jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Joka kolmas yli 16 vuotias saa eläkettä

Paikallisten sanomalehtien ykköspuheenaiheeksi on tänään  noussut Eläketurvakeskuksen julkaisema tilastotieto Suomen eläkkeensaajista.  Tilasto paljastaa karun, mutta kolean, todellisuuden maamme väestöllisestä rakenteesta - jo kolmasosa 16 vuotta täyttäneistä nauttii omaeläkkeen suomasta taloudellisesta turvasta.  

Erityisesti itäinen ja pohjoinen Suomi ovat eläkkeellä olevien kansalaisten suosimia asuinalueita johtuen luultavasti niiden pääkaupunkiseutua ja länsirannikon vireitä asutuskeskuksia pienemmistä asumis- ja muista elinkustannuksista. 

 

"Omaa eläkettä saaneiden osuus 16 vuotta täyttäneestä väestöstä oli 32,8 prosenttia vuonna 2018. Maakunnittain tarkasteltuna väestöosuus oli selvästi pienin Uudellamaalla, 25,8 prosenttia. Toiseksi pienin se oli Ahvenanmaalla, 30,4 prosenttia. Suurin eläkkeensaajien väestöosuus oli Etelä-Savossa, 43,5 prosenttia. Yli 40 prosenttia se oli myös Kymenlaaksossa ja Kainuussa."

 

MItä sitten, voidaan nyt kysyä. 

MIelestäni tässä tilanteessa ei ole mitään ihmeellistä. Eläke on 1selitteisesti perustuslaissa turvattu perusoikeus ja siten yhteiskunnan on vain huolehdittava siitä, että jokaisella eläkkeensaajalla on kohtuullinen toimeentulo. Käsittääkseni kun yhteiskunta on olemassa ihmisiä varten eikä päinvastoin...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Näin se on. Sairastuminen ei kysy ikää eikä asemaa. On hienoa että on tällainen turva kun sairastuu vakavasti eikä kykene enää työelämään.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Kuinkakohan moni on allekirjoittaneen tavoin työkyvyttömyyseläkkeellä fundamentalistisen uskonnon tuhoaman mielenterveyden takia? Veikkaan, ettei määrä ole ihan pieni.

Näitä tapauksia ainakin voitaisiin ehkäistä, jos organisoitua taikauskoa lakattaisiin pitämästä pyhänä lehmänä. Kyse on poliittisesta tahdosta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Myös meidän vanhuuseläkkeellä olevien suhteellinen määrä kasvaa vaikka n.s. suuret ikäluokat ovatkin jo potentiaalisessa tilastoista poistumisvaiheessa.

Ei siis ole lainkaan kaukaa haettua, että väestönkasvulla, joka tällä hetkellä on pienimmillään pitkiin aikoihin, olisi merkitystä. Janne Kejo on kirjoittanut aiheeseen liittyen muutaman osuvan kirjoituksen:
- http://jannekejo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272287-m...
- http://jannekejo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272368-t...
- http://jannekejo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272514-t...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset