jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Vuosipäivän lähestyessä

Ensimmäinen päivä maaliskuuta vuonna 2017 astui voimaan tasa-arvoinen avioliittolaki hieman jo pitkällisiksi ja huvittaviksikin käyneiden vaiheiden jälkeen - avioliittolain uudistustahan yritettiin viime hetkille saakka estää toteutumasta lakiuudistusta vastustaneen kansalaisaloitteen ja sitä tukemaan perustetun yhdistyksen masinoiman "hirmuisen" mediamylläkän keinoin.

Lainsäätäminen ei kuitenkaan Suomessa ole mitään huutokauppaa, vaan johdon- ja perustuslainmukaista lakien harmonista kehittämistä vastaamaan aiempaa paremmin kansalaisten tarpeita, minkä seikan myös eduskunnan enemmistö tuli osoittaneeksi asian ratkaisseessa äänestyksessä.

 

Väestörekisterikeskuksen tilastojen mukaan vuonna 2017 maistraateissa solmittiin 620 uutta samaa sukupuolta olevien avioliittoa ja 1 189 rekisteröityä parisuhdetta muutettiin  harmonisiksi avioliitoiksi, joten tämä lakiuudistus on selvästi jo ensimmäisenä voimassaolovuotenaan osoittanut vastaavan aikaisempaa paremmin kansalaisten tarpeita.

Vielä vuonna 2016 rekisteröityjä parisuhteita solmittiin varsin maltillisesti, ainoastaan 251 samaa sukupuolta olevaa paria virallisti sinä vuonna suhteensa, joten avioliittolain muutos on selvästi buustannut avioliiton suosiota.

 

MItä muuta avioliittolain uudistaminen on sitten saanut aikaan?

 

No,  ainakaan mitään lakiuudistusta vastustaneiden esille  tuomia negatiivisia seurauksia ei olla havaittu tapahtuneen - lapsilla on edelleen oikeus, mikäli mahdollista,  tuntea vanhempansa ja olla heidän hoidettavanaan,  avioliiton arvostus on vakaata, nuoriso ei ole rappeutunut kovinkaan pervonormatiiviseksi massaksi eikä sananvapauskaan ole uhattuna...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

"MItä muuta avioliittolain uudistaminen on sitten saanut aikaan?"

Mitä huvittavimpia mediatuotteita, ennen kaikkea aa-kerhon toimesta, mutta myös noin yleensä niiden taholta, joita pipo kiristää. Ilman heitä elämä olisi paljon tylsempää. :D

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Paremman tekemisen puutteessa viihdytän myös itseäni mainitun kollektiivin tuottaman mediasisällön parissa, vaikka piiloaggressiivisuus itsessään onkin ainoastaan lapsellista kiukuttelua...

Sukupuolineutraalia avioliittolakia pidän "pienenä suurena tekona" - tässä laissa esitöineen konkretisoituu keskeisellä tavalla inkluusioperiaate.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

“(…) avioliittolain muutos on selvästi buustannut avioliiton suosiota.”

Vastoin aitoavioliittolaisten pelkoja avioliitto on siis instituutiona vain vahvistunut.

Käyttäjän JukkaParviainen kuva
Jukka Kivi

Myöskään maailmanloppua ei ole näkynyt vaikka eikös senkin pitänyt tulla.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Mitenkäs moniavioisuuden ajaminen etenee? Joko on kansalaisaloite tulilla?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset