Joka kolmas yli 16 vuotias saa eläkettä

Paikallisten sanomalehtien ykköspuheenaiheeksi on tänään  noussut Eläketurvakeskuksen julkaisema tilastotieto Suomen eläkkeensaajista.  Tilasto paljastaa karun, mutta kolean, todellisuuden maamme väestöllisestä rakenteesta – jo kolmasosa 16 vuotta täyttäneistä nauttii omaeläkkeen suomasta taloudellisesta turvasta.  

Erityisesti itäinen ja pohjoinen Suomi ovat eläkkeellä olevien kansalaisten suosimia asuinalueita johtuen luultavasti niiden pääkaupunkiseutua ja länsirannikon vireitä asutuskeskuksia pienemmistä asumis- ja muista elinkustannuksista. 

 

"Omaa eläkettä saaneiden osuus 16 vuotta täyttäneestä väestöstä oli 32,8 prosenttia vuonna 2018. Maakunnittain tarkasteltuna väestöosuus oli selvästi pienin Uudellamaalla, 25,8 prosenttia. Toiseksi pienin se oli Ahvenanmaalla, 30,4 prosenttia. Suurin eläkkeensaajien väestöosuus oli Etelä-Savossa, 43,5 prosenttia. Yli 40 prosenttia se oli myös Kymenlaaksossa ja Kainuussa."

 

MItä sitten, voidaan nyt kysyä. 

MIelestäni tässä tilanteessa ei ole mitään ihmeellistä. Eläke on 1selitteisesti perustuslaissa turvattu perusoikeus ja siten yhteiskunnan on vain huolehdittava siitä, että jokaisella eläkkeensaajalla on kohtuullinen toimeentulo. Käsittääkseni kun yhteiskunta on olemassa ihmisiä varten eikä päinvastoin…

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu