jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Asunnottomuus koskettaa entistä useammin maahanmuuttajaa

Eri lähteistä (1) (2) koottujen tietojen perusteella jo yli puolella tilapäisesti tuttaviensa tai  sukulaistensa luona asuvista, majoitusliikkeisiin tai asuntoloihin majoittuneista tai pahimmillaan ulkona, porraskäytävissä, ensisuojissa tai vastaavissa olosuhteissa asustelevista on maahanmuuttajatausta.

Helsingin Diakonissalaitoksen tekemän selvityksen perusteella ilman vakituista asuntoa olevan maahanmuuttajataustaisen henkilön asema maassamme on erityisen  suojaton ja monelta perusoikeudelliselta osin  puutteellinen - asunnottoman maahanmuuttajan taloudellisten, sosiaalisten ja sivistyksellisten oikeuksien toteutumista perustuslain mukaisesti vaarantaa usein paitsi riittämätön  tieto maan käytänteistä niin myös luottamuksen puuttuminen viranomais- ja sosiaali- ja terveyspalveluiden  toimivuuteen.

 

Asunnottomien yötä on vietetty Suomessa YK:n kansainvälisenä päivänä köyhyyden poistamisen 17. lokakuuta vuodesta 2002 alkaen - tänä aikana köyhyyden ja syrjäytymisen ennaltaehkäiseminen on muuttunut entistä monikulttuurisemmaksi ja  muutenkin monisyisemmin haasteelliseksi työksi. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun asuntopula yhdistettynä henkilökohtaiseen velkaongelmaan ylläpitää monen keskituloisenkin työssäkäyvän  henkilön asunnottomuutta.

 

Köyhyys ja siitä seuraava yhteiskunnallinen syrjäytyminen, mikä ilmenee sosiaalisten suhteiden vähäisyytenä, pitkittyneenä työttömyytenä, yleisenä näköalattomuutena ja usein myös vakituisen kodin puuttumisena  ovat hyvn suuressa määrin tulosta poliittisista arvovalinnoista.  Rahaahan Suomessa tuntuu muuten riittävän  vaikka sitten (hevosille syötettäväksi) uusien, mutta aikaisempien tapaan tarpeettomien,  torjuntahävittäjien ostamiseen...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Martti Nurmi

Suomi on täynnä asuntoja. On monia paikkakuntia, joissa niitä puretaan, koska ei ole käyttöä. Sinne kannattaisi siirtää koko yhteisö, jotta maanmiehistä on tukea ja yhdessä voidaan kehittää palveluja ja työllistää toisiaan. Fiksut ihmiset rakentaisi hetkessä esimerkillisen yhteisönsä, jonka korkeakulttuuria suomalaiset ihmettelisi.
Sillä rahalla, joka nykyjään maksetaan yksinomaan Helsingissä näiden ihmisten oleskelusta, tehtäisiin syrjäkunnissa sankaritekoja.

Toisaalta Kuopiohan on melkoinen maalikylä. Jos kalakukkokaupungissa on tarvetta näyttää esimerkillistä maahanmuuttopolitiikkaa, eiköhän Vapaavuori muutamasta maahanmuuttajasta luovu verrattain edullisesti. Esityksiä vaan Kuopiosta Vapaavuorelle!

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Vanha sanonta: älä yllytä hullua.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Saaristokaupunki on kehittyvä kaupunginosa Kuopiossa, mikä soveltuu keskitetyn monikulttuurisen asutusmallin kehikkoon - käsittääkseni siellä asuu jo nytkin Leppävirralta ja jopa Nilsiästä (ulkomailta siis) muuttaneita henkilöitä...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Muistelen taannoin Kuopiossa ollun mieltä, ettei se Afrikka voi kovin kaukana olla. Perusteluna käytettiin, että Savon sellulla oli töissä tummaihoinen ja hän kävi polkupyörällä töissä. Siten, ei olisi kaukaa haettua jos joku Nilsiän Nipastakin kauempaa ....

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #4

Sillekin tehdasalueelle kaavaillaan "maailman suurinta" biotuotehdasta, jossa lähialueen metsät jalostettaisiin halvaksi vessapaperiksi kiinalaisille markkinoille...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #5

Jalostusaste on kuitenkin korkeampi kuin sellulla. Onhan vessapaperi tavallaan lopputuote.

Olisi tietenkin toivottavaa, että niinkin hitaasti kasvavasta raaka-aineesta kuin puu tehtäisi kertapyyhkäisyä kestävämpiä tuotteita. Vaikka asuntoja ihmisten asua, myös nyt asunnottomien.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset