Mielenkiintoinen uutinen Ahvenanmaalta

 

 

Ahvenanmaalla ilmestyvän Ålands Nyheter -sanomalehden toimitus on koonnut tilastotietoa kymmenen viimeisimmän vuoden aikana Ahvenanmaan käräjäoikeudessa käsitellyistä seksuaalirikoksista ja niistä langetetuista tuomioista.

 

Ahvenanmaan tilastollisen tutkimuskeskuksen ÅSUB:n väestötilastojen mukaan  maakunnan asukkaista 65% on kantaväestöä, 19% suomalaisia ja 9% ruotsalaisia. Joka 14. on syntynyt pohjoismaiden ulkopuolella.

   "Vaikka ainoastaan joka neljästoista Ahvenanmaalla asuvista ihmisistä on peräisin Pohjoismaiden ulkopuolelta, muodostavat näistä maista tulevat miehet  38 prosenttia raiskaukseksesta tuomituista viimeisten 10 vuoden aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että Ahvenanmaalla ei-pohjoismaiset miehet syyllistyvät tilastollisesti 8 kertaa todennäköisemmin raiskaukseen kuin kuin paikallisväestö. 
Suomalaisten ja ruotsalaisten rikoksentekijöiden osuus tuomituista vastasi Ahvenanmaalla asuvien suomalaisten ja ruotsalaisten määriä. Suomalaisia oli  13 prosenttia tuomituista raiskaajista ja ruotsalaisten osuus oli 6%"

     "Tuomioistuin on tuominnut raiskauksesta  tai  seksuaaliseen hyväksikäyttöön syyllisiksi  viimeisten 10 vuoden aikana suomalaisia, suomalaisia, ruotsalaisia, persialaisia, thaimaalaisia, saksalaisia, turkkilaisia, virolaisia ja arabeja. Tämä koskee maalla ja merellä tehtyjä rikoksia. 73 prosenttia syyllistyneistä tuomittiin ehdolliseen vankilaan, 11 prosenttia ehdottomaan vankilaan ja 16 prosenttia ei saanut vankilatuomioa. Ne, jotka olivat jääneet rankaisematta, olivat kaikissa tapauksissa miehiä, jotka tuomioistuin totesi syyntakeettomiksi. Yhteensä 27 miestä syytettiin  joista 16 tuomittiin."

​Tilastokeskuksen ylläpitämän rikos- ja pakkokeinotilaston mukaan rikosilmoitusten myötä viranomaisten tietoon tulleiden raiskausrikosten uhrien vuosikeskiarvomäärä Ahvenanmaalla on viimeisen kymmenen tilastointivuoden aikana ollut noin 7 per vuosi (vaihteluväli 3…9 ilmoitusta vuodessa) – hyvin harvoin siis Ahvenanmaallakaan seksuaalirikoksesta tehtävä rikosilmoitus johtaa syytteen nostamiseen ja oikeusprosessin käynnistymiseen  puhumattakaan siitä, että rikokseen syyllistynyt joutuisi lopultakaan vastuuseen…

 

 

 

 

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu