jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Aktiivimallin kumoaminen

Kansalaisaloite KAA 3/2018 ( Kumotaan HE 124/2017)  näyttää pysyvästi jämähtäneen sosiaali- ja terveysvaliokunnan omaan ö-mappiin huolimatta siitä, että kansalaisaloitteita koskeva eduskunnan puhemiesneuvostnn ohjeistus  edellyttää lainsäätäjän käsittelevän  eduskunnalle esiteltävät kansalaisaloitepalvelun kautta tulleet lakialoitteet asiallisesti.

Sinänsähän tässä ei ole mitään "normaalista menettelystä" poikkeavaa, sillä melko tuore  some-vitsikin tietää myös ilmastonmuutoksen pysähtyvän ´kaikkein tehokkaimmin lähettämällä se sosiaali- ja terveysvaliokuntaan :)

 

Käytännössä nykyinen eduskunta  ei aio kumota työttömiä kurittavia ja kansan oikeustajua yleisesti loukkaavia lainmuutoksia, jotka sisältyvät tuohon hyväksyttyyn hallituksen esitykseen - oikeustilan palauttaminen jää siis seuraavan eduskunnan vastuulle....

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Valitettavasti Antikainen lienee oikeassa.

Jos sote-valiokunnan musta aukko pidättelee aloitetta riittävän kauan, se vaalien tullen raukeaa koska Perustuslain mukaan Eduskunnassa kesken olevien asioiden käsittelyä ei jatketa vaalien jälkeisillä valtiopäivillä (PL:n 4 luku 49§)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jos ihan tarkkoja ollaan, niin ko. aloite ei ollut Kansalaisaloitelain mukainen:

4,1 § Kansalaisaloitteen muoto: "Kansalaisaloite sisältää lakiehdotuksen tai ehdotuksen lainvalmisteluun ryhtymisestä sekä ehdotuksen perustelut. Aloitteella on oltava sen sisältöä kuvaava otsikko. Aloite on päivättävä."

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2012/20120012

Ko. kanslaisaloite tähtäsi vain toisen lain kumoamiseen ja otsikkokaan ei ollut asiaa kuvaava

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Huono lain kumoamisen nyt ei luulisi sisältävän kovin paljon valmistelutyötä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Martti, ihan totta. Joskushan kaivetaan esiin ne muotoseikat, jos muuta ei voida tehdä. Siksi aloitteiden tekijöiden kannattaakin noudattaa tarkoin muotoseikkoja, jotta iso allekirjoitusten keräystyö ei mene hukkaan.

Omasta puolestani Aktiivimalli joutaa roskakoriin. Olisihan meillä ollut parempikin tarjolla:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@4. Tietääkseni kansalaisaloitteen sisällön ei tarvitse olla tarkkaa, kunhan sisältö ymmärretään. Korjauksia tekee sitten aloitteen hyväksyminen ja siihen ryhtyvät viilailemaan ne virkahenkilöt.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset