Vasemmistoliiton vaaliohjelma

Vasemmistoliiton vaaliohjelma erottuu mielestäni edukseen muiden puolueiden ympäripyöreistä vaalilupausohjelmista realistisuudellaan ja konkreettisuudellaan – ja  konkreettinen realismi tarkoittaa  tietenkin juurisyihin paneutuvaa ratkaisukeskeisyyttä 🙂

Vasemmistoliiton ohjelmassa korostuvat eriarvoisuuden lieventäminen, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen sekä sosiaalisen pääoman kasvattaminen tukemaan kansantalouden  tasapainoa.

 

Itseäni erityisesti miellyttää vaaliohjelman kohta 7, jossa käsitellään ihmisoikeuksia kansallisesti vahvistavia poliittisia toimenpiteitä. Suomessa ihmis- ja perusoikeuksien toteutumiseen suhtaudutaan mielestäni vielä liian muodollisesti ja ikäänkuin sokeaan oikeuspositivismiin tuudittautuneesti lain kirjainta seuraten – perustuslain selkeästä perusoikeuksia tunnustavasta muotoilusta huolimatta "Suomen ihmisoikeuspolitiikassa on paljon parannettavaa. Suomi on yksi Euroopan väkivaltaisimmista maista naisille, ja fyysisen tai seksuaalisen väkivallan kokemuksia on aivan liian monella. Sekä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin että Euroopan komissio ovat todenneet, että lisääntymiskyvyttömyyden vaatiminen sukupuolen juridisen vahvistamisen edellytyksenä on ihmisoikeusloukkaus. Silti tämä edellytys sisältyy edelleen Suomen translakiin.".

 

 

 

 

 

Näin. Äänestämällä vasemmistolaista ehdokasta äänestät samalla ihmisarvoisen tulevaisuuden puolesta,,,

 

 

 

 

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu