Kansalaisaloite tyttöjen sukuelinten silpomisen kriminalisoimiseksi

Kansalaisaloite tyttöjen sukuelinten silpomisen kieltämiseksi erillislailla on viimeisen viikon mahtavan kannatusallekirjoitusvyöryn ansiosta etenemässä varsinaiseen parlamentaariseen lainsäädäntökäsittelyyn eduskunnassa, mikäli nykyinen hallitus katsoo aloitteen käsittelyn olevan tarpeellista ja sen omia intressejä tukevaa. 

Aloitteen kannatusallekirjoitusaktiivisuus tosiaan kohosi edellisviikolla ilahduttavasti menneen kesän hiljaiselon jälkeen – neljässä vuorokaudessa aloite sai 30 000 uutta kannattajaa ja siten aloitteella on nyt yhteensä jo 54 000 tukijaa. Hyvätkään tavoitteet eivät siis etene itsekseen, vaan niiden puolesta tarvitaan pitkäjänteistä työtä ja aika ajoin myös herättelevää kansalaisaktivismia 🙂

Tyttöjen ja naisten sukuelinten silpomisen kriminalisointi erillislailla on perusteltua siitäkin huolimatta, että nykyinen rikoslaki sinänsä tunnistaa tyttöjen ja naisten sukuelinten silvonnan täyttävän pahoinpitelyn ja törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkistön. Erillinen laki " vahvistaisi viestiä siitä, että käytäntöä ei virallisesti hyväksytä Suomessa ja toimisi selkeämpänä työkaluna niille tahoille, jotka tekevät ehkäisevää työtä ja toimisi ajurina asennemuutostyölle. Erillislaki toimisi tukena esimerkiksi terveydenhoitohenkilökunnalle ja madaltaisi kynnystä ottaa silpominen puheeksi hyvissä ajoin. ".

 

Aloitteen eteneminen finaaliin saakka konkreettiseksi laiksi on toki edelleen epävarmaa ja sen kohtalo riippuu nyt viimeisiä kuukausiaan työskentelevän hallituksemme tahtotilasta – hallituspuolueiden kansanedustajien ja etenkin ministereiden omatuntojen (omatunto = ihmisen sisäinen käsitys  oikeasta ja väärästä) varassa siis on tämänkin ihmisoikeuskysymyksen ratkaisu. 

 

 

Valitettavasti 🙁

 

 

 

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu