

Kyse on Yhdysvaltain äärioikeistolaisesta hallituksesta, jolla on YK:ssa veto-oikeus. America first merkitsee: minä, presidentti, olen sekä kotimaisen lain että kansainvälisen oikeuden yläpuolella.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Nyt perusteluna käytetty USA:n linjaus, m.m. abortin vastustaminen, on kuitenkin jo Trump:ia pitempi jatkumo siellä. Ahdasmielinen uskonnollisuus ja sen käyttäminen sekä sikäläisessä sisä- että ulkopolitiikassa on "business as usual".

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Veto-oikeudet ovat kyllä demokratian irvikuva.... ovat aina olleet. Pelkään vain pahoin että mikäli niistä luovutaan (ei lähitulevaisuuden näkymiä), niin vahvimmat maat haistattavat entistä enemmän pitkät YK:lle ja se kokee Kansainliiton kohtalon. Kunnon sodat voivat myös seurata. Ihan helppoja ratkaisukeinoja en tällä haavaa näe.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Kun lukee heprealaista testamenttia ja ns. Pyhänmaan valtauksesta, niin ei ole ainoastaan Jumalan tahto et heprealasiet valloittvat maan pakanoilta, vaan tappavat miehet ja vanhat naiset ja ottavat nuoret naiset orjiksi ja vaimoiksi = raiskata.

Jostain syystä tätä ei pyhäkuolussa opetettu lapsena, luin itse Raamatusta ollessani armeijassa kun iltaisin ei ollut muutakaaan tekemistä –> erosin kirkosta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hebrealaiset olivat todellakin raakoja ja perustelivat imperialismiaan Jahwen määräyksillä ja ovat edelleenkin Erez Israel -vaatimuksineen. Ainiin, D.Trump lienee saamassa mukaansa nimetyn kaupungin Golan:lle (https://www.cnbc.com/2019/04/23/benjamin-netanyahu...).

Toisaalta muinaisessa länsimaisen kulttuurin kehdossa Kreikassa, m.l. demokraattinen Ateena, oli jokaisen voittoisan sotilaan velvollisuus raiskata voitetut, niin naiset kuin miehetkin, jotta heille olisi osoitettu heidän tappionsa jälkeinen paikkansa. Ennenkuin heistä tehtiin telttakeppejä joiden muistona meillä on Helsingissäkin karyatidejä eli vanhoissa rakennuksissa patsaita kannattelemassa valepalkkien päitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset