jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Miehet

Kansainvälisen Miestenpäivän kunniaksi, sen johdosta tai siitä huolimatta ryhmä emansipoituneita miehiä on päättänyt perustaa tänään pidettävässä perustamiskokouksessa uuden ja uudenlaisen miesjärjestön. MIehet ry tulee ennakkotietojen mukaan täydentämään  MIessakkien ja MIesjärjestöjen keskusliiton kaltaisten jo vakiintuneiden miesjärjestöjen luomaa toimintokenttää intersektionaalista feminismiä painottavalla asenteella :

 

     "Se, että yhdistys tulee olemaan  feministinen, tarkoittaa sitä, että se hyödyntää feministisiä työkaluja.

Tämä tarkoittaa rakenteiden ja normien tarkastelua kriittisestä ja myös intersektionaalisesta näkökulmasta - sukupuoli ei siten ole ainoa tekijä. Toinen asia on se, että feministiset työkalut helpottavat valtarakenteiden tarkastelua, koska niillä, joilla itsellään on etuoikeus, on usein vaikeaa havaita syrjintää"

 

MIesasia-aktivismi on mielestäni peilautunut julkisuudessa  liiaksi reaktiivisena purinana -  miesten kohtaamat sukupuoleen liittyvät ongelmat koetaan siis julkisessa keskustelussa usein  seurauksiksi yleisestä tasa-arvon kehittymisestä ja ratkaisuksi näihin ongelmiin esitään  usein konservatiivista "paluuta menneisiin hyviin aikoihin". 

 

 

 

No, ne menneet aikakaudet eivät niin auvoisia olleet todellisuudessa, mitä esimerkiksi Tauno Palon ja Ansa Ikosen tähdittämien SF-elokuvien juonenkäänteitä seuraamalla voisi luulla...

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Miesasia-aktivismi on mielestäni peilautunut julkisuudessa liiaksi reaktiivisena purinana..."

- Niinkö? Minun korvissani se on kaikunut ämmämäisenä ininänä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Meinasin jo valittaa, että turha järjestö, mutta onneksi tulit kommentoimaan ja osoittamaan, että ei sittenkään.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Jos ämmät osaavat inistä epätasa-arvoisia valtarakenteita vastaan sukupuoleen katsomatta, on se huomattavasti hedelmälllisempi lähtökohta kuin eräidenkin äijien ulina oman, huonosti perusteltavan valta-aseman oikeuttaman mukavavuusalueen murenemisesta.

Monille miehille tuo valtarakennelma on kaikkea muuta kuin hyväksi, toksinen maskuliinisuus luo tukalat paikat monille heistä ja kiihdyttää monin tavoin myös poikien syrjäytymistä. Asioiden perinpohjaisempi kyseenalaistaminen on siis raikas tuulahdus kaikille osapuolille - lukuunottamatta niitä jotka pitävät tai uskottelevat pitävänsä ohjaksia käsissään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ehkä raikas tuulahdus juurikin kaikitenkin niille jotka luulottelevat pitänsä ohjaksista mutta pollet ovat jo aikapäiviä sitten heittäneet silmälappunsa ja kirmanneet laajemmille laitumille.

Jos kalapuikkoviiksikot inisevät kuin ämmät niin toivottavasti akat väkensä voimalla pistävät heidät järjestykseen ja ojennukseen kunkin omalle paikalleen. Jos taas osaavat kommunikoida ihmisiksi niin ehkä sitten saattaisi kuunnellakin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset