jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kansallismieliset tunnukset vihanpidon välineinä

Itsenäisyyspäivänä  Helsingin kaupungin ydinkeskustassa ns. kansallismielisten järjestämällä marssikulkue-tyyppisellä mielenosoituksella sattunut kahakka, missä järjestystä valvonut poliisi takavarikoi muutamalta mielenosoitukseen osallistuneella henkilöltä  heidän hallussaan olleet melko näkyvät ns. kansallismieliset lipputunnukset, on poikinut isoja otsikoita lehtiin ja painavia mielipiteitä on esitetty niin järjestystä valvoneen poliisin kuin myös marssikulkue-tyyppiseen mielenosoitukseen osallistuneiden ns. kansallismielisiä lipputunnuksia mukanaan kuljettaneiden henkilöidenkin  puolesta.

Että voidaanko mielenosoitukseen osallistuvien sanan- ja mielipiteen ilmaisun vapautta rajoittaa ihan vain järjestystä valvovan poliisin yksipuolisella tilannekohtaisesti harkitulla päätöksellä ja onko mahdollisuuksien rajoissa kieltää jo ennakkoon lailla tiettyjen tunnusten käyttö mielenosoituksissa kuuluvat eräät oleellisimmat  kysymykset  siis.

 

 

Mielestäni voidaan ja on mahdollista. Euroopan neuvoston ministerikomitea kun  on jo aikaisemmin linjannut, että  "vihapuhetta ovat kaikki ilmaisumuodot, jotka levittävät, lietsovat, edistävät tai oikeuttavat etnistä vihaa, ulkomaalaisvastaisuutta, antisemitismiä tai muuta vihaa, joka pohjaa suvaitsemattomuuteen. Tämä koskee niin aggressiivista suvaitsematonta kansalaismielisyyttä kuin vähemmistöjen, siirtolaisten, ja siirtolaistaustaisten ihmisten syrjintää ja vihamielisyyttä heitä kohtaan. "  Tähän lausumaan vedoten poliisin eilinen toiminta oikeuttuu kuten myös mahdollistuu kieltää ennakolta tiedettyjen tunnusten esilläpito julkisilla alueilla tarkoituksena levittää vihaa...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Eihän natsilippu ole kansallismielinen, vaan epäisänmaallinen tunnus.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Käsittääkseni natsi-Saksassa hakaristilippu oli kansallismielinen tunnus. Ja käytännössä tuo lippu symboloi edelleen vahvasti vähemmistöihin kohdistuvaa vihaa ja vainoa...

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo
Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #3

Lipun symbolinen arvo on edelleen olemassa...

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Punavalkomusta hakaristilippu oli 1930-luvulla Saksassa kansallismielinen tunnus. Nykyajan Suomessa sitä ei kuitenkaan voi pitää suomalaisen kantamana yksiselitteisesti kansallismielisenä tunnuksena. Mielestäni natsien olisi parasta antaa rauhassa tunnustaa olevansa natseja. Todennäköisemmin he väkivaltarikoksiin syyllistyvät, jos jo pelkkä kyseisen aatteen tunnustaminen olisi rikos.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#2:
"Käsittääkseni natsi-Saksassa ..." Sellaista maata ei kyllä ole ollut olemassa yli 70 vuoteen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #9

Natsi-Saksan kansallismielisiä lipputunnuksia näytetään silti edelleen käytettävän blogin otsikossa mainitussa tarkoituksessa, vihan levittämisessa siis...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #9

Natsi-Saksan kansallismielisiä lipputunnuksia näytetään silti edelleen käytettävän blogin otsikossa mainitussa tarkoituksessa, vihan levittämisessa siis...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Antikainen, ei poliisin toiminta perustu eikä sitä voida perustaa Euroopan neuvoston ministerikomitean "linjaukseen". Poliisi on valtion väkivaltamonopolin osa, jonka jokainen toimi pitää kyetä palauttamaan sitä ja sen toimivaltuuksia koskevaan lakiin. Muussa tapauksessa kyse on mielivallasta, jollaiseen poliisi syyllistyi Natsi-Saksassa ja Neuvostoliitossa

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Järjestystä valvoessaan poliisilla on laajat tulkintaoikeudet :

https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/kai-sadinmaa-te...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Entä sitten, tuo on poliisilaissa, ei julkilausumissa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #19

Ministerikomitean suositus ohjaa poliisin toimintaa.

https://www.poliisi.fi/vihapuhe

Vastaavasti esimerkiksi YK:n yleismaailmallinen ihmisoikeuksien julistus on luonteeltaan ainoastaan periaatteellinen, mutta sen artiklat ohjaavat laaja-alaisesti järjestyneiden yhteiskuntien virallista toimintaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #27

Määritelmät asialle, ei toimenpiteiden sitova ohje. Jos kannatat poliisin joihinkin epämääräisiin ministerikomitean lausumiin perustuvia toimenpidepäätöksiä, saat sitten luvan hyväksyä jokaisen mahdollisen ylilyönnin, joka tapahtuu muun kuin poliisilain tukemana.

Kaikki YK:n julistuksesta ilmenevät periaatteet on otettu osaksi Suomen oikeusjärjestystä erilaisin sopimuksin janäin ollen lainsäädäntötoimin. Tyypillinen väärä väite YK:n julistuksesta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tästä saattaa seurata kokeilu, jossa natsiaatteen edustajat muokkaavat tavalla tai toisella punavalkomustaa hakaristilippua niin, ettei se ole aivan yksi yhteen hitleriläisen tunnuksen kanssa. Miltä poliisin silmissä näyttäisi vaikkapa karsittu swastika, josta pari hakaa ristikuvion päistä olisi poistettu, mutta toiset kaksi vielä jäljellä?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#5:
Tiedä vaikka rupeaisivat laittamaan lippuihin joulutortun kuvia.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Juho, blogisi on tyypillinen vasemmistoliittolaisen blogi. Yksipuolinen ja liioitteleva.

Itsekkään en pidä PVL: n natsilippujen kantamisesta mutta en myöskään pidä poliisien toimenpidettä laillisena mutta kylläkin oikeana.

Miksi et mainitse vasemmistoanarkistien melskaamisesta? Se on taatusti yhtä paljon äärijärjestö. Sieltä poliisi pidätti kaksi 612-kulkuetta väkivaltaisesti häiriköinyttä.

Ja se käytti yleisesti punaisia Antifan lippuja, jotka eivät kuulu mielestäni millään tavalla itsenäisyyspäivään yhtään enempää kuin hakaristitkään.

PS. Presidentin lipussakin on hakaristi, eikä sitä paheksuta.
https://www.google.fi/search?q=presidentin+lippu&t...

Tommi Mäkinen

"Sieltä poliisi pidätti kaksi 612-kulkuetta väkivaltaisesti häiriköinyttä."

Hyvin hoiti poliisi tilanteen 612:ssa. Vain muutama rauhallinen ei natseja-piipittäjä oli kulkueen varrella, saatiin rauhassa tallustaa.
Komee näky eessä ja takana liekkejä horisonttiin http://prntscr.com/lsaf1w
Valtamedia kertoi että natsinvastustelijoita oli 1800, ja 612:ssa sama määrä.
Järjestäjä:"Soihtuja jaettiin 2352 viimeisen laskennan mukaan. Väkeä oli kaikkiaan noin 3000 mukana kulkueessa." PT-mediassa oli joku laskennut 10:n ryppäissä 2800 mikä mahtaa olla aikas tarkka.

Ritala ja muut suvakit nillitti ennen 612:ta että kaikki natseja/natsikulkue. Aika monen kanssa juttelin ja ihan tavallisia tyyppejä, nuoria, isejä, äitejä, mummoja pappoja jne..
Natsittelijoiden "tiedot" tullut ehkä toisilta suvakeilta/yleltä/hesarista? Sit pää märkänä hakataan läppäriä peräkammarissa että eiku kyllä ne on kaikki kauheita natseja!!! :D

Poliiseja oli pitkin matkaa tien reunalla, selkä meihin kävelijöihin päin. Siitä ties että ollaan oikealla puolella kun poliisi katselee poispäin :D
Kämyt osaa käyttäytyä, vihervasemmisto-anarkot ei..

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Miksi et mainitse vasemmistoanarkistien melskaamisesta? Se on taatusti yhtä paljon äärijärjestö. Sieltä poliisi pidätti kaksi 612-kulkuetta väkivaltaisesti häiriköinyttä."

Käsittääkseni noiden kahden pidätetyn 612-kulkueen etenemistä häirinneen henkilön poliittisista sitoutmuksista ei ole annettu julkista tiedotetta.

Tommi Mäkinen

Tarviitko siihin tiedotteen?
Meinaatko että on ihan 50-50 oliko persuja vai vasemmistoa?? :D

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #24

Kyllä.

Häiriköiden motiivit jäävät nyt tarkentumattomina arvailujen varaan...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

https://www.google.fi/imgres?imgurl=http%3A%2F%2F3...

Ei hakaristissä sinänsä ole mitään pahaa, kuten ei sirpissä tai vasarassakaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Sirpillä voi leikata ruista ja vasaralla lyödä naulan seinään, mutta mitä voi tehdä hakaristillä? Ai niin, sen voi syödä joulutorttuna kahvin kera.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Haittasymbolien kuten natsilippujen tunnustuksellinen käyttö on paikallaan kieltää ainakin kohtuullisen selkeästi yksilöiden. Kielletään siis esimerkiksi tunnetusti laajamittaiseen ihmisyydenvastaiseen toimintaan raa'an väkivaltaisesti siviileihin kohdistuen osallistuneiden ääriainesten aatteen ja toiminnan hyväksyntään tähtäävän lietsonnan provosointiin käytettävät
- natsiliput
- kommunistiliput
- islamistiliput
- anarkistiliput
- putinistiliput
- ym. kiistattomat pahuudenilmentymäsymbolit.
- Ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265442-h...

Presidentinlinnassa ja maailman onnellisimman maan puolustusvoimien paraatissa nähdään joka itsenäisyyspaivä hakaristisymboleita ja hakaristilippuja. Ne eivät ole haittalippuja, vaikka niitä käytetään selkeästi tunnustuksellisessa mielessä eli osana kansanvaltaisen ja ihmisarvoa kunnioittavan yhteiskunnallisen järjestelmämme perinteistä heraldista ilmiasua.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Minkä maan lakiin tuo Euroopan neuvoston ministerikomitean linjaus on kirjattu ja miksi Suomen poliisin tulisi sitä noudattaa?

Suomen laista moista vihapuhekirjausta ei löydy ja ainakin vielä toistaiseksi Suomen poliisin tehtävä on valvoa, että Suomessa noudatetaan Suomen lakia. Vai oletko tästä eri mieltä?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Nykyään taitanee riittää, että asia kirjattu jollakin kielellä johonkin kompaktiin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Poliisi noudattaa järjestystä valvoessaan poliisilakia ja soveltaa tehtävissääm myös Euroopan neuvoston ministerikomitean suositusta mm. rikoksen ennaltaehkäisemiseksi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Ei poliisilaissa puhuta mitään Euroopan neuvoston ministerikomitean suosituksista. Suomen lainsäädäntö ei tunne tuollaista ministerineuvoston suositusta, joten rikoksen ennaltaehkäisystä ei voi olla kyse.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #22

Poliisi huomioi tuon julkilausuman rikosten ennaltaehkäisyssä :

" Vihapuheeseen tulee puuttua ennalta estävin
keinoin, ja niiden lisäksi ottaa käyttöön tehostettu rikostutkinta, jossa painopiste tulee olla poliisin aktiivisessa vihapuheen paljastamisessa ja puuttumisessa rikostutkinnan keinoin. Esimerkiksi keskittämällä osaamista vihapuheen paljastamiseen ja tutkimiseen voidaan saada tehostettua rikosvastuun toteutumista ja pidemmällä aikavälillä toiminnalla on myös yhteiskunnan keskusteluilmapiiriin
tervehdyttäviä ja ennalta estäviä vaikutuksia"

https://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #31

No nyt venytetään käsitteitä huolella. Kenelle ne tunnukset oikein puhuvat?

Jos lähdetään tuolle linjalle, niin toki silloin pitää kieltää myös kaikki muutkin tunnukset. Punalippu kiihottaa porvareita vastaan ja anarkistilippu nassukoita vastaan, jne. Pääsee siinä nassukoiden lisäksi itku vassukoillakin, kun ei vappuna pääse riukkumaan kiljupäissään kansainvälistä hoilaten. Olet kai kuitenkin sitä mieltä, että lain edessä kaikkia (myös tunnuksia) tulee kohdella tasa-arvoisesti?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Vähän muuttuisi meno kyllä turvattomaksi, jos poliisi ei toimisi Suomen eduskunnan säätämien lakien mukaan, vaan noudattaisi jonkun neuvoston ohjeita. Rikottaisiin aika rankasti perustuslakia ja oikeusvaltioperiaatetta. Vai oletko tästä kenties eri mieltä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hakaristi sinällään on vanha symboli ja sen kieltäminen olisi hankalaa ja johtaisi toisaalta kummallisiin tulkintakysymyksiin sekä "mielenkiintoisiin" innovaatioihin.

Vihan mahdollinen lietsominen pitäisi pystyä tunnistamaan puheista ja teoista sekä tarttua niihin jos k.o. tyypit eivät itse tajua mitä ovat tekemässä.

Toisaalta Natsi-Saksan lippujen heiluttaminen tai tarkoitus niitä heilutella nyky-Suomessa kertoo toki aika paljon ajatusmaailmasta joka niiden heiluttelijoiden otsaluun takana vallitsee ja mihin sillä pyritään.

Asian toinenpuoli on juurikin vassuli M.Mustajärveä vastaan aloitettu kampanja. Hän rohkeudenpuuskassaan meni ex tempore puhumaan poliittisten vastustajien eli Suomen kansa ensin -järjestön tilaisuuteen eduskuntatalon edessä. Uutisjuttujen mukaan puhuikin ihan tolkullisia mutta nyt hänkin on hyökkäyksen kohteena ja vielä omiensa taholta käsin.

Ehkä rajankäynti sopivaiseen on kaiken kaikkiaan hakusessaan siellä sun täällä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Sanoo mies jonka hippitukka suorastaan ajaa nuorisoa pilven polton pariin ja sitten nuo hitler viikset ...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

:)

Profiilikuvaani ei siis voi pitää yleisesti vihaa lietsovana.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hipithän olivat rauhan ja rakkauden asialla, siis hyviksiä.

Nuo Antikaisen viikset tuollee suuta suipistaessa näyttävät enemmän tiukoilta ryti-viiksiltä. Tokikin olivat molemmat, Ryti ja Hitler, samalla asialla vaikka ensinmainittu enemmän opportunisti kun taas jälkimmäinen periaatteen mies loppuunsa saakka.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset