jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Rahan tuhlausta romanialaisittain

Romaniassa on viikonloppuna järjestetty kansanäänestys lakiehdotuksesta avioliiton kirjaamisesta perustuslakiin yhden miehen ja yhden naisen väliseksi liitoksi - valtavasta ortodoksisen kirkon ja äärikonservatiivisten hallituspuolueiden poliitikoiden lobbaamisesta huolimatta kansanäänestys ei kuitenkaan kaksipäiväisenä toteutettunakaan tuottanut sitä vaatineiden tahojen toivomaa tulosta. Äänestysaktiivisuus jäi nimittäin näissä vaaleissa alle vaaditun 30 prosentin osuuteen äänestysoikeutetuista ja siten koko äänestys tuloksineen mitätöityy.

 

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden vastustamisella on aina kansantaloudellisesti määriteltävä hintansa ja tässä tapauksessa on laskettu, että Romanian hallitus tuhlasi julkisista varoista peräti 40 miljoonaa euroa turhan äänestyksen järjestämiseen. 

     "This government has wasted 4o million euros of public money on a fantasy"

 

 

 

 

Niin?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Niin, eikös sitten kansanäänestykset pitäisi aina kieltää, koska ne niin ikään aina aiheuttavat kuluja?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

No, kansanäänestyksiä tulisi järjestää ainoastaan sellaisista kysymyksistä, jotka oikeasti kiinnostavat ja koskettavat kansalaisia (liittyminen EY:öön esimerkiksi). Kun se äänestysaktiivisuus näyttää Romaniassa nyt jäävän ainoastaan 20,41 prosenttiin, niin koko äänestyksen järjestäminen vaikuttaa huonosti harkitulta ja turhalta idealta...

Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon vastustaminen jopa valtion varoin on toki yhtä äänestystä laajempi ongelma myös Suomessa - mm. puoluetukena veroeuroja ohjautuu kehitystä vastustavaan työhön melko runsain määrin...

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Rahaa sinne ovat syytäneet myös amerikkalaiset uskonnolliset konservatiivilobbarit, joiden spesialiteetti näyttää olevan ympäri maailmaa lainsäädännössä perhekäsityksen supistaminen vain miehen ja naisen muodostamaan ydinperheeseen.

https://www.splcenter.org/hatewatch/2018/06/11/rom...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kovaa on peli Bostonissa ja Bukarestissa :

https://www.splcenter.org/fighting-hate/extremist-...

Toivoa ylläpitävästi edes Romaniassa järjestäytynyt äärioikeistolainen kristillisyys ei näytä menestyvän viikonloppuista äänestystulosta mittavampana yhteiskunnallisena voimana, vaikka se vaikutuskanaviensa välityksellä pystyykin merkittävästi hidastamaan ihmisoikeuksien toteutumista.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ja ennen kaikkea sen mielikuvan levittäminen, että ydinperheäänestyksissä olisi kysymys ihmiskunnan elämästä ja kuolemasta.
Ilmastonmuutoksen, sodan ja eriarvoisuuden ja kurjuuden lisääntymisen sijaan.

Itseasiassa uskon, että suurin osa noista rahoittajista viisveisaa sen paremmin ydinperheestä kuin perheistä ylipäänsä.
Tämänlaiset " arvoäänestykset" vain sopivat heidän yhteiskunnalliseen projektiinsa .

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Näiden linkeissä mainittujen äärioikeistokristillisten organisaatioiden yhteiden "olemuksellinen" piirre on niiden suunnaton reaktiivisuus - ne tarttuvat ihmiskuntaa eteenpäin työntäviin kehityslinjoihin (kansalais- tai ihmisoikeusjärjestöjen ideoihin lähinnä) aina pienellä viipeellä takaapäin. Viiveaikana ne omaksuvat vastustamiensa kohteiden ajatusmaailman tarkoitushakuisesti väärin ja esittävät sitten kamppailevansa oikean ihmisyyden tai arvomaailman puolella "vääryyttä ja rappiota" vastaan.

Tuokin ADF esittää olleensa virallinen osapuoli eräässä EU:n tuomioistuimen käsittelemässä avioliittoa koskeneessa tapauksessa, mihin sillä ei ole oikeasti mitään oikeudellista perustetta.

Toki etenkin näin some-aikakaudella tahallinen väärinymmärtäminen ja oman toiminnan sillä väärinymmärtämisellä oikeuttaminen on muutoinkin yleistä:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/kotimaa/artikk...

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #7

Linkkien perusteella kyseinen järjestö mm. kouluttaa nuoria juristeja ketkuiksi uskonnollisen agendan ajajiksi. Ja ketku juristihan osaa selittää mustan valkeaksi ja itsensä osalliseksi sellaiseen, vaikka moisessa ei pitäisi olla mitään perää.

ADF on perustanut lobbaritoimistot mm. Strasbourgiin (ihmisoikeustuomioistuin), Brysseliin (EU) ja Geneveen (YK:n ihmisoikeuselimet). Itä-Euroopan poliittista toimintaa se pyrkii ohjailemaan Wieniin perustetun toimistonsa kautta.

Ihmetellä vain voi, mistä moinen rahamäärä on voitu satsata tähän toimintaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #9

Käytännössä järjestö rahoittaa toimintaansa ainakin lahjoitusvaroilla, omista koulutus- ja luentotilaisuuksista saaduilla maksuilla ja sijoitustuotoilla, -liekö sillä sitten muita kytköksiä elinkeinoelämän kanssa?

Järjestön verkkosivuilla on mainittu joitain sijoitus- ym. tuottoihin liittyviä dollarilukemia, jotka nousevat satoihin miljooniin...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Joidenkin tietojen mukaan hallituksen pääpuolueen, sikäläisten demuleiden (Partidul Social Democrat), puhis Liviu Dragnea olisi julistanut äänestyksen alla, että mahdollinen lakimuutos olisi pelastanut heidät muiden maiden kohtalolta eli avioliitoilta eläinten kanssa. Reuters:n mukaan "“Many fear that what has happened in other countries, such as legalizing marriage between a man and an animal, could happen here,” the leader of Romania’s ruling Social Democrat Party Liviu Dragnea told private television station Romania TV. Mutta nyt ei kai enää mikään pidättele kaltevalla pinnalla.

Äänestäneistä >90 % kannatti perustuslain muutosta mutta vastustajat taisivat nimen omaan vastustaa boikotoimalla koko äänestystä. Äänestyksessä ei liene ollut kansainvälisiä tarkkailijoita arvioimassa mahdollisen vilpin määrää. Vastustajat tuntuivat pitävän tulosta voittomaan ja jatkavat tästä eteenpäin kampanjoimalla tasa-arvoisen avioliittolain puolesta sielläkin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Romaniassa samaa sukupuolta olevilla pareilla ei kaiketi ole mahdollisuutta millään tavalla virallistaa parisuhdettaan - äänestyksen mitätöityminen on siis pienoinen poliittinen voitto ihmisoikeusliikkeelle.

Sosialidemokraattisuus on sosiaalinen konstruktio sekin ja ilmentyy näköjään hyvinkin erilaisina ajatuksina riippuen kulttuurialueesta ja sinne lokaalisesti ankkuroituneen sosialidemokraatin itselleen asettamista tavotteista :)

Suomessa vastaavista puheista joutuisi oikeutetusti vastuuseen...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Antikainen kirjoitti kovin kauniisti sikäläisten demuleiden tavasta kalastaa kannatusta n.s. "syvistä vesistä" tavalla johon olemme saaneet tottua eräiden muiden aatesuuntien toimissa.

Voisimmeko ehkä odottaa suomalaisten demuleiden ottavan kantaa aatetovereidensa toilailuihin? Ymmärrän toki, että mieluusti vaiettaisi mutta tässä voisi olla profiloitumisen paikka demulisuvakeille. Tiedän, että heitäkin on, ainakin täällä Pohjolassa päin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

En pidä mahdottomana, etteikö korruptoitunut hallinto olisi saattanut saada muutakin kuin "moraalista" tukea tälle ristiretkelle. Romanian kansa osoittanee johtajilleen kaapin paikan. Agenda Europe ei ole vielä kirousta langettanut Romanian päälle, mutta tuo tapahtuu päivänä minä hyvänsä.

Romania on kovin takapajuinen maa mitä tulee vähemmistöjen oikeuksiin. Nyt sentään tie samansukupuolisten parien oikeudellisen aseman vahvistamiseen on auki.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Agenda Europe ja ADF toimivat tuossakin asiassa vähintäänkin löyhässä koordinaatiossa, jota vihajärjestölistan ylläpitäjäjärjestö Southern Powerty Law Center kutsuu osuvasti ristiinpölytykseksi. Tässä AE:n tuorein tiedote ennen äänestystä, äänestyksen jälkeistä odotellaan....

https://agendaeurope.wordpress.com/2018/09/12/at-l...

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Saapa nähdä, kommentoidaanko äänestystä Aito avioliitto -yhdistyksen sivuilla vai vaietaanko se unohduksiin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olisi myös mukava tietää mitä T.Soini sekä muut persuleiden ja sinikoiden uskonnollisten siipien mielipidevaikuttajat asiasta ajattelevat. Sieltäpäinhän on arvioitu muidenkin ulkovaltojen erilaisia äänestyksiä.

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

Jotenkin arvattavaa että tässä kommenttiketjussa mainittu Aito avioliitto ry.
Mikäpäs siinä.

Romaniassa ei lähtenyt väkeä riittävästi äänestämään, ei puolesta eikä vastaan.
Pääasia, että pääasia on pääasia: avioliitto ymmärretään naisen ja miehen välisenä.

Asia nostettiin kuitenkin isosti esille ja hyvä niin.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Onko Koivulalla jotain lisättävää siihen arveluun, että kampanjoinnissa olisi kyse likipitäen samasta kansainvälisestä verkostosta?

Mitä tulee alhaiseen äänestysprosenttiin, se ei ollut sattumaa: Äänestäjien riittämättömyys oli merkkinä kansan poliittisen tahdon puutteesta esityksen suhteen: Ehdotusta vastustavan kampanjan mottona oli viettää aikansa paremmin kotona, mikä onnistuikin aika hyvin.

p.s.

Muistaessani:

Onko kritiikki Puolimatkan tieteen väärinkäytöstä uskonnollisen agendan keppihevosena sellainen kuolemansynti, mikä aiheuttaa ikuisen kommentointikiellon tässä vapaan keskustelun periaatetta ylläpitävässä foorumissa...?

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#16. “Jotenkin arvattavaa että tässä kommenttiketjussa mainittu Aito avioliitto ry.”

Tottahan toki.

No, meinaatko kirjoittaa asiasta teidän saitilla? Pari vuotta sitten siellähän kirjoitettiin näin: http://aitoavioliitto.fi/uutiset/ulkomaat/romanian... .

Mistäs sinä muuten tiedät, että avioliitto nähdään Romaniassa vain naisen ja miehen välisenä, kun niin vähän väkeä kävi äänestämässä ja toissavuotisen kansalaisaloitteenkin allekirjoitti vain murto-osa romanialaisista? Asiahan näyttää siellä olevan suurimmalle osalle ihmisistä yhdentekevä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Muutamista kv-uutistoimistojen välittämistä tiedoista päätellen Romaniassa sosiaalinen yhteisöjen ja siten myös laajempi yhteiskunnallinen järjestyminen poikkeaa melkolailla länsimaissa jo varsin totutusti toimivasta mahdollisuuksien tasa-arvoa ylläpitävästä kansalaisyhteiskunnan mallista.

Todennäköisesti olet siis oikeassa siinä, että romanialaiset mieltävät avioliiton binäärisen sukupuolijaon olemuksellisena johdannaisena - avioliitto kun toistaa siellä muiden yhteiskunnan rakenteiden kaavaa hierarkisena elementtinä jopa jäykän opillisesti ja tällaisissa stagnaatioon vajonneissa olosuhteissa muutosta pelkäävät takertuvat lähinnä itseään olevien rakenteiden vahvoihin osiin sekä suosivat että ylläpitävät kollektivistisesti perinteitä myös rikollisin tai väkivaltaisin keinoin. Perheväkivalta, vähemmistöryhmien syrjintä sekä korruptio ja viranomaisten mielivalta ovat suoria jäykkien yhteisörakenteiden haittaseuraamuksia...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #19

Vrt. Unkari ja vaikkapa " romaniaidat".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Koivula huomasi, että riittävän moni ei lähtenyt äänestämään.

Lakimuutoksen vastustajat nimen omaan kampanjoivat boikotin puolesta eikä äänestämään vastaan. Pientä äänestysprosenttia voi siis pitää vastustajien voittona vaikka emme tarkkaan tiedäkään kuinka moni olisi jättänyt äänestämättä boikottikehotuksista huolimatta silkkaa välinpitämättömyyttään.

Joka tapauksessa romanialaisetkin jatkavat toimintaansa suvaitsevamman ja tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta ja arkaaisia uskomuksia vastaan. Ääripositiivisena jaksan luottaa, että joskus vielä sielläkin hyväksytään myös monimuotoisemmat avioliitto- ja perhemuodot.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#16. Niin, Aito avioliitto -yhdistyskin on nostanut asioita isosti esille, mutta tulosten kanssa on ollut vähän niin ja näin.

Muuten, sen parin vuoden takaisen Romania-uutisen lähteenä on näköjään Agenda Europe. Kuinka luotettava on lähde, jonka sivustoilla käytetään sellaisia ilmauksia kuin vaikkapa 'sodo-"avioliitto"' (sodo-"marriage")? (Ks. kommentissa 15 oleva linkki.)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Aito avioliitto-yhdistyksen olettaisi itsensä määrittelemästi ´lapsiasiajärjestönä´ ottavan kantaa myös Romanian romanien ja heidän lastensa kurjiin elinolosuhteisiin - se avioliiton pitäminen miehen ja naisen välisenä kun ei näytä ehkäisevän ihmisten välistä eriarvoisuutta ja syrjintää...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset