jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Häiriköivätkö perussuomalaiset sosiaalisessa mediassa järjestelmällisesti?

Viikon uutisvirrasta sattui silmääni Yle:n ajankohtaisohjelma A-talkin myötä  virinnyt keskustelu poliittisen ilmapiirin muuttumisesta jännitteisemmäksi - A-talkissa mukana ollut historiantutkija Oula Silvennoinen nimittäinkin melko suorasanaisesti syytti perussuomalaisia järjestelmällisestä some-häiriköinnistä. Ja tästä eivät perussuomalaisten kansanedustajat tietenkään olleet lainkaan samaa mieltä (olivat täysin erimieltä siis) ja he syyttivät asiantuntijana esiintynyttä Silvennoista perussuomalaisten puolueen mustamaalaamisesta ja poliittisluonteisen propagandan viljelystä yhteisin verovaroin kustannetun Yleisradion ohjelma-ajalla.

 

Ovatko siis perussuomalaiset syyllistyneet järjestelmälliseen some-häiriköintiin?

 

Mielestäni sekä että. 

Tosiasiahan on se, että perussuomalaiset poliitikot ovat jo pidemmän aikaa kunnostautuneet vaihtoehtoisia ajatuksia tarjoavina rajojen kokeilijoina, netiketti-kriitikoina ja ihan rehellisinä trolleina sosiaalisen median eri alustoilla. Toiminta ei mielestäni kuitenkaan ole aina ollut järjestelmällistä - häiriköintiä on siis tapahtunut myös hetken mielijohteesta, harjoituksen vuoksi tai poistamaan arjen ikävät huolet mielestä...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En kutsuisi häiriköinniksi kirjoittelua omalla nimellään. Siihen on kuitenkin helppo puuttua. Korrektia on myöskin ilmoittaa puolueen jäsenyys, jos sellaiseen kuuluu. Minua jossain määrin huvittavat nämä sitoutumattomat, jotka ovat usein äänekkäimpiä ja kiihkeinpiä perussuomalaisten kannattajia.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Mutta itse olet sitoutumanton ja naurattaahan se minuakin ;) ;)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mitäs puoluetta Korkman edustaa? Entäpä minä?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #10

Korkman taitaapi olla kokoomuslaisia. Mustaakseni ainakin ollut.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #10

Sinä olet tyypilinen vivervassarikokoomuslainenkommari.:) Luultavasti myös jonkin sortin suvakki...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #26

Juu olen toki kaikkea tuota. Kyllähän sinä toisen samanlaisen helposti tunnistit!! Kokoomuksen jäsenyydestä luovuin jo ennen sinua.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mikä naurattaa? Nauru pidentää ikää, joten hauskaa jatkoa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Äänekkäitä ”sitoutumattomia” löytyy myös tuolta ”idän ja lännen vedenjakajalta”.

Pekka Iiskonmaki

''Häiriköivätkö perussuomalaiset sosiaalisessa mediassa järjestelmällisesti?''

Ainakin sinua pidän häiriötekijänä vasemmistolaisen jargonisi kanssa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Mielipide se on kai tuokin. Aika perusteeton tosin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Olisiko Iiskonmäen syytä miettiä, oliko kommentissa jotain sisältöä vai halusitko vain keksiä loukkauksia.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Brasiliassa äärioikeisto voittanut vaalit. Kuka / ketkä somessa ovat häiriköineet kun keskinkertaiset vasemmistolaiset menettäneet kymmenvuotisen valtansa?

Perusprasilialaisetko?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ei se välttämättä järjestelmällistä olekaan, jos sillä tarkoitetaan että häiriköinti olisi jotenkin suunniteltua ja ylhäältä johdettua. Muurahainen ei itse tiedä rakentavansa kekoa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ohjailusta on runsaasti näyttöä .
Muistat nuoren naispoliitikon, joka luvattiin kimppuunsa yllytetyn joukon toimesta sekä raiskata että heittää seinään. Julkisella palstalla.
Tyypillistä näille yllyttäjille on se, että kun joukko on saatu liikkeelle ja kohde maalitettu, itse vetäydytään sivuun likaisimmasta sodasta. Se on muka vain ikäänkuin sivujuonne heidän uljaassa taistelussaan.

Kun tämä herättää kauhistusta , he ovatkin hetkessä itse muka " vainon ja sensuurin " kohteita.
Mikä taas on muka peruste seuraavalle hyökkäykselle.

Usein näillä onnistutaankin saamaan kohteet hiljaisiksi tai ainakin vetäytymään.

Kuinka paljon kokemus ja tieto tästä vaarasta sitten vaikuttaa kommunikaatioon persumielisten kanssa , on vaikea määritellä, kun vertailukohtaa ei faktisesti ole.

Omassa havaintopiirissäni olen huomannut n kolmen vuoden aikana niin totaalisen henkisen romahduksen persuilijoiden kommunikaatiossa, että he saavat puhua suunnilleen yksin tai keskenään. Juuri kukaan ei halua altistua näille kampanjoille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eivät persut mitään häiriköi, he tuovat päättömillä julkaisuillaan hupia harmaaseen arkeen.

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola

Ps väelle käynyt käsittääkseni niin että erimieltä saa olla mutta vain oikeista asioista.
Mutta olla erimieltä asioista joista ps enemmistö pitää oikeana on kiellettyä ja some teurastus on armoton.
Eli olisin sitä mieltä että ps väki somessa lähinnä ampuu omia rivejään suoriksi ja omissa porukoissaan kertoo mikä on hyväksytty oikea näkemys omille porukoilleen.
Ei ps puolesta trollaajia juurikaan enää näy vaan monet kovimmista ps henkisistä somettajista on jo potkittu pois ps-riveistä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Itse koen olevani "suvakki" koska en koe häiriköksi sellaista kommentoijaa joka pysyy asiassa vaikka olisi täsmälleen eri mieltä kuin minä. Väitellä toki voin, jos keskustelu muuten pysyy muuten raameissa. Aivan kuin oltaisiin nokatusten.

Jotkut tuntuvat ottavat henkilökohtaisena hänen kannattamaansa puolueeseen kohdistuvan arvostelun, mikä osoittaa näkemyksellistä kapea-alaisuutta. Huumorillakin on kuitenkin sijansa. Seuraavaksi tuorein kuulemani ns. persuvitsi.

Miksi perussuomalainen aina kaupasta kananmunia hakiessaan avaa pakkauksen ja tarkistaa sisällön? -Ettei siellä vain ole ruskeita munia.

Huono vitsi, mutta ei ole kaseva kertojakaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Häiriköinnissä ei ole kyse mielipiteiden esittämisestä eikä väittelystä .

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Poliittiseen keskusteluun kuuluu käydä kiivastakin debattia, mutta olen huomannut äärivasemmiston ja ultrafasisti Vihreiden kaipuun totalitaariseen yhteiskuntaan jossa olisi vain yksi "heidän" mieli ja onnellisuus pakollista. Siksi se koetaan häirinnäksi, varmaan Oula kokee sen noin.

Olen myös havainnut samaa sairautta vasemmistopopulisti Kokoomuksenkin sortuvan samaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Perussuomalaiset ovat populisteja ja sopuleita. Mielipiteet vaihtelevat ja hampaisiin ottamiseen saatetaan toisinaan usuttaa. Olen blogistin kanssa yhtä mieltä siinä, ettei some-häiriköinti ole järjestelmällistä. Olisiko syynä se, ettei minkäänlainen linjakkuus ole perussuomalainen ominaisuus?

Vai?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kun katsoo Niemeläisen suosikki puolueen ultrafasisti Vihreitä, niin siellä se Populismi kukkiikin. Kosiskelevat "sopuleita" populistisin keinoin äänestämään heitä. Syyttävät hallitusta siitä että leikkasivat Perheiltä, mutta itse tulevat leikkaamaan vielä lisää jos ovat hallituksessa, muistaakseni heidän mielestään perheiltä pitää leikata reilu 100 egee.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Vihreät fasistisia?

Populismista olen Vihreitä itsekin syytellyt, erityisesti Aaltoa edeltänyttä puheenjohtajaa Ville Niinistöä, joka on minun määritelmäni mukaan "populistien kuningas" sekä toisessa kommentissani "populisti, joka saa Soininkin näyttämään alakoululaiselta".

Viimeksi Vihreitä koskevassa kommentissani taisin kertoa, etten missään tapauksessa toivoisi Vihreiden saavan nimittää ympäristöministeriä tulevaan hallitukseen. Ville Niinistön ympäristöministerikautta pidän äärimmäisen epäonnistuneena nimenomaan ympäristönsuojelun ja vihreäksi katsomani politiikan kannalta. Jos ministeri saa puolet kansasta karsastamaan luonnonsuojelutoimia, politiikka ei ole ollut hyvää. Niinistön toiminta maankäyttö-, rakennusvalvonta- ja ympäristövalvonnan toimialueilla oli lähinnä katastrofia. Nykyinen ministeri Tiilikainen on sen sijaan toiminut tehtävässään mielestäni erinomaisesti.

Mutta noin muuten taidat olla oikeassa. Kannatan vihreää politiikkaa. En vain oikein luota Vihreiden kykyyn tehdä sellaista. Jos oikeistolaiset ihmiset arpovat Vihreiden ja Kokoomuksen välillä, soisin valinnan koituvan Vihreisiin. Mutta vain, jos Kokoomus ei pääministeripaikkaan yllä. Jos Rinteeltä jotenkin saisi pääministeritikkarin suusta, sen soisin kaikkein mieluiten tapahtuvan.

Mutta niin, en siis itse äänestä Vihreitä enkä Demareita. Valintani teen noiden muiden kesken. Valittavanani on vielä monta puoluetta.

Paitsi Persut.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #21

Niemeläinen kieltää vihreiden fasistisuutta.

Fasismi-sanalla kai kuvataan pääasiassa kolmea eri asiaa:
1) Italialaista yhteiskuntajärjestystä 1920-luvulta II Maailmansodan loppuaikoihin. Miel. muodossa "fascismi".
2) Yleensä vasemmistolaisessa kielenkäytössä mutta myös laajemmin kaikenlaisesta (ääri-)oikeistolaisesta touhotuksesta yhteiskunnissa.
3) Monimuotoisesta toisten elämien päällepäsmäröinnistä tyyliin terveysfasismi j.n.e.

Jos tarkastelemme vihreitä ideologisena suuntauksena ja poliittisena liikkeenä niin porukasta löytyy myös kolmannen kategorian fasisteja. Ihmisiä jotka ovat valmiita määräilemään miten ihmisten pitäisi lopettaa lihansyönti, luopua muutenkin eläinperäisistä tuotteista ja käyttää vain länsimaista ydinsähköä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #32

Paavo Haavikko totesi aikoinaan fasismin käyvän hyvin kaupaksi ja ainakin itse ymmärrän hänen tarkoittaneen fasismilla tässä yhteydessä poliittista vaatimusta yhdenmukaisuudesta. Jokaisessa puolueessa on käsittääkseni "oikeaoppinen" lohkonsa...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #33

Totta, kaikilla on omat tiukkapipojen fanaattiset falanginsa. Savossa sellaiset tuntuvat olevan hieman vaikeuksissa. Johtuneeko harvassa asumisesta vai meikäläisestä luonteenlaadusta? (oletan jälkimmäisen)

Jotkut ovat lisäksi olleet havaitsevinaan, että käännynnäiset ovat usein paavillisempia kuin paavi itse. Ihan todistaakseen uutta uskoaan.

Kannatustaan rajusti lisänneissä liikkeissä on mukana aina noita uusikkoja jotka mahdollisesti tuntevat tuollaisen oman uskon todistamisen taakan harteillaan. Sellainen varmaan rasittaa myös vihruleita mutta aika leipäännyttää heidätkin elleivät lähde kannatuksen alamäen aikanaan koettaessa etsimään uusia elämyksiä toisaalta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #33

Oikeastaan puhdasoppisuus ei ole fasismia vaan dogmaattisuutta.
Dogmaattisuus muuttuu fasismiksi, kun sitä aletaan toteuttaa väkivalloin ja siihen liittyy muutamia muita tekijöitä.

Luulen Haavikon tarkoittaneen juuri sitä ja olleen hyvin oikeilla jäljillä.

Nykyisessä äärioikeistossa on hyvin voimakasta vetoa fasismiin - mutta samaa vetoa ilmenee joissain muidenkin puolueiden jäsenissä.

Esim käsite " kansallismielinen" on viritetty hyvin fasismia suosivalle tasolle.
Ay- liike nähdään kansakunnan uhkana, vieraat tavat ia ihmiset samoin, kovia rangaistuksia ja aseistusta suositaan, rauhanliike on mädätystä. Homo saa olla, muttei vaikuttaa heteronormin kansalliseen tehtävään.
Koko systeemi tulee pitää koossa kurilla ja uhalla . " Vitsat" .

Kyllä NL aikoinaan täytti monia kohtia yksi yhteen.
Mutta meidän ongelmamme ei taida nyt olla Neuvostoliitto.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #35

Solin sai minut pohtimaan pitäisikö aiempaan kolmekohtaiseen fasismi-sanan merkitysten listaan lisätä vielä yksi: auktoriteettiuskoinen vallan pönkitys.

Fasistithan pelkäävät erilaisuutta, heillä on käsitys terveestä kansallisesta järjestyksestä joka on patriarkaalinen, valtaa ihannoiva ja olemassaolevia jokseenkin patruunamaisia taloudellisia valtarakenteita pönkittävä. Halutaan palata "tervehenkiseen" menneisyyteen jossa sukupuolet olivat selkeitä eikä samaa sukupuolta köyritty, patriarkaalinen järjestys paikallaan sekä työnantajat hoivasivat ja kurittivat alaisiaan isällisesti. Haluttaisi elää eräänlaisessa ihannoidussa kansallisessa perinnekapitalismissa jossa vallitsee kuri ja järjestys ("ordnung muß sein").

Silloin vihollisiksi nousevat erilaiset, perinteisiä käsityksiä ravistelevat niin liberaalit kuin kansanivälisetkin, kapitalisteista vasemmistolaisiin. Ja keinot ovat sekä henkinen että fyysinen väkivalta niin uhkauksina kuin toteutettuna. Niin kaduilla harjoitettu oma väkivalta kuin yhteiskunnan väkivaltakoinestojenkin harjoittamana jos ne suuntaavat sen "oikeaan" suuntaan.

NL:n todellisuudessa käytettiin samansuuntaisia keinoja vallan hallitsemiseen ja pitämiseen. Onko se kuitenkaan fasismia? Levennämmekö me silloin fasismin määritelmää oikeistolaisuudesta ja perinnekapitalismin vallankäyttämenetelmästä niin laajalle, että sana inflatoituu merkityksettömäksi? (Kuten on pitkälti käynyt liberalismille.) Pitäisikö meidän keksiä oma sana reaalisosialimin (jonka sosialistisuuden kanssa on niin-ja-näin) vastaaville vallankäytön muodoille?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

En tiedä persuista, tai oikeistosta. Mutta vassarit ainakin suunnnittelemalla yrittää häiritä toista mieltä olevien youtube/Facebook tilejä.. Unohtamatta twitteriä..

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Aleksi Rantamaa saa ainakin vasemmistolta häiriköintiä kun hän kehtasi puhua valkoisten heteromiesten ongelmista Ylen Kioskissa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

A-Talkissa eniten ihmettelin Kumpu Natria, Vuokila vastaan kommunistiporukka, oliosi juontaja voinut tasapuolisuuden vuoksi kutsua Markku Ruotsalan ottamaan kantaa trumpismiin yms. Kumpula natrin inssin paperit syyniin... sopisi sopertulun vuoksi paremminkin julkisen sektorin hommiin damage control. Harmi, sillä nuorempana tuntui varsin kohtuulliwelta edustajalta. Hautalan klaani sekoittanut pään Brysselissä, joten ei muuta kuin goodbye sossu.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Järjestelmällisyydestä on paljon näyttöä.

Ryhmittymät eivät kuitenkaan ole ainakaan aina suoraan puolueeseen sidoksissa vaan ovat pikemminkin aateyhteisöjä.

Hehän kehuvat jopa julkisilla sivuilla omilla tempauksillaan.

Sen lisäksi on kokoavia persoonallisuuksia , jotka yllyttävät tällaisesta innostuivia kilpailemaan keskenään.
Eivät edes häpeile sitä, että sivuilleen kirjoitellaan samalla törkeyksiä ja valheita ja kehutaan, mitä aiotaan vainon kohteille tehdä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kannattaa katsoa torstaina telkkarista tuleva dokumentti Venäjän trollitehtaista. Siinä haastatellaan muun muassa Jessikka Aroa, jonka maalittamisessa Ilja Janistkinin MV-julkaisu ja kohudosentti Bäckman kunnostautuivat. Onneksi nämä kaksi Putinin kätyriä ovat saaneet jo tuomionsa. Suomi kun onneksi on oikeusvaltio, jossa valheella on lyhyet jäljet.

Jarkko Mynttinen

No tietenkin perussuomalaiset häiriköi siinä missä vihervasemmistokin, onko tuo jäänyt huomaamatta joltakin?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Miten tunnistetaan mitä puoluettä mikäkin höäirikkö kannattaa? No ritala on tietenkin opettanut miten ulkonäöstä tunnistaa persun mutta miten nimettömät kirjoittajat tunnistaa jonkun tietyn puolueen kannattajaksi?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Aika kauas on se uusi normaali ajautunut suomalaisesta arkipäivästä, jos sieltä katsoen vihreät ovat ultrafasistisia ja kokoomus vasemmistolainen.

Pitää se kuitenkin uskoa kun kerran sen uuden normaalin kannattajat ihan itse niin kertovat. Ajatuksia herättävä kaukainen nurkkaus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset