jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Suomalaiset haluavat vakautta, koska ovat vähään tyytyväisiä l. nöyriä

Uusimpien Yle:n puoluekannatusarvioiden perusteella suomalaiset kaipaavat tällä hetkellä vakautta poliittiseen päätöksentekoon - perinteinen kolmen kopla tiivistää otettaan kannatuskyselyn kärjessä ja vaihtoehtoa esittäville puolueille on jäämässä opponoivan kriitikon rooli ilman sen suurempaa vaikutusmahdollisuutta.

 

 

MIstä tämä sitten johtuu?

 

No, suomalaiset ovat monelta osin imeneet mitä luultavimmin jo äidinmaidossa itseensä orjakansan nöyrän luonteen - suomalaiselle kun tarjotaan vakituinen työpaikka ja säännöllinen palkka sekä rivitalo-osake edulliseen hintaan pitkällä velantakaisinmaksuajalla ja luvataan poliitikkojen suulla asioiden tulevaisuudessa vielä parantuvan entisestään, niin sitä ollaan sitten heti niin tyytyväisiä omaan elämään ja nähdään kaikki nämä omalle kohdalle sattuneet onnenkantamoiset suurten puolueiden poliitikkojen aikaansaannoksina.  Ja tämän jatkuvan onnellisuuden tilan jatkumisen turvamiseksi ja lojaliteetin tunnuksena  suomalainen työssäkäyvä asuntovelallinen sitten palkitsee nämä samat vaikuttajat äänestämällä heidät aina uudelleen poliittisille avainpaikoille.

 

Mielestäni tämä on väärä kehityskulku, sillä maailma ei muutu paremmaksi elelemällä mukavasti 72 neliömetrin rivitalohuoneistossa seuraavia lomasuunnitelmia laatien - maailma kehittyy inhimillisemmäksi usein  vallankumouksen tai muunlaisen anarkistisen riskinottamisen myötä.  Demokraattinen tapa vaikuttaa inhimillisemmän ja tasa-arvoisemman tulevaisuuden toteutumiseksi on myös olemassa  - nöyrän kansanosan konformistisuudella elävien suurten puolueiden haastaminen nöyristelemättä on mielestäni arvostettava tapa edistää tosiasiallista hyvinvointia yms....

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Silloin halutaan vakautta kun menee hyvin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Niinpä.

Puoluekannatusarvioista voi siten päätellä Suomella menevän nyt hyvin?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Suomellahan menee nyt hyvin. Toisin kuin Kataisen hallituksen aikana. Saa nähdä, atkuuko tämä myöskään seuraavan hallituksen aikana. Myrskyisiä aikoja kaipaavat ne, jotka uskovat hyötyvänsä sameissa vesissä kalastelusta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomellahan menee nyt hyvin."

Millä mittareilla?

Velatkin on saatavia, ilmaista työvoimaa vain puuttuu.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Vasemmiston tarjoama vaihtoehto jättää suomalaiselle työssäkäyvälle asuntovelalliselle vielä vähemmän käteen. Sosiaalisten tulonsiirtojen kasvattaminen ja rajojen avaaminen kehitysmaista tulevalle maahanmuutolle ei olisi toimiva resepti.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Velalla hankitun omaisuuden menettämisen pelko ohjaa toki myös suomalaisten poliittisia arvovalintoja ja tekee äänestäjistä nöyriä - kotitalouksien velkaantuneisuusaste on ennätyslukmissa, lähes 130 prosenttia :

https://findikaattori.fi/fi/28

Sosiaaliset tulonsiirrot ovat sosiaalista pääomaaa kasvattavaa hyvinvointi-investointia ja niiden runsaus vahvistaa hyvän kehäksi kutsuttua ilmiötä :

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/1...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ihmiset antautuvat suosiolla palkkaorjuudesta velkaorjuuteen ja ovat siitä vielä tyytyväisiä. Olisiko tämän ymmärtämiseksi sovellettava n.s. Tukholman syndrooman takana olevaa teoretisointia?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Antikaisen empiiriset tutkimukset osoittavat kiistattomasti "velka tekee nöyräksi ja vähään tyytyväiseksi"-talousteorian toimivan käytännössä myös äänestyskäyttäytymistä ohjaavasti.

Ihmiset ovat tosiaan nykypäivänä hyvinvointivaltion panttivankeja osiltaan - etenkin toimintakykynsä vielä säilyttäneitä oikein yllyttämällä yllytetään hakeutumaan palkkatyön pariin ja "ansaitsemaan" siinä oman toimeentulonsa ohella myös kunnollisen veronmaksajan status. Vakituisesta työstä saatava säännöllinen tulo oikeuttaa sitten elintason kohottamisen erilaisin velkajärjestelyin, joihin turhan monet lankeavatkin ryhmäpaineen tai arjen puuduttavuuden seurauksena. Markkinavoimat ovat tässä velkaannuttamisprosessissa mukana riemumielin tuotteistamalla normaali arki kulutus(koje)keskeiseksi elämyshuumeiden viihdekäytöksi - esimerkiksi elokuvat, musiikki yms. taide ovat muuttuneet hetkellisiä elämyksiä antaviksi stimulanteiksi, joiden ainoa tarkoitus lienee kapitalistien pääoman kasvattaminen....

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Totta, velkaahan ei anneta sille joka rahaa tarvitsee vaan sille joka pystyy velan antajaa rikastuttamaan. Velan, asunto-, auto-, kulutus- jamitäniitäonkaan velkoja, saaminenhan on siis silloin osoitus kelvollisuudesta ja menestymisestä kapitalistisessa kilpailussa, toki rahvaan sarjassa mutta kuitenkin.

Olemmehan me valallisina ikäänkuin finanssikapitalismin ytimessä sillä rahahan on luotonlaajennuksella tehtyä velkaa. Jos saamme velkaantua, olemme vähänniinkuin kapitalisteja itsekin.

Onni on siis velkaa vainen. Älkäämme onneamme kätkekö vaan sitä ylpeydellä kantakaamme. (Tunsin itseni aikoinaan huonoksi ihmiseksi kun saimme vaimon kanssa asuntovelan muutama vuosi sitten maksetuksi)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset