jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Äitiyslakialoitteen käsittely jatkuu heti valtiopäivien avajaisten jälkeen

Odotettu ja paljon myös kannatusta allekirjoituksina kerännyt lakialoite äitiyslaiksi etenee parlamentaarisessa lainsäätämiskoneistossa vastaavan odotetusti ja kannatettavasti  siten, että lakivaliokunta kokoontuu 7. helmikuuta käsittelemään valiokuntaan saapuneita eri ministeriöiden antamia aloite-esitykseen liittyviä lisäselvityksiä. Lakivaliokunnan kokoonpanon ja aloitteen valmistelun tarkkuuden tuntien voidaan olettaa valiokunnan laativan saamiensa asiantuntijalausuntojen ja lakialoitteen perusteluiden pohjalta aloitteesta puoltavan mietinnön eduskunnan täysistuntoon hyväksyttäväksi ilman aloitetekstin laajempaa perustuslainmukaisuuden selvittämistä.

 

Viime vuoden maaliskuussa voimaan tullut ns. tasa-arvoinen avioliittolaki ei täysin korjaa samansukupuolisten parien lasten oikeudellista asemaa etenkään perustuslain 6:een §:ään  sisältyvän yhdenvertaisuussäädöksen puitteissa - ehdotettu äitiyslaki täydentää vanhemmuutta määrittelevää lainsäädäntöä ja turvaa naisparin yhteiselle lapselle kaksi vanhempaa jo varhaisessa vaiheessa ennen syntymää.

     "Nykyisin naisparin lapsi voi saada kaksi vanhempaa perheen sisäisen adoption kautta. Tämä jättää lapsen oikeudellisen aseman avoimeksi koko raskauden ajaksi ja 1-12kk syntymän jälkeen. Äitiyslaki mahdollistaisi lapsen tunnustamisen neuvolassa jo ennen lapsen syntymää, samoin kuin miehet voivat tunnustaa lapsensa neuvolassa vuoden 2016 alusta lukien.

Äitiyslaki ei voi teoriassakaan viedä isää keneltäkään. Vastaava lainsäädäntö on voimassa kaikissa muissa Pohjoismaissa ja useimmissa Länsi-Euroopan maissa. Äitiyslaki määrittelee synnyttäjän puolison asemaa. Tästä syystä laki ei liity miesparien lasten oikeusturvaan. Miesparien lasten asemaa on tietysti tärkeää parantaa muilla uudistuksilla."


​Näillä näkymin eduskunta tulee hyväksymään  kansalaisaloitteen pohjana olevan lakiesityksen äitiyslaiksi kevätistuntokauden aikana varsin yksimielisesti. Lakialoitehan ei tietojemme mukaan sisällä   perustuslain kannalta ristiriitaisia vaatimuksia ja sen keskeinen sisältö vastaa hyvin YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen ydinajatusta - "Rakkaus on lapsen koti" siis..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kyllä vain. Lisäksi, koska valtakunnassamme jatkaa "tolkun" Tasavallan Presidentti, ei tarpeettomia viivytyksiä ole odotettavissa lain vahvistamisessakaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Presidentin virkaanastujaiset ovat tänään ja tuossa eräällä radiokanavalla aprikoitiin sillä vaihtoehdolla, että Niinistö jättäytyisi jossain vaiheessa isyyslomalle - tuleeko mahdollinen isyysloma-asia esille päivän mittaan ja kuka häntä sitten tuuraa tämän mahdollisen perhevapaan aikana siis...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Niin, kyllähän Niinistölle soisi mahdollisuuden isyysloman pitoon. Lapsi on jo kouluiässä, kun pesti päättyy.

Kuka tuuraisi? Kisan kakkonen? Itsenäisyyspäivän aikaan on talossa kovasti muutakin tohinaa, joten eikö hyvä ajankohta voi olla tuolloin? Itsenäisyyspäivän vastaanotolle saataisiin vaihtelua Pekan ja Antonion hoitaessa kättelyn ja tuplaisännöinnin :).

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tässä linkissä opinnäytetyö äitiyslakialoitteen etenemisestä eduskunnassa ja lain vaikutuksista tuomioistuimen näkökulmasta - opinnäytetyössä esitetään arvioita lain toimivuudesta, kehittämistarpeista ja ennakoidaan yleisen vanhemmuuslain säätämistä :

https://www.theseus.fi/handle/10024/137898

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kovin yltiöpositiivinen asenne Antikaisella. Se toki nuorisolle suotakoon. Eihän maailma muuten parane. Näin kyynisempänä ja vanhempana pieruna en oikein ihan ja kuitenkaan uskaltaisi nuolaista ennenkuin on tipahtanut. Ja siitä huolimatta saan itseni monasti kiinni liiallisesta luottamuksesta ihmisten hyvyyteen. Toivotaan kuitenkin parasta eikä luovuteta ennenkuin homma on valmis.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Nuoremmuuteni on luonteeltaan ainoastaan kronologista...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kronos, tuo isänsä kuohitsija ja omien lastensa syöjä hallitsi n.s. kultaisena aikana jolloin ihmiset eivät tarvinneet lakeja vaan osasivat elää oikein ja eettisesti ihan omatoimisesti ilman esivaltaa. Häntä myös Saturnukseksi kutsutaan eli kaiken hyvän, runsauden, elinvoiman ja hedelmällisyyden tuojaksi. Nuoruuden intomieltä siis.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset