jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Pedofiliahysteria haittaa tutkimusta ja rikostorjuntaa

Loppukesän puheenaiheeksi nousseesta professori Tapio Puolimatkan tuoreimmasta mielipidekirjoituksesta on riittänyt kiitettävästi tulkinnallista puhetta niin sosiaalisessa mediassa kuin erilaisissa journalistisesti tuotetuissa verkkojulkaisuissakin - Puolimatka esitteli kirjoituksessaan asiantuntijan arvovallalla huolestuneisuutensa aikakautemme liberaalien ilmiöiden myötä tulevista mahdollisista haitallisista seurauksista, joista olennaisimmaksi hän nosti ehkä lisääntyvät vaatimukset lapsikohteisen seksuaalihäiriön normalisoimisesta  yhteiskunnassame yhdeksi seksuaaliorientaatiovariaatioksi.  Usealla verkkosivustolla "tiedeartikkelina" julkaistussa mielipidekirjoituksessaan Puolimatka maalaa uhkakuvia varsin lavealla pensselillä jättäen lopulta kuitenkin yksityiskohtaiset todisteet mielestään käynnissä olevasta "kampanjasta pedofilian laillistamiseksi" täydentymään lukijakokemuksina jokaisen lukijan omassa subjektiudessa tarjoilemalla heille ainoastaan uhkakuvia puoltavia tosiasiaviitteitä hypoteesiensa tueksi. 

Vähän sama asia siis, jos esimerkiksi joku  kriminologi  tai sosiaalipsykologi kirjoittaisi asiantuntijan auktoriteettiinsa vetoavan mielipidekirjoituksen mukamas käynnissä olevista rattijuopumuksen normalisointipyrkimyksistä esittämällä aihetodisteina pitkän aikavälin tilastotietoa autojen ja alkoholin käytön yleistymisestä värittäen samalla kirjoitustaan yksityiskohtaisilla kuvauksilla rattijuoppojen aiheuttamien  kolareiden uhrien vammoista. Viinaa juodaan ja autoilla ajellaan varsin vapaasti siis nykyisin verrattuna aikaisempiin vuosisatoihin, mikä väistämättä trendinä voi johtaa tulevaisuudessa vaatimuksiin näiden harrastusten laillisesta yhdistämisestä. Hypoteesina esitettyjä rattijuoppouden dekriminalisointipyrkimyksiä on jo nyt havaittavissa  onnettomuustutkijoiden ja sosiaalipsykologien piirissä, joissa on esitetty käsityksiä siitä, että kaikki rattijuopot eivät olisikaan läpeensä pahoja ihmisiä ja joillain poliisin alkometriin suuret lukemat puhaltaneilla autoilijoilla voi olla reaktiokyky ihan  kuosissa. Alkoholin vaikutushan on yksilöllistä  ...

 

Tulkinnallista kerrontaa kutsutaan myös tarinoinniksi ja jutunkerronnaksi, mitä akateemisissa piireissä on syytä ensisijaisesti lähestyä folkloristiikan tutkimusmenetelmillä  - sen vuoksi ja  juuri siitä syystä pedofilian etiologian selvittämiseksi ja henkilöiden joilla on psykologisten taipumustensa vuoksi suuri riski loukata lapsen seksuaalista koskemattomuutta auttamiseksi pedofilia-aihetta tulisi lähestyä tutkimuskentällä neutraalisti -. ilmiönä sinänsä ilman tutkimusten johtopäätelmiä  vääristäviä arvotuksia...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Herätyskristilliset ja katolisen kirkon konservatiivit väittävät, et nykyiset suositukset puhua lasten kanssa heidän seksuaalisista oikeuksista olisi lasten seksualisointia.

Oikeasti kyse on herätyskristillisten piirien ja katolisen kirkon konservatiivien harjoittaman lasten hyväksikäytön esiintuomisesta.

Uhreille annetaan ääni, kerrotaan lapselle, että setä ei saa tehdä niin, vaikka olisi pappi tai uudelleen syntynyt krisititty jne.

On ymmärrettävää, että Puolimatkan Tapsa ja Räsäsen Päkä ovat kauhuissaan...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tämän aiheen tiimoilta tarkistin äskettäin Katriina Bildjuschkinin toimittaman julkaisun "Seksuaalikasvatuksen tueksi", missä käydään varsin perusteellisesti läpi lasten seksuaalikasvatuksen kulmakiviä ja seksuaalioikeuksien merkitystä yleensäkin. Julkaisu tukeutuu WHO:n ohella lastenlääkäreiden, kehityspsykologien ym. keskuudessa vallitsevaan tietoon siitä, että lapsi on heti syntymästään lähtien omaehtoisesti seksuaalinen olento, jolla on oikeus saada asiallista tietoa kehollisuudesta ja seksuaalisuudesta ikävaiheeseensa soveltuvasti.

Ilmiselvää on, että varhaiskasvatuksessa ei hyväksytä ajatusta aikuisen ja lapsen välisestä seksisuhteesta - sellaisten mielikuvien luominen olisi yksinkertaisesti panettelua ...

https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/1297...

Kristillis-konservatiivinen arvotausta asettuu toki kummalliseen valoon paitsi uskonyhteisöissä esiin tulleiden lasten hyväksikäyttötapausten myötä, niin etenkin menneisiin arvotaustoihin sitoutuneiden pelkoa ja tietämättömyyttä ruokkivien asenteiden johdosta :

"Pahimmillaan pelottavaksi koettu terveystieto voi luoda tragedioita. Vuonna 1988 Suomessa kuoli 10 henkilöä aidsiin. Samana vuonna 27 suomalaista teki itsemurhan, johon psykiatrien arvion mukaan vaikutti aidsin pelko. Muutamat kirjoittivat jäähyväiskirjeessään syyksi pelon taudin levittämisestä läheisiin. Kenelläkään itsemurhan tehneistä ei ollut todettu HI-virusinfektiota.
Liiallisen pelon tiedetään usein muuntavan ihmisen käytöstä järjenvastaisella
tavalla. "

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sillanpään tavarantoimittaja vahvistanee Antikaisen jutun.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Jos Suomessa vielä kunnioitettaisiin kristillisiä arvoja tällaiset asiat painettaisiin villasella kuin menneinä hyvinä aikoina.

Lasten hyväksikäytöstä puhuminen on aika uusi juttu. Oikeastaan tosissaan asiaan alettiin kiinnittämään huomiota vasta 1990-luvulla. Sitä enne puhuttiin hajanaisesti namusedistä, mihin liittyi uhrien syyllistämistä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Lastensuojelu lähti oikeille urille vasta 1970-luvulla, jolloin viimein alettiin valmistelemaan lasten fyysisen kurittamisen kieltämistä lailla ja seuraavilla vuosikymmenillä sitten alettiin kiinnittämään huomiota lasten henkiseen hyvinvointiin ja viimeaikoina myös kiitettävästi lasten seksuaalioikeuksien toteutumiseen.

Toisissa keskusteluyhteyksissä on ihmetelty sitä ilmiötä, että nykyisin lasten psykiatriset oireilut olisivat kasvamassa ikään kuin ennen vanhaan lapset eivät olisi kokeneet muun väkivallan ohella myös seksuaalista ahdistelua ja suoranaista seksuaalista väkivaltaa. Tuo ikävä kasvu potilasmäärissä johtuu käsittääkseni kuitenkin ainoastaan terveydehoitojärjestelmien kehittymisestä ja lapsille tarjolla olevien apuverkkojen silmien tihentymisestä...

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Tapsa kaivaa ehkä liian syvältä, mutta täsmälleen samaa retoriikkaa käytetään nykyisin pedofiilien puolustamiseen kuin mitä käytettiin muiden seksuaalisuuntautumisten puolustamiseen.

https://www.lifesitenews.com/news/ted-speaker-pedo...

Siis sinä, joka et ole pedofiili, olet paha, kun alistat pedofiileja ja yhteiskunnan vika, jos he toteuttavat itseään yms.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Tarkoitatko nyt heteroseksuaalisuuden puolustamista?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Katsoitko videon senkin "hirviö"?

"I’m a pedophile, you’re the monsters: My week inside the vile right-wing hate machine"

https://archive.is/f3CtO

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Tapsa kaivaa ehkä liian syvältä, mutta täsmälleen samaa retoriikkaa käytetään nykyisin pedofiilien puolustamiseen kuin mitä käytettiin muiden seksuaalisuuntautumisten puolustamiseen."

Tää on hämmentävää. Mitä väliä sillä on, että kahden eri asian puolustamiseen käytetään täsmälleen samaa retoriikkaa? Liittääkö se jotenkin nämä asiat toisiinsa?

Ei lapsia haittaa, että he saavat pitää unilelua. Joku voi sanoa että ei lapsia haittaa, vaikka heillä olisi seksiä aikuisten kanssa. Saman retoriikan käyttö ei mitenkään johda siihen, että unileluihin pitäisi äkkiä suhtautua kauhulla.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Kun käytetään uhriutumistaktiikkaa, niin saadaan puolelle myös ne, jotka myös menivät ensimmäisen uhriutumistaktiikan mukana. Jos he taas eivät mene mukana, niin syö heidän uskottavuutta sen takia, että heidän logiikkaansaa pitäisi soveltaa vain toiseen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Heinen argumentaatio vaikuttaa varsin järkevältä lähestymistavalta sekä pedofiilien hoidon että rikostorjunnan kannalta.

Tuossakin artikkelissa tosin mainitaan se fakta, että lapsen raiskaajista ja lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön syyllistyneistä korkeintaan kolmasosa on määritelmällisesti pedofiileja loppujen ollessa pääosin Joan A. Nelsoninkin patologisiksi tapauksiksi tyypittelemiä persoonaltaan aikuistumattomia henkilöitä, jotka purkavat vuorovaikutustaitojen puutteitaan ja pahaa oloaan helpoimpiin lähistöllä oleviin uhreihin.

http://web.archive.org/web/20051030195435/http://w...

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Mediassa tehdyn pedofilian normalisointiin liittyvän mielikuvamarkkinoinnin kritisoimista nimitetään nyt pedofiilihysteriaksi negatiivisessa mielessä. Nämä askelmerkit on nähty ennenkin eikä Antikaisellakaan ole enää montaa askelta nimitellä pedofiilifoobikoksi kielteisesti pedofilian normalisointiin suhtautuvia. Ja arvatenkin tämän ajatusjuoksun mukaan sellainen pedofiilifoobikko on itse salaa pedofiili.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Mielestäni mediassa ei ole lainkaan havaittavissa pedofiliamyönteisyyttä - kyse voi tosin olla siitäkin, että seuraamme eri medioita...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset