Maahanmuuttovouhotus is sooo last season

Maahanmuuttokritiikki on hiipuva aktivismin muoto – tämä asiantila on käymässä ilmeiseksi seuraamalla eri tiedotusvälineissä uutisaiheita sekä tutustumalla sosiaalisen median tuoreimpiin keskusteluvirtoihin. Päällimmäisiä puheenaiheita julkisessa keskusteluissa tänä päivänä ovat sote, hallituksen työskentely sekä puolueiden kannatusarvuuttelu, johon liittyen uusimmaksi vouhotuksen lähteeksi on noussut Hjalliksen perustama Liike Nyt – poliittinen liike.

Maahanmuuttokritiikki ei selvästikään enää itsessään kiinnosta aikaansa seuraavaa politiikan kuluttajaa eivätkä varsinaiset maahanmuuttokriitikotkaan jaksa enää aktivoitua hakemaan medianäkyvyyttä uutiskynnyksen ylittävillä vihapuherikoksen tunnusmerkit täyttävillä lausunnoilla. Vielä 2010-luvun alkupuolella ennen suurta jytkyä ja hieman sen jälkeenkin keskustelupalstat ja median näkyvimmät uutispaikat täyttyivät päivittäin vaihtuvilla maahanmuutto- ja maahanmuuttaja-aiheilla.  Esimerkiksi tämän Puheenvuoron etusivulta saattoi noina aikoina valita luettavakseen jopa useista kymmenistä vaihtoehdoista mieleisensä maahanmuuttoa käsittelevät kirjoitukset. Nykyisin maahanmuuttoon liittyviä blogeja ilmestyy harvakseltaan ja useimmiten nekin ovat sisällöltään ponnettoman kliseisiä,  ikäänkuin haikuja menneistä ajoista siis  kesämökin ulkohuussin seinälle 70-luvulla ripustetun Danny & Armi -julisteen tapaan 🙂

 

Missä  kaikki ankaraa kritiikkiä aikoinaan reaktiivisesti  tuottaneet maahanmuuttovouhottajat sitten ovat nykyisin ja miksi maahanmuuttokritiikki hiipuu?

 

No, luonnollinen poistuma selittää suurimmalta osin tätä sukupuuttoa minkä ohella hiipumisilmiötä voi selittää kulttuurisella evoluutiolla. Maahanmuuttovouhotus ei ole tarpeeksi adaptiivista säilyäkseen alkuperäisessä asemassaan  yhä diversifioidummaksi  muuttuvassa ympäristössämme.

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu