jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Toksinen maskuliinisuus - mitä se on?

Toksinen maskuliinisuus (toxic masculinity) termillä viitataan miesvallan vahingollisiin ilmentymiin, jotka koskettavat kaikkia myrkytysalueella olevia. Valtakunnallisen elokuvakasvatusyhdistys Koulukinon verkkosivuilla toksisen maskuliinisuuden kaikenkattava turmiollisuus on tuotu varsin kattavasti ja kouriintuntuvasti esille :

 

   "Toksinen maskuliinisuus viittaa yksinkertaistettuna siihen, miten patriarkaatti vahingoittaa miehiä. Toisin sanoen toksisella maskuliinisuudella tarkoitetaan vahingollisia kulttuurisia vaatimuksia ’miehisyydestä’: kovuudesta, aggressiivisuudesta ja väkivallan ihannoinnista, individualismista, yksin pärjäämisestä ja tunteettomuudesta, sekä kilpailullisesta fyysisestä suorituskyvystä ja viriiliydestä.

Ahtaan miehisyyden rinnalla kulkee feminiineinä pidettyjen omaisuuksien maalaaminen heikkoudeksi, maskuliinisia huonommiksi ja siten miehelle häpeälliseksi. Toksinen maskuliinisuus onkin myös hyvin misogyynistä eli naisvihaa edustavaa.

Misogynia ja homofobia kietoutuvat yhteen pilkan kielessä ja sen ylläpitämissä mielikuvissa. Homoseksuaalisuus on naismaista ja siksi heikkoa ja toisaalta esimerkiksi ulkonäköön panostaminen on feminiiniä ja sitä kautta kyseenalaistaa myös heteroseksuaalisuuden. Kumpikin on poikkeama heteroseksuaalisesta maskuliinisuudesta ja sellaisena sosio-kulttuurisesti rangaistavaa."

 

Toksinen maskuliinisuus on suoraa seurausta miesvallan hierarkisesta rakenteesta - homososiaalisuuden sudenkuoppiin ajautuneille rajallisesti opittu mieheys muuttuu helposti kohtalokkaaksi ansaksi tai vähintään elämänmittaiseksi viivytystaisteluksi...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (101 kommenttia)

Käyttäjän emailjuuso kuva
Juha Hämäläinen

Tämä ilmiö tunnetaankin laajasti TM-syndroomana. Se sotketaan erheellisesti edelleen miehen pakonomaiseen tarpeeseen lukea Tekniikan Maailmaa ja inhottavia autotestejä parturissa ja jättää Me Naiset lukematta ja oppimatta naisnäkökulmaa. Jälkimmäinen on siis luokiteltu TM-syndrooman yhdeksi ilmentymäksi.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Toksinen maskuliinisuus on yksi niistä valheellisista harhakuvista, joilla tietoisesti pyritään murentamaan, jos mahdollista, loputkin yhteiskuntaa koossa pitävästä sosiaalisesta koheesiosta.

Samaan toksiseen sarjaan kuuluvia harhautuksia ovat esim. transgenderismi ja homouden pakkosyöttö, joilla myrkytetään jo alakouluikäisiä lapsia.

Nyt tarvittaisiin määrätietoisia toimia poikien ja miesten henkisen voimaantumisen hyväksi. Henkistä kanttia ja poikien kaikinpuolista selviytymistä voitaisiin tukea valtakunnallisella "Tervettä Munaa Kehiin" (TMK) -kampanjalla. Hankkeen valmistelu tulisi antaa THL:n ja Väestöliiton parhaiden asiantuntijoiden vastuulle.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Siinähän se tulikin, patriarkaatin keskeinen agenda ja sen uhkakuvat - feminismi ainoastaan puuttuu syytettyjen penkiltä.

Keskeisin toksisen maskuliinisuuden todella ikävänsorttinen sääntö sanoo, että jos tappelussa menestyksestä tulee turpiin, on aina joku heikommassa asemassa oleva, jota voit itse rökittää tunteaksi itsesi nii'in mieheksi. Sitäpä sitten Marttila
kommentissaan toteuttaakin.

Ja se sosiaalisen koheesion vaade on nimenomaan vanhan ja tutun hierarkisen miesvallan ylläpidon kaipuuta.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Tässä Anukatariinalle hyödyllistä asiaa ja kiihkottoman luotettavaa tietoa.

http://paivanbyrokraatti.com/2018/04/15/jordanpete...

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #8

Tämä Peterson vaikuttaa huippuälykkäältä hemmolta, jolle kysymykset huonosti valmistellut haastattelija oli helppo suupala.

Hän kuitenkin pelaa aika ikävästi kaksilla korteilla: Haastattelussa hän perustelee asioita näennäisen asiantuntevalla tavalla - toimittaja ei osannut mennä eräiden peruskysymysten taakse kyseenalaistamaan mm. sen, miksi niin monilla miesvaltaisella alalla on ylipäätään korkeammat palkat. Toisaalta hän käyttää roisimpaa kieltä videoblogeissaan ja hänen toteamuksensa, että niitä väärintulkitaan (tarkoittaen ilmeisesti oikeistolaisten ja populistien taholta), ei saanut ainakaan minua vakuuttuneeksi siitä, että hän olisi asiasta pahoillaan.

Mitä tulee toksiseen maskuliinisuuteen, linkki ei anna sen olemassaolon kyseenalaistamiseksi mitään uutta. Lähinnä voidaan tulkita hänen vain todenneen tuon valtarakenteen (tässä tarkemmin sanoen kilpailullisuuden) syvimmän ytimen olevan välttämätön asia tiellä menestykseen ja muut etenemistavat ilmeisesti kelvottomia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Nämä puheet "toksisesta maskuliinisuudesta" ja "patriarkaatista" kuuluvat samaan ryhmään muiden nykyisten "sosiaalinen konstruktio" -puheiden kanssa.

"Valkoiset ovat sortajia, ei-valkoiset sorrettuja, rotuja ei ole, mutta rakastan rotujen moninaisuutta, ja juhlin eroavaisuuksiamme, koska olemme kaikki samanlaisia".

Ryssällä on sortajan ihonväri ja usein myös sukupuoli, ja sen takia ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi. Toisin on neekerillä.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Ihminen on laumaeläin, laumaeläimissä on aina ollut alfoja ja beettoja. Nyt on menossa joku beettojen kapina laumahietarkiassa. Itse olen tunnustuksellinen beetta ja uskon kyllä että meille kaikille on paikkamme.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Eihän tuossa arvosteltu ihmisten ominaisuuksia vaan asenteita. Ei kai "alfan" ole mikään pakko suhtautua halveksivasti perinteisesti feminiinisiksi miellettyihin ominaisuuksiin toisissa miehissä?

Minusta moinen koulukiusaajamainen toisten alentaminen kertoo lähinnä heikkoudesta ja epävarmuudesta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Pajala kyselee josko "alfan" on pakko halveksia muiden feminiisinä pidettyihin ominaisuuksiin. Tuskinpa, etenkin kun pienellä introspektiolla löytäisi niitä itsestäänkin. Ja ottaen huomioon, ettei "alfaisuus" sen enempää kuin "betaisuuskaan" ole luonnossakaan sukupuolisidonnainen rooli vaan niitä esiintyy kaikilla sukupuolilla niillä lajeilla joilla niitä yleensä esiintyy.

Ehkäpä Pajala on oikeassa, että valtaosa patriarkaalista toksista "alfaisuutta" onkin pelko oman roolin kestävyydestä ja arkuudesta sen haastamiselle. Toisten haukkuminen on osa soidinmenojen terhistelyä ja reviirin varjelua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Mutta epätarkoituksenmukaista sellaista.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #13

Mutta onko raivoisa reviiritaistelu, hierarkiset , lopulta kaiken inhimillisen tuhoavat rakenteet
ja niistä johtuva jatkuva toksinen stressi ihmisyhteisössä
toksisen maskuliinisuuden syy -
vai johtuuko tojsinen maskuliinisuus siitä, että vallanhimoiset, empatiakyvyttömät narsistiset öykkärit
saivat jossain vaiheessa yliotteen ?

Ja alkoivat saarnata , ts pakottivat papit saarnaamaan
että " tämä on ihmisluonto" ?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #21

Solin kirjoitti: "... vallanhimoiset, empatiakyvyttömät narsistiset öykkärit
saivat jossain vaiheessa yliotteen ?"

Seuraava kysymys siis kuulunee, ketkä hyötyivät ja ketkä hävisivät. Meneekö raja oikeasti sukupuolten välillä vai yhteiskuntaluokkien. Epäilenpä nimittäin, että huonommassa asemassa olevissa yhteiskuntaluokissa häviäjiä ovat kaikki sukupuolet samaten kuin "paremmissa piireissäkään" raja ei mene sukupuolien välillä. Vaikkakin sukupuolitetut roolit, toksisina tai ilman, ovat keino olemassa olevan järjestyksen ylläpitäjänä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Sukupuolitietoinen (eli sukupuolisensitiivinen) lähestymistapa, joka sisältyy myös mm. perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin, on hyvä tapa purkaa toksisiin alapäälähestymistapoihin juuttuneiden ylläpitämää monella tavalla yhteiskunnan ja sen yksilöiden menestyksen edellytyksenä olevan luovuuden ja monimuotoisuuden estävää vaikutusta.

https://www.oph.fi/saadokset_ja_ohjeet/ohjeita_kou...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Juuri näin. Jonkin verran sukupuolitietoista pedagogiikkaa on arvosteltu "sukupuolirajojen häivyttämisestä" luullen sen tarkoittavan sukupuolineutraalia kasvatusmenelmää. Monisyisten perinteiden myötä annettuina saatujen sukupuoliroolien pitäminen sukupuolille luonnollisina on kuitenkin jo itsessään virhepäätelmä ja toksisen maskuliinisuuden eräs selkein syytekijä onkin liian tiukoiksi arvotetut sukupuoliroolit.

Sukupuolitietoisessa lähestymistavassa sukupuolirooleihin asettamisen sijasta painotetaan yksilöllisiä piirteitä ja niiden kehittymistä...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Se katos on geeneissä. Miehet ovat sellaisia, tosin olen alkanut jo pidemmän aikaa epäilemään näitä marxilaisia teorioita sosiaalisista ilmiöistä. Meillä ilmailussa painovoima ja gravitaatio ei ole sosiaalinen konstruktio.

Niin ja onhan tuo Naisen biologinen käyttäytyminen myös geeneissä, ainakin osalla.
Jollain naisilla se on silmiinpistävää, kun biologia alkaa tekemään kepposia.

Varsinkin silloin kun se näkee uroon, joka on paras mahdollinen siittäjä geenien perusteella ja osaa tarpeen vaatiessa puolustaa Naarasta ja sen jälkeläistä.

Mitä väkivaltaisempi Uros, sitä kauniimpia misuja niillä on kainalossa. Nykyään euroopan seksisymbolin viitta on langennut Breivikille, joka saa säkkikaupalla misuilta rakkauskirjeitä. Emmerdale tähdeltänkin lähti nk. sokatpolvista :D

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Pari kysymystä.
1. Voiko nainen sairastua toksiseen maskuliinisuuteen?
( Minusta voi.)

2. Miten selittyy - vai selittyykö mitenkään - määrätyn militanttinationalistisen homoliikkeen varaukseton toksinen maskuliinisuus?
Hurjimman ja ilkeimmän naisvihan , totaalisen inhon, olen tavannut juuri tämän ryhmän piirissä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Pitäisikö ensimmäisen kysymyksen kohdalla puhua toksisesta feminiinisyydestä? Siis siten, että naiset itsekin vaativat perinteisesti naisellisina pidettyjä ja maskuliinisistä eriytettyjä ominaisuuksia itseltään.

Ja toki monet naiset ovat toksisen maskuliinisuuden riivaamia vaatiessaan miehiltä ääri- ellei jopa ääliömaskuliinisuutta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Minusta taas ne feminismin tulkinnat, joissa korostuvat toksisen maskuliinisuuden piirteet perusnormina, jonka noudattaminen pitäisi naisillekin " sallia", edustavat tätä.
Ne siis v a a t i v a t naisille oikeutta myrkyllisen kulttuurin omaksumiseen.

Esimerkkinä jotkin hyvin kalseaa menestys- ja uraideologiaa korostavat naisjohtajat.
Heillä on vielä tapana suhtautua äärettömän ilkeästi ja alistavasti niihin naisiin, jotka sanoutuvat heidän kulttuuristaan irti.
Ja käyttää heitä silti säälittä hyväkseen, esim vaalikarjana ja piikoina.

Sinä tulkitset toksisuuden nyt ehkä liikaa siltä kannalta, miltä se tuntuu toisesta sukupuolesta, sinun tapauksessasi miehestä?
Itse taas ymmärrän, että on kyse kulttuurin substanssista an sich, riippumatta siitä, miltä se " tuntuu" toisista.
Monihan saa ihastuksen väreitä toksisuudesta - ei se sillä muutu vähemmän toksiseksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #24

En ajatellut toksisuutta vain ja ainoastaan toisen tai muiden sukupuolten kokemuksena vaan yritin nimen omaan laajentaa sitä tuosta toisen kokemuksesta myös omaan kokemukseen itseen kohdistuvista odotuksista.

Samalla pyrin yleistämään sitä laajemmin yleensä sukupuolirooleihin liittyviin odotuksiin ja vaatimuksiin sekä erityisesti kokemuksiin niistä. Tekisipä mieleni kehitellä sille yleinen nimitys kliseisenä, roolittavana ja normittavana sukupuolisegregaationa jossa jokaiselle roolille on asetettu odotetut ja vaadittavat ominaisuudet joita ei saisi torjua, ohittaa eikä alittaa ollakseen kelvollinen kansalainen.

P.s. On totta, että tarkastelen maailmaa n.s. miesoletettuna jonka olettamuksen olen itsekin itselleni hyväksynyt ja olen sen kanssa sinut. Tiedostan kuitenkin sen ja pyrin tarkastelemaan asioita myös tuon näkökulman ulkopuolelta. Oma asiansa on tietysti miten hyvin siinä kulloinkin onnistun.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #32

Olen kyllä itsekin miettinyt, voisiko " naiseuden" joillekin kulttuurisille myrkyille kehittää vastaavan nimityksen ja sen avulla analysoida siihen liittyviä tuho - ominaisuuksia.

Koska sellainen kulttuurinen voima on naisten yhden osan piirissä selvästi olemassa.
Ja kuten miestenkin vastaavassa, ei voi sanoa, ovatko sen piirissä elävät uhreja vai syyllisiä.

En siis puhu nyt noista maskuliinisen toksisuuden omaksuneista vaan esim joidenkin ulkonäköön ja " elämäntapaan" keskittyneiden bloggaajien asenteesta.
Se ei ole pelkästään narsismia.
Siinä suljetaan olennaiset ihmisyyden osat minuuden ulkopuolelle aivan kuin maskuliinisessa vastineessa.
Ja esineellistetään ja välineellistetään ihmisyys .
Se johtaa selvästi myös yhtä suureen ahdistukseen ja jatkuvaan tyytymättömyyteen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #24

Kulttuurisesta substanssisuudesta:

Olen samaa mieltä, että patriarkaattisuus ja siihen liityvät roolien toksisuudet ja toksittomuudet ovat kulttuurimme substanssia sen tässä kehitysvaiheessa ja ovat olleet sitä pitkän aikaa.

Mutta pyrkisin näkemään siinä toksisuuden liittyvän siihen mitä meiltä odotetaan niissä rooleissa joihin meidät on asetettu. Ja miltä nuo sekä itselle että muille asetetut odotukset kenestäkin tuntuvat a) vaatimuksina ja b) onnistumisen ja epäonnistumisen kokemuksina sekä mahdollisesti c) kokemuksina yrityksistä niistä irtaantua. Se kattaisi silloin sekä oman halun asettua noihin rooleihin ja niiden sisältämiin oletettuihin vaatimuksiin että myös niihin itsensä ja muiden pakottamisen.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Sovinismi on alunalkujaan sukupuolineutraali termi

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

"toksisella maskuliinisuudella tarkoitetaan vahingollisia kulttuurisia vaatimuksia ’miehisyydestä’: kovuudesta, aggressiivisuudesta ja väkivallan ihannoinnista, individualismista, yksin pärjäämisestä ja tunteettomuudesta, sekä kilpailullisesta fyysisestä suorituskyvystä ja viriiliydestä."

Nyt kun olemme ravintoketjun huipulla agressiivisuuden ja älymme, sekä muiden mainittujen ominaisuuksien ansiosta pitäisi nämä nykyään huonoina pidetyt ominaisuudet riisua kuin takki päältä?

Jos aikojen alusta lähtien miehillä ei olisi ollut kyseisiä ominaisuuksia, niin juoksisimme vieläkin leijonia puuhun karkuun.

Kaikki miehet eivät voi tietenkään täyttää vauva.fi:n standarteja.Teennäiset pahoittelut tästä.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Toksinen maskuliinisuus ei ole lajin kannalta ainoa onnistumisen tae. Lähisukulaisistamme simpanssit muistuttavat tuota mallia, mikä näkyy nimenomaan alfaurosten egoistisena käyttäytymisenä. Meille yhtä läheistä sukua olevat kääpiösimpanssit bonobot taas toimivat enemmän altruistisella strategialla eli oman edun jakamisella muiden kesken. Jälkimmäinen on osoittautunut yhtä tehokkaaksi ja luulisin, että koko yhteisön kannalta paljon mukavammaksi.

Ihmiset voivat luoda hierarkisia yhteisöjä, jotka perustuvat vahvimman kykyyn alistaa heikommat niin poliittisella kuin henkilökohtaisellakin tasolla. Ihmisperimästä löytyy varmasti myös aineksia toisenlaisiin yhteiskunnallis-kulttuurillisiin visioihin ja kasvatuksella sellainen on mahdollista myös toteuttaa.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Missähän molemmat lajit viettävät aikaansa, kun leijona on paikalla?
Ensikerralla, kun susi tai karhu tunkee ihmisten pihoille kannattaa soitella Antikaisella tai naisasia unioniin, eikä millekään toksiselle metsästysporukalle.

Sitäpaitsi yhteiskuntamme toimii hienosti jakamisen ja keskinäisen auttamisen periaattella, enkä aio antaa siitä koko kiitosta naisille.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #19

Jakamisen ja keskinäisen auttamisen kulttuuri ei ole itsestään selvä asia: Useasti on kovinkin valikoivaa se, ketä autetaan ja kenelle jaetaan. Naisille tässä ei kai olla kiitosta siitä jakamassa vaan kritisoimassa toksisen maskuliinisuuden ja patriarkaalisen hierarkian tälle asialle tuottamia esteitä.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #50

Vau, tuo oli hienosti ilmaistu. Voisin kuvitella kaltaistesi miettivän näitä asioita samalla, kun odotatte jotain maskuliinista tyyppiä, joka vaihtaisi puhjenneen renkaan ehjään.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #62

Kiitos stereotypioiden tarjoiluista.

Toistaiseksi olen vaihtanut niin ehjät kuin puhjenneet renkaat ihan itse, ellei joku alfauros sitten ole niitä sattunut koneellisesti kiristämään suositustasoa kireämmälle - koneilla kun on aina niin kiva vääntää kaasu pohjassa... ;)

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #66

Minkälaisia reaktioita sitten oikein odotit?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #69

No, enpä aiempien vastausten perusteella kovin paljon muunlaisiakaan, sen myönnän.

Tapanani on kuitenkin uskoa ihmiseen ja hänen kykyynsä ottaa uudenlaisa ajatuksia vastaan. En siis heitä toivoa vielä Helstamonkaan kohdalla.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #72

Heitä toivosi vaan ihan huoletta. Sen sijaan voisit miettiä, miltä tuntuisi, kun kävisimme läpi naisten toksisuutta, jonka kanssa olen todella joutunut tekemisiin.

Se mikä näissä aina ärsyttää on se, miten koirakoulumaista keskustelu on miesten ominaisuuksista ja miten niistä pääsisi eroon.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #75

Kyse ei ole yksittäisten ihmisten ominaisuuksista vaan kulttuurin ihmisille asettamista malleista ja arvoista.

Esimerkiksi moni mies, joka syystä tai toisesta epäonnistuu pahoin patriarkaatin hierarkiassa, kokee koko systeemin paineen kestämättömän kovana. Hän ei toki todennäköisesti tätä asiaa tältä näkökannalta ajattele, vaan laittaa joko vahingon kiertämään (hakkaa vaimonsa, ryhtyy "maahanmuuttokriittiseksi", ....) tai luhistuu sen häpeän alla, joka seuraa tällaisesta hänen miehisyytensä kyseenalaistumisesta.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #79

"Esimerkiksi moni mies, joka syystä tai toisesta epäonnistuu pahoin patriarkaatin hierarkiassa, kokee koko systeemin paineen kestämättömän kovana"

Oletko varma, ettei kyse olekin naisten miehille asettamista vaatimuksista, joka johtaa paineisiin?

"ryhtyy "maahanmuuttokriittiseksi""

Ahaa, siis maahanmuuttokriittinen ei voi olla järkisyistä? Juuri tuli uutisissa juttu saksalaisista, jotka sinänsä hassusti pakenevat monikulttuurisuutta Unkariin. Olivatko nämä naiset, jotka kertoivat, etteivät enää uskalla liikkua Saksassa iltaisin saksalaisen patriarkkaalisen toksisuuden myrkyttämiä?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #80

Jos Helstamo tarkkailee miehen tuollaisessa tilanteessa kohtaamaa sananrieskaa, se sisältää nimenomaan miesten suunnalta kommentteja tyyliin: "Hame pitäs tollaselle hankkia...." "Tää ei oo mitään neitimeininkiä", "Pidä itses miehenä!" jne. Monet naiset toki tuottavat painetta omalta osaltaan ja täten uusintavat tämän saman toksisen maskulinisuuden vaadetta omissa miesihanteissaan.

"Maahanmuuttokriittisyyden" sydämessä ovat lukemattomat perustelemattomat väitteet sosiaaliturvan väärinkäytöstä ja pelko siitä, "että ne vie meidän naiset". Jatkamatta tässä blogissa maahanmuuttokeskustelua sen pidempään, oman elämän "normitavoitteissa" epäonnistuminen (joka on jokaisen miehen miehuuden tärkein mitta...) lisää riskiä sille, että syyttävä sormi rupeaa osoittamaan maahanmuuttajiin, kun sopiva demagogi tulee sellaiseen ajatteluun kiihottaneeksi. Joskus jossain muussa yhteiskunnassa kohde on ollut joku muu sylkykupiksi joutuva ihmisryhmä.

Tuntematta tarkemmin Helstamon kuvailemaa uutista totean, että patriarkaatin vastaisku ei koske vain läntistä kulttuuria, vaan se on hyvin olennainen osa vanhakantaisen islamin saamaan suosioon viime vuosikymmeninä ja sen seuraukset ovat olleet surullisia naisten oikeuksien kannalta monissa islamilaisissa maissa. Erikoista vain on se, että Suomessa "maahanmuuttokriittiset" puhuvat juhlavia "naistemme puolustamisesta maahanmuuttajien heihin kohdistamalta uhalta", mutta ovat monet itse vastustamassa hyvinkin aggressiivisesti niiden "naistemme" oikeutta määritellä oma seksuaalinen intengriteettinsä.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #81

Meidän miesten on oikeastaan varsin helppo pysyä urosten laumahierarkiassa korkealla. Jos harrastaa seksiä useiden kauniiden naisten kanssa, tai juo oluttuopin tyhjäksi 3:ssa sekunnissa pääsee jo aika korkealle.

Nämä ominaisuudet eivät vain ole naisten mielestä kovin hyviä ominaisuuksia verrattuna pesänrakennus taitoihin, johon kuuluu menestyminen työelämässä ja kykyyn harrastaa naista tyydyttävää seksiä, sekä tietysti kyky puhua tunteista.
Ai niin, tietysti olisi syytä olla syntynyt pitkäksi.
Mistähän melko ikävät avioerotilastot oikein sinun mielestä kertovat? Miesten tyytymättömyydestä parisuhteen tilaan?

"naistemme puolustamisesta maahanmuuttajien heihin kohdistamalta uhalta"

Olen nähnyt miten yhden viehättävän ja vapaan naisen pyrkiminen laumaan saa naisissa välittömän myrkyllisen reaktion "se vie meidän miehet"
Jos nykyisten nuorten miesten sijaan tänne olisi tullut kolme divisioonaa filippiiniläis neitoja turvaan Duterten hirmuhallinnolta, niin olen aivan aamen siitä, että naisten asenne maahanmuuttoa kohtaan olisi varsin nuivaa.

"mutta ovat monet itse vastustamassa hyvinkin aggressiivisesti niiden "naistemme" oikeutta määritellä oma seksuaalinen intengriteettinsä"

Tuo viimeinen sana oli varmaan jotain joka tarkoittaa yksilön oikeutta määrätä omasta seksuaalisuudestaan. Täytyy muistaa tuo seuraavaksi, kun joku nainen moittii miesten "kukasta kukkaan lentämistä"

Miesten halu puolustaa lauman naisia vierailta uroksilta ja pitää hedelmällinen maa omassa käytössä on tietysti apina ajoilta peräisin oleva jäänne, jota kai nyt kutsutaan "toksiseksi patriarkkaalisuudeksi"
Tosin kokemuksieni mukaan alfa-urosten apu kelpaa, jos tilanne käy naiselle liian tukalaksi.

Sosiaaliturvan väärinkäytöistä en osaa sanoa mitään varmaa, koska mitään lukuja ei suostuta ilmoittamaan, mutta joskus oikeudenpäätöksistä selviää jotain, kuten äskettäin "vuoden pakolaisnaisen" tapauksessa.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #83

Kuten niin usein, juttu uhkaa karata käsistä kohti "maahanmuuttokriittisiä" kommentteja. On ilman muuta selvää, että täysin toisesta kulttuurista tulevilla on jonkinasteisia ongelmia sopeutua uuteen ympäristöön, sitä ei kukaan kiistäne. Kuitenkin mikä tahansa ihmisryhmä voidaan leimata yleistyksillä ja liiotteluilla laittamalla se tikun nokkaan. Tällaisesta toiminnasta on historiassa todella surullisia esimerkkejä.

Miesten hierakiassa tuopin tyhjennyksellä pääsee etenemään piirisarjan tasolla, isoihin kuvioihin lähikapakasta sillä ei ole asiaa. Se kyllä kertoo tilanteen kerroksellisuudesta: Ne toiset heikkonieluisemmat voivat tuon pelin aikana menettää osan äijäpisteistään ympäristössä, jossa tuollaisella katsotaan olevan merkitystä.

Helstamo ei taida antaa oikeaa todistusta siitä, mitä "yleinen mielipide" sanoo "kukasta kukkaan" lentelevistä miehistä ja naisista. Ensin mainitut saavat siinä lisäbonusta, jälkimmäisille lätkäistään häpeällisyyden leima. On ihan eri asia, mitä kukin oman siippansa seikkailuista ajattelee. Se, että Helstamolle tulee tällainen assosiaatio puhuttaessa naisten intengriteetistä, on hämmentävää: Onko se, että nainen määrittelee sen, kuka ja milloin saa häneen koskea tai puhua intiimillä sävyllä, todella kukasta kukkaan lentämistä...? Ajatus kuulostaa kaiulta muutaman vuosisadan takaa.

On tunnettu ilmiö, että naisporukassa naiset kontrolloivat toistensa "irtiottoja", sen myönnän. Sen sijaan naisten hankkiminen rajan takaa tai kauempaa idästä ei tuota samanlaista kiivasta reaktiota, minkä mieskulttuurissa aiheuttaa etelän miehen vetovoiman tuottama kateus. Tässä mielessä Helstamon visio tilanteen tasapuolisuudesta tuskin on todellisuuden kanssa yhtäpitävä.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #96

Okei, minä luovutan. En ymmärtänyt puoliakaan tajunnavirrastasi ja vastauksesi saa minut hämmennyksiin, mutta toivottavasti joku lukija saa siitä paremmin tolkkua.

Hyvää kesän jatkoa toivoo sivistymätön luolamies.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #97

Pitäisikö minun olla huolissani miehisyydestäni sillä ymmärsin, tai siis luulen ymmärtäneeni, Solosen kommentin?

Tosin en yrittänyt sitä lukiessani tehdä mitään muuta, en jauhanut purukumia tai kaivanut nenääni, joten ymmärtämisen elementit putkiaivollekin olivat kohdallaan.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #98

Ehkä olet vain minua älykkäämpi miesoletettu ja halusit tuoda sen esille sen sijaan, että olisit selventänyt sisältöä minulle tai tuonut lisäarvoa keskusteluun.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Se, että ihmisellä on joitakin ominaisuuksia, on eri asia kuin se, että niitä vaaditaan kaikilta tiettyyn ryhmään kuuluvilta. Tässä puhuttiin nyt siitä vaatimisesta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Jos alusta lähtien miehillä olisi ollut nuo ominaisuudet, ihminen olisi lajina kuollut sukupuuttoon ennen luolamaalauksia.
Itse asiassa ihmistä ei olisi nykyisenä ihmislajina ehkä edes syntynyt.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Kaikkein kätevintä tuossa kapulakielisessä hevon..skassa on se, että siihen voi yhdistää mitä tahansa, mitä mies tekee tai on tekemättä. Jo ei muuten niin silleen passiivismikroaggressiivisesti.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Oikeastaan tässä ei taida olla niinkään kyse kapulakielestä (jota virkamiehet joskus viljelevät) vaan samamagiasta eli taikasanojen viljelystä. Sitähän on harjoitettu kautta aikain. Esimerkkinä vaikkapa, kun sanotaan hokkuspokkus (Hoc est corpus) viini muuttuu vereksi ja leipä lihaksi. Teuvo Pakkalalla oli novelli Mahtisana, jossa se mahtisana oli stiiknafuulia. Aivan mainio ja osuva kuvaus näistä sanaleikeistä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

En tunnista tässä mitään sanamagistista stiiknafuuliointia vaan pyrkimystä analysoimaan yhteiskunnallista todellisuutta ja nimeämään siinä havaittuja ilmiöitä kuvaavasti.

Jos siitä haluaa keksiä jotain arvosteltavaa niin ehkä saattaisi avata keskustelua lievästä sanakeekoilusta kun luodaan hienolta kuulostavia sivistyssanoja. Mutta eihän siinäkään ole mitään pahaa vaan se on suorastaan hauskaa sillä sanat ovat ehtymätön luonnonvara. Jos joku hieman kuluukin, tilalle voi aina keksiä uuden, nasevamman.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Juu.
Kuten " kulttuurimarxilaisuus"?
Tai kulttuurirelativismi ?

Tai eliitin salaliitto ? Tai Eurostoliitto ? Tai ...
Niin. Se kaikkien uusmuodosteisten stiiknafuulioiden äiti : Hyvä Ihminen!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Toksista maskuliinisuutta ei ole, sitä vastoin jakkupukukalkkunat ja siiderivalaat ovat yleisesti luonnossa esiintyviä ja valitettavan laajalle levinneitä. Jostain käsittämättömästä syystä tätä em. lajia näyttää enenevässä määrin löytyvän myös niin sanottujen miesoletettujen piiristä.

"Analyze this!"

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tarkoitat ilmeisesti Pukumiehiä?

Joiden toksiseen jengiin jotkut naiset kovasti haluavat. päästä .

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

En tarkoita, tarkoitan nimenomaan jakkupukukoppeloita, jotka käyttäytymisellään tulehduttavat kaikki työyhteisöt. Ylimielisiä, tietämättömiä, äärimmäisen röyhkeitä.

Siiderivalaat taas pilaavat niin katukuvan kuin mielialankin. Niitä ei pitäisi päästää julkisille paikoille. Jo Tallinnassa näkee, miten paljon hyötyä on kun lapsena pidetään pienessä nälässä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #31

Kuvasit juuri toksisen maskuliinisuuden .

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #46
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #46

Millähän ihmeen tavalla tuo oli toksista? Totuuden puhumisessa ja sen hyväksymisessä näyttää teikäläisillä tyhjänjauhajilla se suurin ongelma olevan. "Toksinen maskuliinisuus" on jokin suuri asia, ja siitä eroon pääsemisellä ollaan taas hieman lähempänä rasismista ja muista ismeista vapaata yhteiskuntaa, jossa "susi ja lammas käyvät yhdessä laitumella, ja leijona syö rehua niinkuin raavas, ja käärmeen ruokana on maan tomu". Voi hellanlettas sentään!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

"Analyze this!" 17# " Misogynia ja homofobia kietoutuvat yhteen pilkan kielessä ja sen ylläpitämissä mielikuvissa" Sitaatin sitaatti blogitekstistä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Lappalainen sovittaa jakkupukua ja vihjailee, kuten asiaan tietenkin kuuluukin. Leimakirvestä pyritään käyttämään jotta kyettäisiin vaientamaan omasta poikkeavat mielipiteet. Ei yhtään häiritse minua, koska en voisi olla enempää oikeassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #36

Niin jos sinulla olisi asiallista asiaa et käyttäisi vaan pilkkaavia nimityksiä sen esille huomiseksi.
Eikä edes osu. Olen niin kaukana jakkupuvuista kuin olla voi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #37

Henkisesti näytät pukeneen jakkupuvun aikoja sitten. Asiani on enemmän asiallista kuin esimerkiksi väitteet toksisesta maskuliinisuudesta. Kyllä nämä asiat sitten ymmärretään, kun miehiä taas tarvitaan, eikä siihen kauaa mene.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

Piiloitit vastaukseesi olettaman tai väitteen ettei miehiä tarvita. Huuhaata.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #42

No, kaikki se, mistä et ole samaa mieltä, on huuhaata sanoi herra Huu. Toksinen maskuliinisuus aivan samoin kuin väitteet jostain sukupuolten monikirjosta ovat huuhaata. Vielä suurempaa huuhaata on väite siitä, että "tiedemaailma" olisi jollain tavoin enemmistön äänin päättänyt jälkimmäisen väitteen olevan tosi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

On vähän eriasia esittää teesejä ilmiöistä kuten blogisti toksisesta maskuliinisyydestä kuin heitellä sivulauseissa tunneperäisiä väittämiä jotka ovat vuoren kokoisia ja joihin liittyy jättimäinen uhriutumiskertomus.
Minä vaan ilmoitan etten osta kertomusta tarpeettomista miehistä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #51

Kuulehan nyt, täällä uhriutuvat aivan muut kuin minä. Voittajan on mahdoton tuntea itseään uhriksi. Sortajan vielä vähemmän.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #51

Ah! Uhriutuminen mainittu ja kenenpä muunkaan toimesta...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #36
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #53

Onneksi edes Jussila puolustaa jakkupukuisten siideristä pitävien valaiden sananvapautta heitä yhtään halventamatta ja miksikään leimaamatta vaikka eivät olekaan hänen kanssaan samaa mieltä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #55

Jakkupukukoppelo/kalkkuna ja siiderivalas ovat eri heimoa. Kummallakaan ei ole mitään sanottavaa. Molempia saa halventaa, halveksia ja nauraa. Eivät ole suojeltujen lajien joukossa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #56

Mitä tekemistä näillä hahmoilla on tämän blogin aiheen kanssa? Onko koko pointti keksiä lällätysnimiä kuten pieruperuna tai nosturiaivo. Vaikuttavat tuulesta temmatuilta.
Kuuluvatko nämä samaan alakulttuuriin kuin sana lumihiutale?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #58

Samanlaisia hahmoja kuin toksinen maskuliini.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #60

No nyt meillä on näyttämöllä jakkupukukalkkuna, siiderivalas ja tm-myrkytystä poteva. Viimeinen on kuvailtu blogissa. Mitä kaksi ensimmäistä oletetusti tekevät?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #65

Ensimmäinen rikkoo työyhteisössä kaiken muun lisäksi myös moraalin käyttäessään miespuolisia alaisiaan hyväksi. Jälkimmäinen synnyttää vähintään yhden lapsen, elää tuilla, vie lapsen aamulla päivähoitoon, viettää lopun päivää baarissa siideriä litkien ja lihoo alle 30-vuotiaana 50 kiloa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #56

Ketään ei saa halventaa eikä halveksia. Ei edes niitä joiden kanssa on eri mieltä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #59

Älyttömyyksille saa ja pitää nauraa, äänekkäästi. Miksi mihinkään perustumatonta mielipidettä pitäisi kunnioittaa?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #61

Jos mielestään mihinkään perustumatonta "kritisoi" mihinkään perustumatta ja siinä samassa nimittelee ties miksi, ei jäljelle jää kuin nimittely ties miksi.

Ei kuulu sivistyneen keskustelun arsenaaliin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #67
Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #68

Olettaako Jussila kuvani perusteella, että aion ryhtyä kuvattuihin toimenpiteisiin työpaikkani miespolojen pään menoksi...? :D

Vai olisiko ennemminkin kyse siitä, että jakkupuvussa oleva naiselta ei lähtökohtaisesti voi odottaa pelkkää mieskollegojen myötäilyä, vaan että hänellä saattaa olla jotain sellaista ajatuksellista lisäarvoa, jota hän ei myöskään jätä kertomatta? Ja että tämä voi miesten kesken sopimiseen tottuneelle miesparalle olla pelottava ja haasteellinen tilanne?

Toksinen maskuliinisuus hiipii mukaan kuvaamassani tilanteessa lähinnä siten, että mies voi tuolloin menettää kasvonsa ja sen mukana osan miehisistä rankingpisteistään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #71

En minä oleta mitään. Nämä sössötyksenne ovat ihan omia kuvitelmianne.

Tätä toksista maskuliinisuutta vielä pykälää naurettavampi on #metoo. Järkevät ihmiset tietävät, että # = pound, eli siis ne, jotka ovat eläneet yli 15 vuotta. "Pound me too" jaksaa huvittaa pidempäänkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #74

#=pound. Taas ihmeellistä kaukaa haetuilla rumilla vihjailuilla räpiköintiä. Ihan sama kuin marssittaa näyttämölle kalkkunoita ja valaita pahoine tai halveksittavine ominaisuuksineen.
Sinua ärsyttää termi toksinen maskuliinisuus mutta et pysty esittämään mitään analyyttista sitä vastaan tai et vaivaudu yrittämään.
Toksisen maskuliinisuuden ilmiökuvaus ei kyllä liikahda yhtään sillä että syljeskelet sen pintaan pilkkakuvia sellaisista naisista joista et pidä tai vaikeasti avautuvia vääntöjä metoonimikkeestä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #86

Tuo merkki # on ollut käytössä kauan ennen kuin siitä tuli "hashtag". Huumorintajun puutetta löytyy ja yleistä tietämättömyyttä. Määrittelette jotain sellaista toksiseksi maskuliinisuudeksi, jota ei ole olemassakaan siinä reaalimaailmassa, jossa minä elän. Eriasteisiä miehimyksiä on kyllä tullut vastaan liiankin kanssa.

Minun ei onneksi tarvitse olla osallistumassa tähän uusien määritelmien yhteiskuntaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #61

Kunnioittamatta jättäminen on eri asia kuin halveksunta ja halventaminen. Samaten naurua on monenlaista.

Nyanssien, selkeidenkään, tunnistaminen ei näytä kuuluvaan toksikoituneeseen maskuliinisuuteen?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #84

Mitä se Myyryläinen vikisee sieltä feminismin panssarin takaa? Näytät olevan hameen takana turvassa.

Varmasti mukavaa olla tukemassa yhteisön progressiivista kehitystä tuollaisena vanhana vasemmistolaisena, kun ne vasemman lavean laidan virheet on unohdettu.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #89

Vasemmisto on toki aina ollut kiinnostunut edistämään humanististakin kehitystä kohti parempaa maailmaa. Niin myös me hieman iäkkäämmätkin maailmanparantajat.

Kaikesta kiinnostumattomuudestaan huolimatta Jussila jaksaa jatkaa valitsemallaan linjalla. Palannemme asiaan kun hän osaa taas käyttäytyä asiallisesti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #91

Vasemmiston humanismin suurimmat saavutukset olivat Neuvostoliiton kansanmurhat ja sen satelliitimaissa asuneiden ihmisten sorto.

Vikise mitä vikiset.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #89

Toi "vikisee" on kai oppikirjaesimerkki toksisesta maskulismista.
Miehille jotka eivät todenna machoihannetta sovitetaan heikkoutta ja hameita tms.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #92

Minulle kommentoineet näyttävät suurimmalta osin edustavan emäksistä feminismiä parhaimmillaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #94

No se on sitten saavutus minun kohdallani. Kun olen laiskasti feminismiin perehtynyt. Sinä osaat muuttaa valveutumattomat feministeiksi sitten.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #84
Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #59

Muistan tuon seuraavan natsi tai Persukortin pelaajan kanssa.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Esivahnempamme bonobojen yhteisöt olivat matriarkaalisia ja simpanssien vastaavasti patriarkaalisempia.

Voi hyvin olla, että tämän päivän "toksinen maskuliinisuus" on vallankäyttäjän pelkoa menettää sopimuksen varainen valta - asemansa. Asiat sanellaan, ei niinkään kuunnella ja neuvotella.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Sanoisin, ettei se ole sopimuksenvarainen vaan alunperin väkivalloin anastettu - ja siinä onkin heidän jatkuvan angstinsa ja lisääntyvän toksisuutensa lähde.

Kukas se sanoikaan tarvitsevansa p i a n sodan, jonka tietää varmasti voittavansa ?

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Kyllä, mutta käytäntöä uusinnetaan ja ylläpidetään, vaikka demokraattinen järjestelmä antaisi mahdollisuuden sen purkamiseen?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #30

Ehkä toksisuuden myrkky- ydin on juuri siinä?
Kuten tästäkin keskustelusta näkyy.
Ei uskalleta, vaikka voitaisiin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tarkoittaisiko Polameri tässä sopimisella voltairelaista käsitystä yhteiskuntasopimuksesta? Siis, että legiimi valta yhteiskunnassa voidaan katsoa ikäänkuin hallittujen ja hallitsijoiden välisenä sopimuksena hallitsemisen muodoista ja menetelmistä. Missään eikä koskaan oikeasti sellaista historiallista sopimusta ei ole tehty mutta lakeihin perustuvaan yhteiskuntaan sellainen voidaan sopivasti ajatellen olettaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #35

Voltaire kuului Rousseau´n arvostelijoihin, mutta kyllä se sentään oli Rousseau, joka yhteiskuntasopimuksesta kirjoitti. Voltaire´lle tasavalta edusti massojen idiotismia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #40

Pardonez moi, tokikin Jussila on tässä oikeassa korjatessaan kirjoittajaksi J-J.Rousseau:n. Kiitos korjauksesta.

F-M.Arouet ei todellakaan pitänyt demokratiasta vaikka olikin liberaali. Hän odotteli valistunutta itsevaltiasta. Häntä ei liene vieläkään ilmestynyt.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #35

En tarkoittanut. Yksilöiden tai ryhmien toiminta ei ole taloudellisesti vapaata vaan kulttuurisesti ja institutionaalisesti säädeltyä. (Asevelvollisuus, kirkko, oikeuslaitos, talous...) Nämä ovat prosesseja, jotka ovat kietoutuneet sosiaalisiin järjestelmiin.

Jos ajatellaan, että on patriarkaalisia-, matriarkaalisia- ja tasa - arvoisia tai symmetrisiä järjestelmiä, niin eikö yhteiskunnan koheesion kannalta parhain olisi viimeksi mainittu.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

toksinen maskuliinisuus toksinen maskuliinisuus toksinen maskuliinisuus toksinen maskuliinisuus toksinen maskuliinisuus toksinen maskuliinisuus toskinen maskuliinisuus toksinen maskuliinisuus
toksinen maksuliinisuus toksinen maskuliinisuus toksinen maskuliinisuus

Huomasitteko?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei ainakaan anna kuvaa tämän Puheenvuoropalstan keskustelunaiheista. Eli mitä olisi pitänyt huomata?

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

No oikeastaan tuohon johonkin väliin olisi pitänyt ujuttaa "koska Persut"

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Jaahas. Täällä ollaankin paneuduttu antamaani aiheeseen oikein syvälllisesti ja yhteiskuntakriittisellä mielellä :)

Mielestäni toksisen maskuliinisuuden kierrettä ylläpitävien homososiaalisten saarekkeiden purkamisessa Suomi on edennyt melko vauhdikkaasti ja tässä mielessä varsinaisesta patriarkaatista kaiken määräävänä järjestelmänä voidaan täällä puhua jo jälki-ilmiönä. Esimerkiksi kirkollisissa yhteyksissä usein käytetään jo ilmaisua postpatriarkaalinen aikakausi kuvaamaan naispappeuden hyväksynnän myötä vahvistunutta teologista tulkintakehystä...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Postpatriarkaalisuus Ev.lut. tai muussa samaa lähi-itäläistä ja arabijuurta olevassa kirjauskonnossa*) ja niiden farktioissa lähentelee revisionismia. Ollaanhan siinä jo aika kaukana monistakin k.o. uskontojen pyhinä pitämien kirjoitusten dogmeista. Ehkä uskontotieteilijöiden tulisi alkaa pohtia voidaanko sitä enää ollenkaan pitää samana uskontona kuin aiemmin patriarkaalisina aikoina.

Ainakin tämä pohjoiseurooppalaisten reformoituina itseään pitävien uskonkäsitys on hyvin erilainen kuin kirkkokonservatiivien vaalima. Aiemmissa reformaatioissa "puhdistettiin" katolisuuden joitakin piirteitä mutta nyttemmin on revisioitu helvetilliset tulenlieskat pois ja kaikille tunnutaan luvattavan taivaspaikka kunhan muistavat hieman katua pahoja tekojaan. Ei ole väliä vaikka valutetaan siementä hukkaan ja maataan miesten kanssa niinkuin naisten kanssa on ollut tapana. Jäniksiä ja sikoja sekä suomuttomia mereneläviä syödään ilman katumuksen ja iljetyksen häivää. Miekkaa ei kanneta ja keisareista on luovuttu eikä kovin moni taida olla ihastunut oman uskontonsa liikemerkissä roikkumisestakaan.

Rehellistä olisi siis erottaa nykyinen humaanimpi uskonnollinen meno entisestä, nimetä se uudelleen, etsiä uudet symbolit ja kirjoittaa sille uudet pyhinä pidettävät kirjoitukset. Silloin ehkä vapauduttaisi viimeisistäkin myrkkyjäämistä.

*) erilaiset kristilliset ja islamin suuntaukset sekä juutalaisuus.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Liberaalimmat teologit, jotka tätä uutta tulkintakehystä muokkaavat, perustelevat "kirkon rakenteissa" pysyttelemisensä ajassa elävällä uskollaan ja kirkkohistoriaan sisältyvillä aikaisemmilla uudistuksilla - kirkon rooli ja uskon opillisuus on ennenkin muokkaantunut vastaamaan muualla yhteiskunnannassa tapahtuneita arvojen muutoksia ja uudet tulkinnat Raamatun sanomasta ovat välttämättömyyksiä uskon elävänä säilymisen kannalta.

Teologia on taloustieteeseen verrannollista ennustelua ja ounastelua mielestäni - molemmissa yritetään löytää selityksiä olevile asiantiloille ja haetaan parempaa tulevaisuutta joko luottamalla sitkeästi auktoriteetteihin (Apostoli Paavali tai JM Keynes) tai sitten sovelletaan jotain uudempia muuttuneisiin olosuhteisiin vastaavia teorioita ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #100

Totta, aikamoisia älyllisiä rekkiliikkeitä ovatkin aikojen saatossa tehneet. Näyttäisi, että uskonkäsityksiä ja Jahwe-uskomuksia pysyvämpiä ovat heidän kirkolliset organisaationsa ja rakennelmansa.

Ongelmaksi nousee siis niin monen asian muuttuessa dogmien uskottavuus ja sitä kautta niihin liittyvä vieraannuttaminen kun kirkon sisäisen hengenelämän sisältö eroaa eroaa niistä.

Tai oikeastaan tälläisen jumalien kieltäjänhän ja uskonnottaman tulisi olla kiitollinen kun noin tekevät reikiä itse omaan uskomusmaailmaansa. Mutta kun minut on kasvatettu siihen, että narraaminen on rumaa niin en malta olla neuvomatta etenkin kun heidän sallitaan puuttua julkisen vallan kautta meidän muidenkin elämään.

Tuo Antikaisen vertaus taloustieteeseen on osuva. Molemmissa on noita hänen mainitsemiaan ilmiöitä: merkeistä ennustamista sekä lupauksia paremmasta elämästä jos totellaan ja uhkauksia kadotuksella jos ei totella. Eri suuntausten välistä toistensa suohon laulantaa myös harjoitetaan liki samoin tavoin jos pitää vääriä profeettoja.

Taloustieteilijöiden puolustukseksi on toki kuitenkin todettava, että jotkut heistä yrittävät myös havainnoida mitä ympärillä tapahtuu ja luoda teorioita siitä lähtien eikä vain vääntää maailmaa uskomusten mukaiseksi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

. poisto, ei riitä mielikuvitus.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

"Toisin sanoen toksisella maskuliinisuudella tarkoitetaan vahingollisia kulttuurisia vaatimuksia ... individualismista..."

Individualismin vastakohta on muuten kollektivismi. Ilmeisesti tuokin sivusto ajaa vasemmalle kallellaan olevaa kollektivismia. Eli juuri sitä, jota seuraamalla on tapettu maailmassa eniten ihmisiä koskaan. Valitettavasti nämä ideologiset idiootit eivät ymmärrä, että heidät tapetaan ensimmäisenä heidän omassa "paratiisissaan", koska he ovat liian yksinkertaisia ymmärtämään nykyistä maailmaa saati sitten heidän ihannoimaansa "paratiisia".

Toivottavasti tuolle sivulle ei jaeta yhtään yhteisiä verorahoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset