jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Vasemmistoliiton vaaliohjelma

Vasemmistoliiton vaaliohjelma erottuu mielestäni edukseen muiden puolueiden ympäripyöreistä vaalilupausohjelmista realistisuudellaan ja konkreettisuudellaan - ja  konkreettinen realismi tarkoittaa  tietenkin juurisyihin paneutuvaa ratkaisukeskeisyyttä :)

Vasemmistoliiton ohjelmassa korostuvat eriarvoisuuden lieventäminen, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen sekä sosiaalisen pääoman kasvattaminen tukemaan kansantalouden  tasapainoa.

 

Itseäni erityisesti miellyttää vaaliohjelman kohta 7, jossa käsitellään ihmisoikeuksia kansallisesti vahvistavia poliittisia toimenpiteitä. Suomessa ihmis- ja perusoikeuksien toteutumiseen suhtaudutaan mielestäni vielä liian muodollisesti ja ikäänkuin sokeaan oikeuspositivismiin tuudittautuneesti lain kirjainta seuraten - perustuslain selkeästä perusoikeuksia tunnustavasta muotoilusta huolimatta "Suomen ihmisoikeuspolitiikassa on paljon parannettavaa. Suomi on yksi Euroopan väkivaltaisimmista maista naisille, ja fyysisen tai seksuaalisen väkivallan kokemuksia on aivan liian monella. Sekä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin että Euroopan komissio ovat todenneet, että lisääntymiskyvyttömyyden vaatiminen sukupuolen juridisen vahvistamisen edellytyksenä on ihmisoikeusloukkaus. Silti tämä edellytys sisältyy edelleen Suomen translakiin.".

 

 

 

 

 

Näin. Äänestämällä vasemmistolaista ehdokasta äänestät samalla ihmisarvoisen tulevaisuuden puolesta,,,

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Minkä helskutin takia vasurit sitten haalisivat kaikki maailman sanonkoketkä tänne, jos kerran täällä muutenkin jo lyödään kaikki ennätykset naisiin ja tyttöihin kohdistuvassa väkivallassa??? En tajua. Selitä.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

> 1/JR: "Minkä helskutin takia vasurit .."

Vasenkätisenä pidän kommenttiasi hiukan leimaavana.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Pari päivää sitten jouduin (tai pääsin) sairaalaan rytmihäiriön vuoksi ja siellä tuli erääksi käytännölliseksi ongelmaksi ruokailu sängyssä - oikeaa kättäni en voinut juurikaan käyttää, koska siihen oli kiinnitetty tippakanyyli kyynertaipeeseen.

Hitaasti mutta varmasti aamupuuro tuli joka tapauksessa lusikoitua myös vasemmalla kädellä - määrätietoisuus, ja nälkä, ajavat siis ihmisen yrittämään parhaansa :)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #4

→ 4/JA:
Minäkin olen ollut tässä yksisilmäisenä, pari viikkoa piti pitää lappua silmän päällä. En osaa sanoa, vaikuttaako se itse asiaan laajemmin.

Lisäys: ".. määrätietoisuus, ja nälkä, ajavat siis ihmisen yrittämään parhaansa."
Minullakin oli jollakin sivullani mottona:
Rohkeaksi tekevä köyhyys yllytti minut kirjoittamaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #7

Itse otan tällaiset kokemukset vastaan kasvattavina haasteina - epämukavuusalueella sisäisen arvomaailman kestävyys joutuu koetukselle.

Tämä sairaalakokemukseni vahvisti kaikkineen myös käsityksiäni hyvinvointivaltiomme oikeudenmukaisesta luonteesta sen ilmetessä nyt minun tapauksessani julkisen sektorin tuottamissa terveyspalveluissa - olen siis vielä elossa ja hyvässä kunnossa ensisijaisesti niiden parinkymmenen terveydenhoitoalalle kouluttautuneen henkilön ansiosta, joiden hoivaan pääsin,,,

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Viimeisen 12 kuukauden aikana Suomen kansalaisuuden tai oleskeluvan maassamme on saanut noin 79 000 ulkomaan kansalaista, mikä on mielestäni varsin kohtuullinen määrä eikä tilanne myöskään edellytä minkäänlaista poliittisesti ohjelmoitua "haalimista" :

http://tilastot.migri.fi/#decisions

Maahanmuuttajaryhmissä on toki kulttuurisesti painottuvia eroja, mutta sukupuolistunut väkivalta (erityisesti seksuaalinen väkivalta) on kansallisesti täällä paikan päällä ajan oloon muotoutunutta...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vasemmistolle muutama miljardi maahanmuuttoon ei merkitse yhtään mitään, leikataan sitten Kelan etuuksista.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #5

Sosiaalisen pääoman laajuus on hyvinvointivaltion edellytys :

https://www.kansalaisyhteiskunta.fi/tietopalvelu/y...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #6

"Sosiaalisen pääoman laajuus on hyvinvointivaltion edellytys"

Onko tuo rahaa vai palkkaa?

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Translain lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poisto on periaatteen asia, koska hormonihoito aiheuttaa kuitenkin lisääntymiskyvyttömyyden.
Suomessa ei ole steriloitu ketään transsukupuolisuuden perusteella, ei pakolla, eikä vapaaehtoisesti.
Se on THL:n tilastossa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kyse ei ole pelkästä periaatteesta, koska osalla transihmisistä ei ole tarvetta lääketieteellisesti perustelluille hoidoille - nykyisessä, vielä voimassa olevassa, translaissa transsukupuolisten (laki transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta ei huomioi muunsukupuolisia henkilöitä) oletetaan virheellisesti joka tapauksessa tarvitsevan juridisen sukupuolen korjamisen ohella myös kehoa muuttavia ja lisääntymiskyvyttömyyteen johtavia korjaushoitoja....

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Joo, monilla lääkäreilläkin tuntuu olevan sellainen käsitys, jotta kaikki trans-ihmiset haluaisivat korjausleikkauksia tehtäviksi. Tätä olisi hyvä soteväelle selventää.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki Vastaus kommenttiin #17

Lähes kaikki haluavat hormonihoitoja.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Translaki ei vaadi sukupuolen vahvistamiseen transhoitoja. Transdiagnoosi ja lisääntymiskyvyttömyys riittävät.
Voi elää kuin transvestiitti ilman kehon muokkausta.
Mutta kukaan ei ole hakenut sterilointia transsukupuolisuuden perusteella.
Useimmiten on tarve muokata kehoa.

Korostan, että en vastusta lain muuttamista.

Jukka Ryhänen

Mikä on Vasemmistoliiton kanta kristinuskoon ja sen asemaan ja merkitykseen yhteiskunnassa? Oletko itse tunnustava kristitty?

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Vasemmistoliiton kantaa tulisi kysyä Li Anderssonilta, mutta sitoumattomanakin veikkaisin, että "uskonasiat" ja kristillisyys eivät vasemmistoliitossa ole niitä päällimmäisiä pohdinnan kohteita-saatikka että vasurit, KD:n ja kokoomuksen oikean änkyrälaidan, kepulien vanhalestojen ja katolisen rukousaamiaisten miehen Soinin tavalla ryhtyisivät "kristillisyydellä" politikoimaan ja politiikkaansa uskontoa ja raamatun ohjeita hämmentämään...?!

- Joku entinen demaripoliitikko julisti aikanaan, että aate ja USKO kuuluvat samaan veneeseen. Itse epäilen että "USKO" ei ole vasurien aatteen kanssa samassa veneessä, vaan enempi jokaisen yksityisasia uskoa, tai olla kokonaan uskomatta...?

...Näin ainakin uskonnottomana haluan uskoa...?

Jukka Ryhänen

Tunnen hyvinkin uskovaisia ihmisiä jotka ovat Vasemmistoliiton kannattajia, jopa jäseniä. Itsellänikään ei ole mitään perinteistä vasemmistolaisuutta vastaan jossa taisteltiin ahneutta ym. riistoa vastaan. Se on ihan oikein.

En tiedä onko tuosta vanhan liiton vasemmistolaisuudesta enää vaan mitään jäljellä.

Jeesus oli varsin lähellä köyhän asiaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #14

Käsitys siitä, että vasemmisto olisi joku heterogeeninen joukko uskonasioissa elää sitkeästi, ja varmaan oikeiston taholta sitä pyritään käsitystä oman edun vuoksi pitämään yllä.

Vähän sama asia kuin että vasemmistolainen ei voi olla yrittäjä. Muutaman viikon päästä pidettävissä eduskuntavaaleissa Vasemmistoliitolla on viisitoista (15) yrittäjäehdokasta, kun edellisvaaleissa heitä oli yhdeksän (9).

Suhteessa eduskuntaryhmien kokoon Vasemmistoliitolla on yrittäjäehdokkaita saman verran kuin esimerkiksi Keskustalla, jolla heitä on 61.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Poliisi-isäni opetti aikanaan, jottei pidä koskaan tunnustaa mitään.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

"Suomen ihmisoikeuspolitiikassa on paljon parannettavaa. Suomi on yksi Euroopan väkivaltaisimmista maista naisille, ja fyysisen tai seksuaalisen väkivallan kokemuksia on aivan liian monella"

Ja siinä syy miksei teitä kannata äänestää paitsi naiset, ehkei nekään!

Sama miten paljon miehiä hakataan tai sorretaan kunhan pidetään naisista ääntä!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kyllähän se on totta, että miehiä pahoinpidellään enemmän - miesten toimesta. Tarvitsemme kansallisen miesprojektin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

:D Niin ja Sysmässäkin on oma valuutta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Antikainen kehotti äänestämään vasemmistolaista. Kai hän on huomannut ettei kaikki vasemmistolaiset ole vasemmistoliittolaisia?

Enempää en viitsi ottaa kantaa vaaliohjelmiin t.m.s. kun olen vaalirauhani julistanut (http://myyrylainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268838...), etenkin kun vassuleillakin oma historiansa takinkääntelyineen ja vaalilupausten "unohtamisineen". Muistelempa taannoin jopa jotkut erotetun eduskuntaryhmästä kun niitä turhan tarkkaan muistelivat.

Käyttäjän samimiettinen kuva
Sami Miettinen

Miten vasemmisto suhtautuu veroihin?

Kävisikö heille sellainen Suomi jossa kokonaisveroaste laskee mutta tulonsiirrot sosiaaliseen pääomaan ja epäkohtien korjaamiseen reaalisina euroina kasvaa?

Vai onko kokonaisveroasteen nosto itseisarvo?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset