jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Translain uudistus jäissä

Eduskunnan kyselytunnilla tuli viimeistään nyt ilmeiseksi se seikka, että hallituksella ei ole halukkuutta korjata ilmeisen vinosti, vaillinaisesti ja ihmis- ja perusoikeuksia kunnioittamattomasti toimivaa nykyistä ns. translakia. 

 

    "Vihreiden ja vasemmistoliiton riveistä vaaditaan muutosta translakiin, johon Suomessa yhä kuuluu pakkosterilisaatio. Ministeri Saarikko (kesk.) kuitenkin lyttäsi vaatimuksen.

Perhe ja peruspalveluministeri Saarikko totesi, ettei voi henkilökohtaisesti kiistää Jani Toivolan (vihr.) ja Silvia Modigin (vas.) huomioita, mutta translaki ei ole nykyisen hallituksen työlistalla."

 

Eduskunnassa yleisesti  ja myös hallituksen riveissä translain kokonaisuudistus koetaan sinänsä tarpeelliseksi, mutta tosiasiallista askellusta yhdenvertaisemman yhteiskunnan suuntaan ei silti uskalleta vielä tehdä.  Ehkä seuraava hallitus on sitten edeltäjäänsä rohkeampi seuraamaan pohjoismaisten naapuriemme viitoittamaa tietä... 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Huomasin saman asian eduskunnan kyselytunnilla, kun Silvia kysyi asiasta, joka olisi yksinkertaista poistattaa laista pakkosterilisaatiosta ja siihen ei hallitukselta ole tulossa muutosta.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Olisipa aikakone jo keksitty. Silloin Sipilän hallitus voisi muuttaa suuresti rakastamalleen 50-luvulle.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Jos terve todellisuudentaju halutaan säilyttää ja maan etua kunnioittaa lainsäätäjien työssä, niin Toivolan, Modigin et.al. transmurheet sijoittuvat tärkeysjärjestyksessä noin sijalle 100. (sadanneksi tärkein, jos sitäkään).

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Miksi asioiden tärkeysjärjestykseen yritetään aina vedota, vaikka ongelma olisi helposti korjattavissa pienellä muutoksella lainsäädäntöön? Sitä paitsi, aidossa sivistys- ja oikeusvaltiossa ihmisoikeusasiat ovat aina tärkeyslistan kärjessä.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Ilmeisesti maan etu on sii ylläpitää syrjiviä ja osin ihmisoikeuksia kansainvälisestikin todetusti rikkovia rakenteita sen sijasta, että purettaisiin turhaa byrokratiaa ja sen vaatimia kustannuksia asian tiimoilta?

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Tämä hallitus on työnsä vuoden päästä tehnyt ja uusi nousee valtaan. Oikeastaan hyvä on se, ettei nykyporukka koske tikullakaan translakiin. Silloin on toiveissa saada kunnon uudistus seuraavan hallituksen aikana, kosmeettisen sijasta.

Itsemääräämisoikeus omaan sukupuoleen ilman mitään psykiatrikuvioita on edullinen ratkaisu, niin yksilölle kuin yhteiskunnallekin. Tietty osa transihmisistä haluaa ja tarvitsee hoitoja aivan kuten tähän saakka, eli siltä osin minkään ei tarvitse muuttua.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Minä ainakin odotan aikaa että minullakin on oikeus tulla raskaaksi ja synnyttää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset