jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Perussuomalaisten ahdinko syvenee

Ylen toukokuun puoluekannatusarvio kertoo koruttomasti Perussuomalaiset rp:n syvenevästä ahdingosta. Puolue ei ole osannut oppositiossa  hyödyntää hallituksen saamattomuutta lainkaan, vaan päinvastoin kansa näyttää hylkäävän tyystin tämän entisaikaisen tulevaisuuden puolueen - puoluekannatusarviossa toinen oppositiopuolue Vasemmistoliitto päihittää Perussuomalaiset "vasemmalla kädellä" huitaisten, mikä lienee PS:n puoluejohdon kannalta katsoen erityisen noloa.

 

Mikä seikka on minusta  ainoastaan  ihan oikein ja asianmukaista.

 

Suomihan on yhteiskuntana  rakennettu sosialististen ideaalien perustoille - tasa-arvoinen koululaitos, edullinen ja kattava perusterveyden- ja sairaanhoito. työttömyysturva, sosiaaliturva ja lukemattomat valtion ylläpitämät tai subventoimat hyvinvointipalvelut kuuluvat olennaisesti sosialistisen hyvinvointivaltiomme olemukselliseen ytimeen. Tämän asian kansa tietää hyvin ja siksi se ei enää haluakaan olla tukemassa keisarivallan aikaan kaipaavia taantumuksen voimia :)

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Toni Rintala

"tasa-arvoinen koululaitos"

Jossa harrastetaan suosimista, eli positiivista syrjintää eli erikoiskohtelua.

"se ei enää haluakaan olla tukemassa keisarivallan aikaan kaipaavia taantumuksen voimia"

Uutisen mukaan suurin osa ihmisistä on perussuomalaisten edistyslinjalla, he eivät vain viitsi äänestää.. Vasemmisto vie meitä keisarinvallan aikaan, mutta suomalaiset eivät jaksa vastustella.
;)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Suurin osa suomalaisista on jonkin sortin sosialisteja - hyvinvointivaltiomme perusteita ei haluta purkaa. Esimerkiksi sote-esitys, jossa sosiaali- ja terveyspalveluita esitetään siirrettäväksi yksityisyritysten tuottamiksi, on kohdannut joltisenkin "ankaraa kritiikkiä".

Perussuomalaisten kansanedustajien puheista voi kuulla kaipuuta Edelfeltin, Runebergin ja jopa Lönnrothin aikoihin l. keisarivallan aikaan.

Toni Rintala

"Suurin osa suomalaisista on jonkin sortin sosialisteja - hyvinvointivaltiomme perusteita ei haluta purkaa."

Tässä olen samaa mieltä :)
Meitä persujahan kutsutaan sosialisteiksi.

"Perussuomalaisten kansanedustajien puheista voi kuulla kaipuuta Edelfeltin, Runebergin ja jopa Lönnrothin aikoihin l. keisarivallan aikaan."

Jos tarkasti kuuntelee, niin vihreiden ja vasemmiston puheista voi kuulla kaipuuta jopa tsaarien vallan aikaan ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #18

Rintala kirjoitti: "Meitä persujahan kutsutaan sosialisteiksi."

Nyt Rintala kertoi ainakin minulle ihan uuden jutun. En ole kenenkään muun koskaan ikinä milloinkaan kuullut noin höperehtineen kuin hän väittää.

Eiväthän Edelfelt, Runeberg tai Lönnroth sosialisteja olleet. He olivat jo ehtineet Edelfeltiä lukuunottamatta jo kuollakin ennen sosialismin tuloa Suomeen. Olivat tosin saattaneet siitä kuulla vasta ihan vähän ennen vuosisadan vaihdetta afUrsin&kmnit ...

Mutta todellakin persuleiden puheissa kajastaa kaipuu vanhoihin hyviin aikoihin jolloin kesät oli lämpimiä, talvella hyvät hiihtokelit ja läski valkoista. Ja työläisille osoitettiin paikkansa kun siitä sosialismista puhuvat.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #26

"Nyt Rintala kertoi ainakin minulle ihan uuden jutun. En ole kenenkään muun koskaan ikinä milloinkaan kuullut noin höperehtineen kuin hän väittää."

Käytä Googlea :)
Tai lue vaikka tätä Uuden Suomen Puheenvuoroa..

Perussuomalaiset ovat sosialisteja
http://jremes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179962-peru...

"Eiväthän Edelfelt, Runeberg tai Lönnroth sosialisteja olleet. "

Olen samaa mieltä.

"Mutta todellakin persuleiden puheissa kajastaa kaipuu vanhoihin hyviin aikoihin"

Mutta hallitus palaa vanhaan ja luo läänit takaisin, antaa Suomen asioista päätäntävallan muille, jne. Sekö ei ole paluuta vanhaan? ;)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #18

Perussuomlalsten kansanedustaja tapasi kyllä kehua että parhainta Suomessa oli silloin kun Suomi oli tsaarinvallan alaisena. Taisi olla Reijo Tossavainen. Siis se persu, ei tsaari. Vaikka käytös oli kuin tsaarilla.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #28

Persut osaa heitellä hauskoja vitsejä. Kaikki ei aina ymmärrä niitä ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #31

Persuleiden vitsikkyys on heidän perustekniikkaansa jolla he, jäätyään kiinni perättömyyksistään ja ruokottomuuksistaan, yrittävät pelastaa nahkansa ja kasvonsa. Niinhän P.Ruohonen-Lerner et al ovat esim. yrittäneet peitellä T.Hakkaraisen hölmöilyjä j.n.e. Varsinaista ylösnousemiskomiikkaa koko sakki.

Kukaan ei ole palauttamassa läänejä. Nehän olivat keskusvallan hallinto-orgaaneja maakunnissa ja niiden kuvernöörit ja maaherrat keskusvallan satraappeja asemapaikoissaan, siis ylhäältä alaspäin. Nykyisin joidenkin tavoittelema maakuntahallinto on, tai siis sen pitäisi olla sen sijaan paikallisen tason demokraattinen yhteenliittymä, siis alhaalta ylöspäin. Oma kysymyksensä on, tarvitaanko pinta-alaltaan ja väestöltään tämän kokoisessa maassa niin monta halintotasoa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #32

"Persuleiden vitsikkyys on heidän perustekniikkaansa"

Presidentti Niinistöä on kehuttu hänen vitsikkyydestä ja retoriikasta. Ne ominaisuudet on siis hyvä olla?

"Oma kysymyksensä on, tarvitaanko pinta-alaltaan ja väestöltään tämän kokoisessa maassa niin monta halintotasoa."

Eli onko hyvä palata vanhaan ja lisätä yksi taso, kuten aiemmin on ollut ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #33

Kukaan ei ole ehdottanut palaamista lääneihin ja meillä on jo nyt väliportaanhallinto sekavana maakunta-, AVI- j.n.e. härdellinä. Meillä ei ole koskaan ollut edustuksellista väliportaanhallintoa joten kyse ei ole paluusta mihinkään. tarpeesta tosin voi keskustella mutta tuskin persuleiden kanssa kannattaa yrittää.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Olen kiinnittänyt huomiota siihen, että maahanmuutto -
ja " islamisaatio"jankutus on ruvennut väistymään kovan talous- ja sospolitiikkakeskustelun tieltä.
Yhä oikeistolaisempaa teesiä tulee jonkinlaisen kansallisen idyllinkaipuun seassa.
Ei ole vaikea arvata, mikä on pihvi.

Se e i ole se 1800- luvun loppupuolen Suomi.
Ja apua. Silloinhan syntyi työväenliike ja realismi ; Minna Canth loisti.
Joten aikaan ennen 1948 pitäisi mennä.
Ja se taas ei taida sentään myydä?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Siis heidän kannatus on viimeisessä mittauksessa romahtanut valtavasti?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kunhan vasemmisto ymmärtäisi vielä rahoituksen päälle jotain jolla rahoitetaan palvelut. Kädet kyllä toisten taskussa ja kovia lorvimaan. Parikymppisten pissiksien puolue ja ollaan niin takki auki joka asiassa. :)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Minä en ole enää parikymppinen ...

Toimivassa kansantaloudessa raha pääasiassa kiertää eikä pysähdy pato- ja suvantokohtiin kasvamaan paikan omistajalle korkoa - rahan kierto siis on se "virta", mikä valaisee ja lämmittää ja aktivoi. Usein kuulee väitettävän, että Suomi elää viennistä, tavaroiden ja palveluiden vientikaupasta siis. Tämä on kuitenkin kansantalouden tilipidossa ainoastaan lisäjuonne ja tavoite yleisesti onkin, että tuonti ja vienti ovat tasapainossa ja muuten kansakunta lisää varallisuuttaan ja väestön ostovoimaa sisämarkkinoidensa kautta.

Muutenkin on perin outoa ajatella, että yksi pieni Pohjolan valtio rikastuisi myymällä kalliita suomalaisia tavaroita muihin maihin. Kaikilla muillakin valtioilla kun on nimittäin sama tarve balansoida tuontinsa ja vientinsä ja omat sisämarkkinansa ...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

- En ole vasemmistoliittolainen, enkä ole koskaan ollut kommunisti enkä taistolainen enkä stalinisti, mutta ihan vakavasti harkitsen vasemmistoliiton jäsenyyttä. Ihan siksi, että se on ainoa puolue, jonka nettisivuilta saa tolkun puolueen tavoitteista. (Pekka, 70 vuotta)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Antikainen on sikäli oikeassa, että sosialistisista ihanteista on otettu monta hienoa asiaa ja sitten tapeltu ne yhteiskunnalliseksi todellisuudeksi. Nyt ollaan puolustuskannalla jossa kompromisseina joskus pieninä ja joskus suurempina paloina annetaan niitä rapauttaa. Ja niitä esitellään voittoina kun ei menetetty enempää. Lähestymme kuitenkin aikaa jolloin enää ei ole mitään mistä käydä kauppaa porvareiden ja kapitalistien kanssa.

Ehkä VL:nkin kannattaisi ottaa sosialismi ja sen ihanteet oikeaan käyttöön sieltä perinnekaapin pohjalta pölyttymästä ja käyttää niitä muuhunkin kuin vain ajatussuunnan esittelyyn. Niin saattaisitte palata taas edistykselliseksi voimaksi niinkuin edeltäjänne SKDL aikoinaan oli.

P.s. Perussuomalaisista eli Kokoomuksen valitusosastosta olen jotakuinkin samaa mieltä.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kun n. 40% ei ilmoita kantaansa, lopputulos vuoden päästä voi olla melkein mikä tahansa. Minusta tämä laskutapa, jossa otetaan huomioon edelliset vaalit myös, ei tuo esiin perussuomalaisten nykyistä kannatusta, koska hallitusmieliset ovat lähteneet pois puolueesta.

Tommi Mäkinen

Juho, mitä mieltä olet tästä tasa-arvoihmisenä, 10-vuotias oli täysin kypsä päättääkseen seksistä turvapaikanhakijan kanssa: http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201805032200918675...

En ole missään nähnyt kuullut mitään feministien/tasa-arvoihmisten/nais-asia-ihmisten suunnalta, vaikka oikeus teki kaikkensa että saisi mahd. lievän tuomion. Tapanilassa oli ihan sama meininki.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"10-vuotias oli täysin kypsä päättääkseen seksistä turvapaikanhakijan kanssa"

Ei muuten ollut:

"Pirkanmaan käräjäoikeus ja Turun hovioikeus olivat tuominneet tekoon syyllistyneen miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 3 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen."

Jokainen pitää tuomita siitä rikoksesta, johon hän on syyllistynyt.

Tommi Mäkinen

Oikeuden mielestä uhri antoi tekoon suostumuksen.

"-  Kyllä 10-vuotias on ainakin ikänsä puolesta kykenemätön muodostamaan omaa tahtoaan.

Tolvanen muistuttaa, että väkivallan lisäksi raiskauspykälässä huomioidaan myös se, jos uhri on avuttoman tilan vuoksi kykenemätön puolustamaan itseään.

Tuomion mukaan mies ja uhri olivat sukupuoliyhteydessä kerran sekä oraalisesti että vaginaalisesti. Oraalisessa sukupuoliyhteydessä mies ei käyttänyt kondomia."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703102200083976...

Oikeus katsoi Abbudin syyllistyneen vain törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, sillä hänen ei voitu näyttää pakottaneen lasta sukupuoliyhteyteen väkivaltaa käyttämällä."

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712212200622522...

Ei ollut törkeä raiskaus. Ihan sopuisaa seksiä. Tuomio tuli lapsen hyväksikäytöstä, ei raiskauksesta.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #9

Tommi Mäkinen: - "Ei ollut törkeä raiskaus. Ihan sopuisaa seksiä. Tuomio tuli lapsen hyväksikäytöstä, ei raiskauksesta."

Niin, koska rikos oli lapsen hyväksikäyttö, niin minusta ainakin on ihan johdonmukaista, että tuomio annetaan lapsen hyväksikäytöstä eikä esimerkiksi raiskauksesta. Siitä, oliko tuomio riittävän ankara, voi toki olla eri mieltä, mutta kummastakin edellä mainitusta rikoksesta on laissa määriteltynä sama maksimirangaistus eli 10 vuotta vankeutta, joten en ymmärrä tuota vouhotusta rikosnimikkeestä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

10-vuotias ei ole millään tunnetuilla kehityspsykologiasta tietonsa ammentavilla menetelmillä osoitettavissa olevan täydellisessä ymmärryksessä siitä, mitä tarkoittaa suostuminen seksuaalisiin tekoihin aikuisen miehen (tai naisen tai muunsukupuolisen) kanssa.

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Tommi Mäkinen

Tais olla eka kerta ikinä Suomen historiassa kun oikeus toteaa 10v vuotiaan olevan kypsä tämmösiin päätöksiin. En ainakaa muista että perus Pentin tai Tommin lapsiraiskauksista olisi tuomiota näin väen vängällä väkisin alennettu? Luulis feministien kirkuvan pää punasena mut ei. Jos tekijä on korkeammalla uhriasteikolla, niin no problem sir.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #13

"En ainakaa muista että perus Pentin tai Tommin lapsiraiskauksista olisi tuomiota näin väen vängällä väkisin alennettu?"

Ei tässä alennettu tuomiota, vaan tuomittiin rikoksesta, joka oli tapahtunut. Ja kuten ylempänäkin on todettu, rangaistusskaala on molemmissa sama. Eikö olisi ollut ymmärrettävää, että fyysisen väkivallan käytön kyseessä ollessa olisi sovellettu eri rikosnimikettä? Tässä tapauksessa tapaamisesta ja tapaamisen tarkoituksesta oli sovittu etukäteen ja moisen sopimuksen pätemättömyys lapsen kyseessä ollessa aiheutti rangaistusseuraamuksen.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #13

Minusta nimenomaan päinvastoin, eli oikeus totesi, että 10-vuotias ei ole kykenevä antamaan suostumustaan seksiin. Tällöin hän ei tietenkään ole kykenevä myöskään kieltäytymään siitä. Oikeus kieltäytyä jostain vaatii vastinparikseen oikeuden suostua siihen ollakseen millään tavalla järkevä määrittely. Täten 10-vuotiasta ei siis lakitenkisesti edes voi raiskata, vaan tämäntyyppinen rikos on lapsen hyväksikäyttö.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #17

Eli muutama miljoona suomalaista ja oikeusoppineita kohkaa ihan turhaan tämän takia :D Hyvä juttu, voin itekki rauhoittua..

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #19

No minun mielestäni voisi ihan hyvin rauhoittua. Oleellisimpana kysymyksenä pidän sitä, oliko annettu rangaistus oikeudenmukainen. Mitä nimikettä käytettiin on minusta täysin toissijaista. Tuskinpa sinäkään ostaisit Nissania Audin hinnalla pelkästään sen takia, että kauppakirjaan kirjoitettaisiin Audi.

Mutta saahan sitä tietysti kohkata, jos kohkatuttaa. Sinun ja miljoonan suomalaisen kohdalla se nyt ei niin haittaa, mutta kieltämättä oikeusoppineiden kohkaaminen suututtaa minua tässä, koska heille maksetaan siitä kohkaamisesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

Hyvä niin, sillä kun asia on kahdessa eri oikeusasteessa tutkittu ja päätetty, niin juttu on silloin loppuun käsitelty. Itse asiassa myös Korkein Oikeus on ottanut asiaan kantaa todetessaan, ettei ole ilmennyt mitään sellaista, mikä edellyttäisi asian lisäkäsittelyä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #13

Mitään tuollaista oikeudessa ei nimenomaisesti ole todettu. Lue päätös.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomion mukaan sukupuoliyhteyksien ei ole näytetty tapahtuneen vastoin lapsen tahtoa."

Aivan oikein perusteltu nykyisen lain mukaan. Kun ei ymmärretä, mikä on näyttökysymys ja mikä on lain sanamuoto, niin sitten se menee siihen, että vouhkataan päätöksestä, joka oli kolme vuotta vankeutta. Ei siitä enempää olisi tullut, vaikka raiskauspykälän vaatimaa pakkoa tai väkivaltaa olisi käytetty.

Oikeusoppineet ovat moittineet lakien tunnusmerkistöjä, eivät itse tuomiota.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ei nouse tällä porukalla.Pitäisi saada sverigedemokraattien tasoa oleva kärki.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ero on 9,1 % vs. 8,5 %. Jos kyseessä olisi tikkakisa, niin en Vasemmistoliittona ihan vielä kuitenkaan alkaisi heittää loppuja heittoja vasemmalla kädellä.

Hyvinvointipalveluja eivät Perussuomalaisetkaan käsittääkseni vastusta. Päinvastoin, Perussuomalaiset on talouspoliittisesti melko vasemmalle kallellaan. Suurimpana erona Vasemmistoliittoon lienee kysymys siitä, keille noita hyvinvointipalveluita pitäisi tarjota.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Korhonen ei tunnista persuleiden vastustavan hyvinvointipalveluja. Minun käsitykseni on toinen. Käytännön toimillaan he nimenomaan ovat olleet aiheuttamassa niiden alasajoa (mitä nyt hajoamisensa ja hallituksesta tippumisensa jälkeen ovat taas aloittaneet tyhjän älämölönsä).

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Persujen tosiasiallinen talous - ja sos politiikka on oikeistolaisempaa kuin Kokoomuksen pääosan.
Lähinnä Lepomäestä oikealle.
Tämän näkee sekä Lepomäen ja Hala- ahon samanmielisessä kaverikeskustelussa että koko persuleirin miltei hysteerisessä vasemmiston kaikkien sos poliittisten linjausten vastustamisessa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kyllähän tämä blogi kuvastaa vasemmiston hätää lähenevistä vaaleista, eipä juuri muuta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kyllä näistä persuista onkin harmia ja ongelmia tullut. Suomen maine on kärsinyt pahemman kerran. Ovat ne monella muullakin tapaa haitallisia ja omituisia; vääntelevät uutisia ja totuuksia ihan miksi tahansa, ja jokainen heistä on asunut Malmössä tai Tukholman lähiöissä ja jokainen heistä tietää etteivät poliiisit noihin lähiöihin uskalla mennä. Varman tiedon he ovat saaneet MV-lehdestä.

Paljon muutakin perätöntä ne tietävät ja puhuvat. Välillä ne valittavat että rahaa lapipoidaan, ja sitten ne itse lapioivat rahaa ihan samoihin paikkoihin.

Ovat tuoneet Suomeen tottuudenjälkeisen ajan. Mutta ei se mitään, "kyl näist päästää, sano piru ku rukouspäiviä luki."

Siniset katoavat kuin tuhka tuuleen, ja Halla-ahon luotsaama osa alkuperäisistä persuista nyykähtää muutaman kansanedustajan maahanmuuttomölisijöiden pienpuolueeksi.

Että kyllä Suomen maine sivistysvaltiona voi vielä joskus palatakin.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Onko vasemmiston ideaali raskas ruumiillinen työ jossa paska lentää ja hiki roiskuu. Jossa työn laadulla ja tuottavuudella ei ole merkitystä. Näinhän se näyttää olevan jo jos työttömyystuilla pärjää yhtä hyvin kuin töissä käymällä. Eli sellaisia tuloeroja ei ole, mitä pitäisi vastustaa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Konttisen logiikka ja syy-seuraus -suhteet eivät oikein avautuneet. Voisiko hän auttaa avaamalla niitä hieman lisää? Ehkä Antikainen sen sallii vaikka plokikirjoituksen aiheena ei ollutkaan vasemmisto vaan persukat.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Luulisin, että näemme parhaillaan persujen tavoittavan ydinkannattajakuntansa. Suomessa on suunnilleen 5-6% markkinarako persujen kirkastuneelle sanomalle. Sillä pitää mainiosti persueliitin edelleen Arkadianmäellä jatkamassa älämölöään. Yhteiskuntarauhan kannalta on hyväkin, että tuon joukon höyryille on olemassa jonkinlainen laillinen varaventtiili.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset