jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Voiko leijona olla homo?

Jo nuorena yhdenvertaisuuden edistämisestä kunniapalkittu ja televisiostakin tuttu vlogi-kuuluisuus  Tuure Boelius on  näemmä taas onnistunut sohaisemaan äärikonservatiivisia piirejä arkaan paikkaan julkaisemalla nyt jääkiekko-aiheisen musiikkivideon. Lätkäjätkä-Ville -kappale ja sen videokoreografia ovat kirvoittaneet sosiaalisessa mediassa runsaasti homofobista kommentointia ja Tuure Boelius itse on saanut jopa tappouhkauksia - tuohtuneimmissa viesteissä videokappaletta kuvataan "pyhäinhäväistykseksi" ja maajoukkuepelaajien häpäisyksi. Leijona ei voi näiden viestittelijöiden käsitysten mukaan olla homo siis...

Sosiaalisessa mediassa moni julkisuuden henkilö on jo ennättänyt asettautua Tuuren puolelle ja esimerkiksi toimittaja Arman Alizad esitti  twitterissä maajoukkupelaajille pyynnön tukea Boeliusta.  Kiekkolegenda Teemu Selänne vastasikin oitis pyyntöön ja  upotti terävällä rannelaukauksellaan argumentatiivisen kiekon homofoobikoiden verkkoon  :

 

     "- Omasta ja Leijonien puolesta ei todellakaan häpäise, päinvastoin. Hyvällä esimerkillä kannustetaan jokaista olemalla rohkeasti oma itsensä, onnellinen ja iloinen. Jokainen tehköön sen omalla tyylillään, me tuetaan sua. Hyvä Tuure zemiä"

 

 

https://

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kipeetä tekee mutta ei haittaa! Ihanaa leijonat ihanaa!

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ärsyttävää kun klikkien toivossa revitellään näitä homo sitä homo tätä-otsikoita. Kunkin ihmisen seksuaalisuus on yksityisasia, ellei siihen liity laittomuuksia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Höh höh. " Kunkin ihmisen seksuaalisuus on yksityisasia" argumentiksi kun kysymys on iskelmästä. Voiko argumentilla alittaa rimaa tämän (#2) alempaa!!
Sinua ärsyttää että iskelmässä sivutaan seksuaalisuutta! Miten olet selvinnyt ollenkaan maailmassa?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Miksei voisi olla ja onko sillä jotain tekemistä sen kanssa, kuinka hyvä jääkiekkoilija on? Peter Karlsson, ruotsalainen jääkiekkoilija oli homo ja oletetaan, että joku kuulapää tappoi hänet sen vuoksi 1995. Maajoukkueessa Karlsson ei pelannut.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

50 vuotta sitten rallateltiin Beatles-sävelmän "Yellow Submarine" tahtiin, että "Uffe Sterner är homosexuell,,,"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ulf_Sterner

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

No, kuuluisampi Sterner on Timo Ahlqvistin pahoinpitelystä. Miksi tämä kysymyksesi on tärkeä? Pitäisi olla aika yhdentekevää, onko jääkiekkoilija homo vai pelaako oikealta vai vasemmalta.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Suomi on homosaation luvattu maa! Ei päivää ilman homoaktivistien löyhiä puheita.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Huomionkipeä somenatiivi, leijonien homoseksuaalisuus ja jääkiekko samassa paketissa. Nykyaikaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Antikainen kerjää kommentteja kommentoimalla "Niin?". No, kommentoidaan sitten. Antikaiselle tiedoksi, että useimmat ihmiset eivät, päivastoin kuin Antikainen, ole kiinnostuneita toisten ihmisten sukupuolielämästä. Myöskään homot eivät ole useimpien ihmisten mielestä mitenkään erikoisia tai ihmeellisiä, eivätkä useimmat ihmiset pidä homoutta minään "erityisenä yhteiskunnallisena ilmiönä". Homot eivät myöskään tarvitse minkäänlaista erityistä suojelua, kuten eivät muutkaan tavalliset ihmiset.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

En malta olla kysymättä, jotta mites Kiinassa? Siellä on vissiin oltu seksuaalisesti aina sangen vapaamielisiä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

No, se mitä asiasta tiedän, on että homouteen vanhempi polvi suhtautuu melkoisella varauksella. Nuoret homot pyrkivät muuttamaan suuriin kaupunkeihin anonymiteetin vuoksi. Muutto ei aina ole helppoa hukou-vaatimuksen takia (kaupungissa asumiseen tarvittava lupa).

Shanghaissa on kyllä esimerkiksi useita homobaareja. Nuoret homot solmivat lumeavioliittoja ja tällaisten järjestämisestä on muodostunut bisnes.

Buddhalaisuus on perinteisesti suhtautunut seksuaalisuuteen avoimesti. Rikoslaista homoseksuaaliset teot poistettiin 1997 Kiinan rikoslain kokonaisuudistuksen yhteydessä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ehkä sympaattisin homojuttu luonnosta oli se, kun emonsa hylkäämän munan ottivat kaksi pingviiniurosta hoidettavaakseen ja poikanen syntyi ja pingviinipojat pitivät siitä hyvää huolta.

EDIT:
Tää juttu:
https://www.uusisuomi.fi/ymparisto/62307-kaksi-%E2...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Ei jääkiekkoilijoita kenenkään seksuaalisuus kiinnosta. Kopissa voi ihan vapaasti heittää läppää kuinka siistiä oli viikonloppuna ottaa kukkoa huuleen, mutta se nyt vain ei oikein ketään kiinnosta. Voi kopissa kertoa myös postimerkkien keräilystä tai jostain muusta marginaalihommasta, mutta yhtä vähän se muita kiinnostaa.

Markkinointitemppu tuo Boeliuksen ulostulo on.

Tottakai jääkiekkoilijoissa on homoja, mutta ei se oikeasti muita pelaajia kiinnosta. Ihmetyttää, että tästä edes pitää koittaa jotain juttua tehdä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Oletkos ihan itse ollut katsomassa mitä Leijonien pukukopissa puhutaan?
Ettet vaan heittelisi ihan "musta tuntuu" fiiliksellä...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Oletko jotenkin yksinkertainen? Miten leijonien pukukoppi eroaa esim. työpaikkojen kahvipöydistä tai mistään muusta tilasta, johon joukko samaa sukupuolta olevia ihmisiä kokoontuu? Perusheteroa nyt ei vain kiinnosta keskustella homoilusta, kun eipä siihen ole mitään sanottavaa.

30 vuotta lätkäympyröissä ja pelikavereina myös maajoukkuepelaajia, joten suht hyvin tiedän mitä kopissa puhutaan, vaikka se ei tähän millään tavalla liitykään.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #15

"Oletko jotenkin yksinkertainen?"
En, mutta sinusta en voi olla varma..

No nii, vastasit sitten viimeisessä lauseessa kysymykseeni, kiitos siitä.
Oliko vaikeaa?

Jyrki Karvo

Markkinointia toi on. vähän media vihjaisee niin hirvee huuto. Ite pelasin vuosia lätkää ja en itse henkilökohtaisesti ole törmännyt homoseksuaaleihin niissä piireissä. Ainoat toki mistä voin sanoa on oma joukkue kun tunnen heidän. Sinänsä mulle ihan sama mitä toinen oli. Samalla lailla ne pistetiin laitaa vasten tai kiekko selän taakse.

Ihan puhdas markkinointitemppu Tuurelta. Pahemmin koskaan kuullutkaan tosta "ikonista".

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

"Jääkiekkoasiantuntija Juhani "Tami" Tamminen sanoi aiemmin, ettei ole pitkän uransa aikana nähnyt pukokopissa yhtäkään homoseksuaalia pelaajaa."

http://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/201805032200...

Tuo Tamminenhan rähisi vähän aikaa sitten Enbusken kanssa. Ilmeisesti Tamminen ajaa vielä sitä vanhaa linjaa, jonka mukaan miesten tulee olla aggressiivisia ja väkivaltaisia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Niin pitääkin olla, jääkiekkokaukalossa. Ei se mitään neitien kaunoluistelua ole, jos Laitinen näin luulee.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tottakai kaukalossa pitää olla testosteronia veressä, mutta kuuluuko jääkiekkoon väkivallalla uhkailu? Enbuske ei ole lätkänpelaaja.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #17

Otitkin sitten vain tuon Enbusken esimerkiksi? No, miehillä on yleensä testosteronia, enemmän tai vähemmän. Puhuin jääkiekosta yleensä. Se on väkivaltainen peli, ja siinä kuuluukin sattua. Kysy keneltä tahansa kiekkoa harrastaneelta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #19

Tässä on kyse Tammisen asenteista, ei jääkiekosta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Eikös neiditkin, saattaa toki joukossa olla rouviakin, pelaa myös jääkiekkoa? Taisivat juuri voittaa jonkun mitalinkin?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

Naisoletetut sitten. Kirjoitin, että miehillä on yleensä testosteronia, en puhunut naisoletetuista mitään. Mikä oli Myyryläisen heikko yritys tällä kertaa tuoda jotain uutta keskusteluun? Naisten jääkiekko-ottelussa taklataan ja tapellaan myös.

Naiset myös nyrkkeilevät ja harrastavat monenlaisia kamppailulajeja. Entäs sitten?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #23

Jussila kirjoitti naisten harjoittavan väkivaltaisen jääkiekon lisäksi muitakin, n.s. kamppailulajeja. Sitähän minäkin yritin sanoa mutta ilmeisesti kyseessä on tieto joka on varattu Jussilan mielestä hänen yksityiskäyttöönsä.

En, lyhentääkseni tekstiäni, tällä kertaa kirjoittanut mitään olettamista. Eihän tässä ole kysymyskään sukupuolen variaatioista vaan seksuaalisesta suuntautumisesta.

Mitä testosteroniin tulee niin sitä on kaikilla, koko eri sukupuolten kirjolla. Sen tasapainot muiden hormoonien kanssa vain vaihtelevat yksilöiden ja tilanteiden sekä iän mukaan.

Mitä taas n.s. kamppailulajeihin, K-A.Leväaho sanan keksijänä levätköön rauhassa, tulee niin toivottavasti kenenkään ei tarvitsisi tuntea viehtymystä sellaisiin urheilulajeihin joissa omaksi tai muiden viihdytykseksi hakataan, potkitaan tai sohitaan pitkillä kepeillä toisiaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #26

Kiitos nyt taas oikeasta tiedosta.

On aivan helvetin hyvä kyetä puolustamaan itseään myös fyysisesti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #29

En näe kaukalonahisteluilla ja päähänlyöntikilpailuilla kovinkaan vahvaa yhteyttä itsensä puolustamiseen saati turvallisuuden lisäämiseen. Jos ne jotenkin tangeeraavatkin niin yhteys lienee käänteinen: mitä enemmän niistä haetaan malleja, sitä turvattomampaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #35

Mitä ovat "päähänlyöntikilpailut"? Esimerkiksi nyrkkeilijät tai vaikkapa judon harrastajat harjoittavat äärimmäisen harvoin mitään julkisia päähänlyöntikilpailuja.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #36

Päähänlyöntikilpailuiksi nimitän juurikin ja nimenomaan nyrkkeilyä vaikka toki siinä lyödään myös muuallekin. Sama hieman hymööripainotteisemmin: https://www.youtube.com/watch?v=wk2JV7pofv4

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Jälleen kerran paljastuu stereotyyppiset käsitykset homoista: "neitejä", "vailla testosteronia", "piipittävä korkea ääni nousevine loppuniekkuineen", "kaunoluistelijoita", "jalat yhdessä pylly keikkuu", "kädet vispaa puhuessa" jne.

Eräät eivät tiedä todellisuudesta mitään! Ugh.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jos sinä viittaat jollain tavalla minun kommenttiini, niin voisit vaivautua lukemaan kaikki kommentit. En ole kutsunut homoja neideiksi, olen kirjoittanut, että jääkiekko ei ole neitien kaunoluistelua. Älä innoissasi kirjoita roskaa ja laita näe enemmän kommentissa kuin siinä on.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Vesa-Matti, nyt täytyy totuuden nimissä sanoa, että osa homomiehistä ruokkii noita stereotypioita itse. Lienee kaikki joskus törmänneet homomiehiin, joiden käytös on kuin suoraan Ou nou-sarjasta.

Itse aina hämmennyn, kun mies alkaa lässyttää ja söpöstellä. En ole tähän päivään mennessä saanut selville, mikä tuollaisen ylikorostetun neiteilyn syy on. Kettuilevatko he heteroille vai miksi he eivät voi käyttäytyä kuten normaalit miehet? Sitähän homotkin ovat.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Meitä on niin moneksi.

Vielä enemmän olen hämmästynyt heteromiehistä jotka lässyttävät ja söpöilevät, jopa enemmän kuin nuo stereotypioita levittävät homomiehet, sellaisiinkin olen törmännyt. Osa noista heteromiehistä vieläpä niin V....maisia juoruajia, että ei puutu kuin mekko päälle ja lähettää ompeluseuraan...enkä nyt yleistä naisia juoruajiksi.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Voihan tosiaan olla, että osa on puhdasta kettuiluakin ;-)

Mutta luulen, minäkin elämää ja ihmisiä jonkun verran nähneenä, että kyse on siitä samasta luontaisesta käytöksen variaatiosta, joka on havaittavissa oikeastaan koko ihmispopulaatiossa seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Muistelen J.Relanderin joku aika sitten ihmetelleen kuinka toisaalta raavaina heteromiehinä itseään pitävät lätkäfanit hyppivät ja pomppivat riemusta kun polvihousuiset hikiset miehet kaulailevat toisiaan puulaatikossa ja toisaalta homomiehet ovat aivan innoissaan eurovisiokatsomossa kun vähäpukeiset naiset keikistelevät lavalla. On siinä todellakin seksuaalisesti bipolaarissuuntautuneella perusjampalla ja -lissulla ihmettelemisen aihettakin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vastaan: Kyllä voi!

Eri asia saako vastakaikua pukukopissa muilta mieheiltä ;)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Pukuhuoneromantiikka voi toki haitata varsinaista urheilusuoritusta, mutta itse kokisin suvaitsevaisemman asenteen parantavan joukkueen yhteenkuuluvuuden tunnetta, joukkuehenkeä siis.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Varmaan näin, mutta Videon katsottuani tuli mieleen aivan muuta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Positivistisiin tietoteorioihin pohjaavat (selvästi mittaamalla - esimerkiksi mittanauhalla - havaittaviin tosiasioihin perustuvat) tieteelliset tutkimukset osoittavat homomiesten olevan kaikkein maskuliinisimpia, joten tässä mielessä jääkiekko on homojen urheilulaji :)

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Eihän lätkänpelaajilla tarvitse iso maila olla. Sen käyttämisessä vain pitää olla taitava.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Teemu ja Arman, fiksuja julkimoita.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Miten tarkalleen ottaen Selänne ja Alizad olivat tämän tapauksen kohdalla fiksuja?

Boelius (jonka aikuiset homomiehet valitsivat "Vuoden homoksi" hänen ollessaan vasta 16-vuotias teinipoika; tosin hän oli muutamaa kuukautta aikaisemmin ainoastaan ilmoittanut olevansa homo, tuskin kenelläkään oli varmuutta asiasta - toivottavasti) toteutti - luultavasti levy-yhtiönsäkin toiveiden mukaisesti - markkinointitempauksen, jonka ydin tiivistyi älyllisesti kepeämieliseen läppään "Leinonatkin on homoja". Jääkiekon MM-kisojen aikaan. Boelius sai negatiivista palautetta, odotetusti.

Alizad pyyteli "tukea" (lue: muutamaa positiivista ja kivaa virkettä twitteriin) ja Selänne jotain sen suuntaista tarjosi; totesi, että jokainen saa olla oma itsensä. Mikä fiksuus tässä piilee?

Eikö ennemmin ole niin, että koko homma on aivan typerää touhua alusta loppuun?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Parahin Henteri Virkkula, Boeliustä äänestivät nuoret ja aikuiset sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta.

Boelius on ennen kaikkea nuorten esikuva, yritteliäs, rohkea, sanavalmis ja ikäänsä nähden näkyvyydessä pitkälle päässyt nuori.

Jääkiekko on yksi heteronormatiivisista ja, oletetusti, heteroeksklusiivista äijälajeista, kuten myös jalkapallo ja rugby. Kahden jälkimmäisen osalta heteronormatiivisuus ja oletettu -eksklusiivisuus on jo menestyksellisesti kuopattu. Niin rasistit kuin homo-ongelmaisetkin saavat todeta olevansa uusi omituinen.

Arman Alizad tarjosi julkisuuden henkilönä ja empaattisena esikuvana tukeaan nuorelle julkisuuden henkilölle. Teemu Selänne jääkiekkonuorten ja -aikuisten esikuvana vastasi tuenpyyntöön juuri niin kuin asemansa ymmärtävä ja empaattinen henkilö tekee.

Fiksua, erityisesti suhteutettuna Boeliuksen saamaan palautteeseen ja homo-ongelmaisten kahteen stereotyyppiseen reaktioon: kieltämiseen ja käninään.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #42

Psykiatrina en voi oikein innostua jääkiekosta, koska se tuottaa aivovaurioita. Miehet kaipaavat kamppailua, mutta mielellään ilman aivoruhjeita, kiitos.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #46

Onko kamppailunhaluisuus ja -hakuisuus oma erityinen ja erillinen piirre ihmisen mielessä? Vaiko "vain" yleisemmän jonkinlaisen kilpailuvietin tietynlainen fyysinen ilmentymä?

Onka tuollainen viehtymys kamppailuihin jotenkin sukupuolisidonnainen, siis perinteisessä kaksijakoisessa olettamakatsannossa? Vai onko havaintoni naisoletettujen vastaavasta käytöksestä vain poikkeuksia. En tokikaan ole tehnyt kvantitatiivista analyysiä, lieneekö kukaan?

Tokikin "kamppailu"-sana voi vekkulina kuvata monenmoista pyrkimystä erilaisiin saavutuksiin. Voimme kamppailla itseämme tai muita vastaan ja sekä henkisesti että fyysisesti, kontaktilla tai ilman.

Olen jokseenkin perehtymätön sielutieteen koukeroihin ja monastikin joudun hämmästymään ihmisten erilaisia mielenliikkeitä. Siksi uteliaisuuteni.

Olen myös yrittänyt harrastaa introspektiota enkä ole itseltäni löytänyt kamppailunhalua vaan pikemminkin -pakoisuutta. Lisäksi koen, että kilpailuviettini on surkastunut ja surkastuu edelleen. Olenko siis omituinen? kysyy nimim. värisevä haavanlehtinen

P.s. Jääkiekosta olen samaa mieltä ja monesta muustakin urheilulajista. Muistankin J-P.Sartren sanat joiden mukaan ainoa herrasmiehelle sopiva urheilulaji on Dominon pelaaminen ulkoilmakahvilassa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii , kenet voisi niellä. (1.Piet.5:8)

Tämä Uuden testamentin toteamus kuuluu yhtä vähän jääkiekkoiluun kuin pohdinta siitä, voiko Suomen maajoukkueessa pelaava jääkiekkoilija olla homoseksuaali.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jättääkö Saatana, tuo kaikkialla vaaniva katala sielunvihollinen, jääkiekkokaukalot rauhaan? Onko se turva hänen koukuiltaan ja jatkuvalta riettauksiin ja syntiin houkutteluiltaan? Sielläkö saisimme olla Jahwen laupiaiden silmien alla kuni karitsat ja jalopeurat sulassa sovussa samalla niitulla?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Eihän sitä jääkiekkoa sukupuolielimillä pelata.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset