jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Australia muuttaa rajusti pakolaispolitiikkaansa?

Varsin tiukasta pakolaispolitiikastaan tunnetussa Australiassa mielipiteet ovat nyt lyhyessä ajassa kääntyneet ympäri - vielä jokin aika sitten jo yksin pakolaisena turvapaikan hakeminen Australian mantereelta  oli käytännössä  jollei mahdotonta, niin ainakin hyvin harvinaista. Käytännössä Australian viranomaiset käännyttävät omatoimisesti tai ihmissalakuljettajien kyyditsemänä rajalle tulevat turvapaikanhakijat Nauru- tai Manus-saarten kokoamiskeskuksiin odottamaan turvapaikkahakemuksen käsittelyä.

Pakolaisohjelman kautta Australia antaa oleskeluluvan ja turvaa vuosittain noin 18 000 ihmiselle, jotka valikoituvat ajankohtaisesti YK:n pakolaisjärjestön suosituksesta mm. Syyrian konfliktialueilta - kaiken kaikkiaan Australian valtio on suosinut ajatusta pakolaisten auttamisesta lähtöalueidensa tuntumassa kotoutumisvaikeuksien ja kulttuurishokin välttämiseksi ja ottanut maan rajojen sisälle turvaan ainoastaan kansainvälisiin sitoumuksiinsa perustuvan minimimäärän humanitaarisista syistä suojelua tarvitsevia.

 

Maaliskuun alkupuolella sitten tähän "vakiintuneeseen asiantilaan" esitettiin muutosta varsin korkealta tasolta - Australian sisäasiainministeri Peter Dutton toi nimittäin itse esille ajatuksen, että Australia voi juuri nyt ja tässä tilanteessa ihan hyvin ottaa vastaan jopa useita miljoonia suojelua tarvitsevaa henkilöä.  Dutton painotti julkisuudessa erityisesti eteläisen Afrikan heikkoa turvallisuustilannetta ja siellä elävien "erityistä suojelutarvetta", mitä ei Australian sisäasiainministerin mukaan ole  mahdollista hoitaa tyydyttävisti varsinaisten konfliktialueiden lähistöllä.

 

 

Näin siis tarvittaessa asiantilojen muuttuessa maahanmuuttopolitiikankin kaltaisiin pitkälle suunniteltuihin strategisiin ohjelmiin voidaan tehdä nopealla aikataululla tilanteen ja tarpeen mukaisia linjamuutoksia :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

"Australian sisäasiainministeri Peter Dutton toi nimittäin itse esille ajatuksen, että Australia voi juuri nyt ja tässä tilanteessa ihan hyvin ottaa vastaan jopa useita miljoonia suojelua tarvitsevaa henkilöitä."

Saisiko tälle lähdettä? Tuolta tekstistä ei sitä löytynyt.

Hienoa, että joku korkeassa asemassa oleva henkilö tuo esiin Etelä-Afrikan valkoisen väestön tilanteen. Suomessa media on ollut siitä lähes täysin hiljaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Lukema-arvioni perustuu mm. Etelä-Afrikan väestötilastoihin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"“We want people who want to come here, abide by our laws, integrate into our society, work hard, not lead a life on welfare,” Mr. Dutton said. He also cited news reports that white farmers in South Africa were in danger for their lives."

Rasisminvastainen viikko ja tuollaista puhetta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Viikko itse asiassa päättyi jo yli kymmenen tuntia sitten.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Lehtiartikkeli julkaistiin 15. maaliskuuta, joten olin väärässä, mutta niin olit sinäkin.

Juha Hämäläinen

Mitään miljoonien pakolaisten muuttoa Australiaan ei ole tuloillaan. Ei kannata levittää tällaista tietoa. Australiaan otetaan ihmisiä aivan muilla perusteilla töihin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

People who deserve special protection - tuo kuulostaa humanitaarisen maahanmuuton perustelulta.

Etelä-Afrikan väestöstä valkoisten osuus on 4.6 miljoonaa henkilöä, joista suurin osa on joko itse maanviljelijöitä tai joilla on lähisukulaisina maanomistajia ja he ovat siten väkivallan uhan kohteina.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Väkivallan uhan kohteina"? Pelkästään 2016/2017 murhattiin 74 valkoista maanomistajaa. Hyökkäyksiä farmeille oli satoja.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #6

Kyllä.

Ja väkivallan uhan alla elää moninkertainen määrä ihmisiä edelleen, Etelä-Afrikan valkoisten maaomistajien ja heidän lähisukulaisten ohella mm. Darfurin pakoloaisleirillä asuvat joutuvat jatkuvasti pelkäämään hengensä puolesta. Australian sisäasiainministeri ei kuitenkaan koe heidän tarvitsevan erityistä suojelua, koska väärä ihonväri.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #11

On se hyvä, että joku on huolissaan valkoistenkin ihmisten kohtaloista, eikä aina vain niiden, jotka pääasiassa itse sotkevat yhteiskuntiensa asiat.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #13

Nykyiset buurit ovat toki syyttömiä esivanhempiensa kolonialistisiin tekoihin ja heillä on IOJ:n ja Geneven pakolaissopimukseen perustuvat oikeudet hakea myös turvapaikkaa toisesta valtiosta - Australian sisäasiainministeri omalla ulostulollaan kuitenkin paljasti, että humanitaarisen suojelun tarpeen arviointi on käytännössä selektiivistä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #21

Joka maassa pitäisi käyttää hyvin selektiivistä humanitaarisen avun tarpeen arviointia ja sen myötä myös maahanmuuttopolitiikkaa.

Tätä näyttävät suosivan erityisesti rikkaat arabimaat veljiensä ja sisariensa suhteen. Taitavat olla jopa saman värisiä iholtaan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Australian pakolaispolitiikka on ollut yhtä vuoristorataa.Eli mikään ei ole muuttumassa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Niin sitä apua yhtäkkiä voidaan antaa, kun on oikeanlaisen hädässä olevat.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sille vaikuttaa.

Millähän valtuuksilla Australian sisäasiainministeri muuten lupaa erityistä suojelua ansainneille valkoisille buuri-maanviljelijöille aboriginaalinen maita viljeltäväksi?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Missä ihmeessä tällaista on luvattu? Kuulostaa enemmänkin pakkolunastukselta ilman korvausta.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Australian aboriginaaleilta vois kysyä,,mihin maahanmuutto johtaa,,samoin kuin amerikan intiaaneilta !

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Etelä-Afrikan kaukasialaistaustaiseen viljelijäväestöön (Buurien jälkeläiset) kohdistuva uhka ei ole putatiivista, vaan kouriintuntuvaa, kuten Max Jussila kommentissaan toi esille. Kuolonuhrien lukumäärä olisi todennäköisesti moninkertainen ilman valkoisen väestön aseellista vastarintaa, joka toistaiseksi on estänyt murhien laajentumisen kansanmurhaksi. Paikallisen väkivallan leimahtaminen sisällissodaksi on kuitenkin jatkuvana uhkana.

Kysymys on vain ja ainoastaan siitä, miten lojaalina Etelä-Afrikan huomattavan vahva ammattiarmeija pysyy a) mustien hallitsemalle hallitukselle b) valkoisten johtamalle päällystölle ja aseteollisuudelle.

Mielenkiintoista sinänsä on se, että jo apartheidin aikaan mustaihoiset sotilaat pieksivät mustia kapinoitsijoita rinnan valkoisten asevelvollisten kanssa kuin vierasta sikaa, tosin valkoisten määräyksestä. Lojaliteetti ei tässä suhteessa liene suurin ongelma niin kauan kuin palkka juoksee.

SADF ei kuitenkaan kykene puolustamaan yksittäisiä maanviljelijöitä, jotka lainmuutoksen jälkeen ovat pudonneet ikään kuin lainsuojattomiksi. Osa nyt maattomiksi jääneiden viljelijöiden tiloista on satoja vuosia vanhoja, eikä juuriltaan lähteminen lie kovinkaan helppoa.

Tuhosiko SADF olemassa olevat ydinpomminsa, vai onko pian ANC:n käsissä muutakin kättä pidempää kuin keihäät?

Katsokaapa muuten Neill Blomkampin ohjaamia elokuvia. Fiktiivisyydestään huolimatta ne antavan jonkinmoisen kuvan Etelä-Afrikan todellisuudesta.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki
Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Melkoisen erikoisen ja yllättävän heiton tuo Australian sisäministeri Peter Dutton on tosiaan tehnyt. Hän ehdottaa, että Australia ottaisi vastaan Etelä-Afrikan vaaraan joutuneita valkoisia maanviljelijöitä. Ulkoministeri Julie Bishop näyttää jarruttelevan tuota suunnitelmaa.

Näihin asti Australia on harjoittanut äärimmäisen valikoivaa maahanmuuttopolitiikkaa. Venepakolaisille ei myönnetä maahantulolupaa, vaan heidät sijoitetaan ulkomaisille leireille. Nykyisen keskustaoikeistolaisen Malcolm Turnbullin hallituksen aikana linja on vain tiukentunut.

Kannattaa seurata kehitystä, jotta näkisimme, mitä nyt seuraa. Olen asunut Australiassa kolmisen vuotta ja seuraillut maan asioita vuosikymmeniä. Avustan Suomi-raporteillani Australian SBS-radiota ja Suomi Newspaperia. Kannattaa seurata näitä lähetyksiä, jotta kuulisimme, mihin tilanne kehittyy:

Tietokoneella tai kännykällä voi kuunnella maailman suurimman maahanmuuttajaradion, Australian valtion SBS Radion suomenkielisen lähetyksen, jota toimittaa Sydneyssä Karl Mattas ja jota olen avustanut Suomi-raporteillani yli 20 vuotta.
Uusimman ohjelman aiheita: Etelä-Australian vaaleissä yllätysvoitto Liberaaleille. Papua-Uusi-Guinea vaatii Australiaan pyrkivien turvapaikanhakijoiden leiriä pois Manus-saarelta. Australia vaatii selvitystä siitä, onko australialaisiin vaikutettu Facebook-manipuloinnilla.
Suomi-raportissani kerron mm., että Suomi on mitattu maailman onnellisimmaksi maaksi. Australia on sijalla 10.
Tuoreimman lähetyksen voi kuunnella tästä:
http://www.sbs.com.au/yourlanguage/finnish/audiohi...
SBS Radiolla on myös Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/sbs.finnish?fref=ts

Käyttäjän KikkaCoombes kuva
Kikka Coombes

Kiitos blogin kirjoittajalle, jotta ei sotke pakolaisia ja maahanmuuttajia.

Tosiasioita: Australia otti 34 193 pakolaista vuonna 2016. (ABC News Fact Check, joka on kuten YLE) eli ei siis 18 000. Maahanmuuttajia otettiin ko. vuonna:
189 770.

Dutton ei tarjoa apua Etelä-Afrikan maanviljelijoille, koska he ovat valkoisia. Hän tarjoaa apua Etelä-Afrikan maanviljelijoille, joita vainotaan, koska he ovat valkoisia.

Oikeisto (vallassa oleva liberal-party) pelaa aikaa pakolaispolitiikassa eli päätokset kestävät loputtomiin ja vasemmisto (labor) avaa rajat päästyään taas joku päivä valtaan.

Australia on ihana maa, koska suurin osa ihmisistä ei voisi vähempää välittää ihmisten väristä, tunnuslause: reilu meininki kaikille. Turistit katsovat ympärilleen "sillä silmällä' ja näkevät koko maailman pienoiskoossa, joten ärsyttää tämä Australian maahanmuuton kritisointi. Eikohän maahan mahdu myos "joitakin", (kukaan ei puhu miljoonista) Etelä-Afrikan vainotuista pakolaisista.

Ps. Kirjoittajalle nro 17: on kamala loukkaus kutsua maan alkuperäis-asukkaita sanalla: abo. Se on haukkumasana.

Ilkka Huotari

"Dutton ei tarjoa apua Etelä-Afrikan maanviljelijoille, koska he ovat valkoisia. Hän tarjoaa apua Etelä-Afrikan maanviljelijoille, joita vainotaan, koska he ovat valkoisia."

Ei tästä jutusta ihan sellaista kuvaa saa: https://www.nytimes.com/2018/03/15/world/australia...

Mm. "Mr. Dutton has been a staunch defender of the offshore detention policy, and he has argued that Australia should not accept refugees who would be a burden on the country’s social safety net."

Käyttäjän KikkaCoombes kuva
Kikka Coombes

DAILYTELEGRAPH.COM.AU (26.3.2018) kirjoittaa: False. Dutton has never said nonwhite immigrants were bludgers who'd never make a contribution. The oppisite, in fact.

What ever Greens senator Nick McKim wrote, nowhere has Dutton said he wants a White Australia Policy. In fact, he's just brought over 12 000 refugees from Syria and Iraq.

McKim went on, even calling Dutton a "fascist". Somebody is lying.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset