jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kansalaisaloite aktiivimallin kumoamiseksi

Kansalaisaloite eduskunnan (hallituspuolueiden) hyväksymän työttömyysturvalain muutoksen kumoamiseksi on kerännyt lyhyessä ajassa jo 135 301 allekirjoitusta, millä allekirjoitusmäärällä aloite nousee kansalaisaloitejärjestelmän historiassa toiselle sijalle heti avioliittolain uudistusta onnistuneesti tavoitelleen  kansalaisaloitteen jälkeen.

 

MItä sitten?

 

No, luultavasti ei mitään sitten. Ammattijärjestöt järjestävät toki aktiivimallin kumoamiseksi muutaman tukimielenosoituksen, oikeistopuolueiden agitaattorit hihkuvat sen aikaa tapansa mukaisesti "laittomista lakoista", Sininen tulevaisuus-puolueen ministerit ilmoittavat julkisuudessa hallituksen seisovan päätöstensä takana ja kevääseen mennessä europarlamentaarikko Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan kansanedustajan työhön Mikko Kärnän tilalle, joka joutuu "irtisanottuna" etsimään uutta työpaikkaa. Tosin julkisoikeudellinen työeläkeyhtiö Keva maksaa hänelle seuraavan vuoden ajan mukavaa sopeutumisrahaa, joten Kärnän aktiivinen työnhaku ei  estyne toimeentulovaikeuksien vuoksi...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Mielestäni kunta-alan työntekijät ovat ansainneet seuraavassa tes:ssa reilut euromääräiset palkankorotukset, koska i) heiltä leikattiin aikaisemmin lomarahoja ja ii) sukupuolten välisen palkkaeron supistaminen vaatii tätä ...

https://www.jhl.fi/tyoelama/tyoehtosopimukset/kvtes/

Pekka Pylkkönen

Eivät ole. Tai sitten monon pitää heilua.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Ja kun huomioi veronalennukset on tuo lomarahojen leikkaus viime kädessä todella olematon. Kokonaisuus ratkaisee ei yksityiskohta.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Lisääleikkauksia tulossa ja työ lisääntyy lähettämällä työhakemuksia joita työnantajat eivät ehkä vaivaudu edes lukemaan?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kysyit, Juho, avaustekstissäsi "mitä sitten"?

Minäpä kerron:

Kansalaisaloite.fi -palvelussa olevassa "Aidosti palkitsevassa aktiivimallissa" ei ole leikkausta vaan 4,65 %:n lisäys työttömyyskorvaukseen:.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Tällä aloitteella saamme aidosti työtöntä kannustavan aktiivimallin hallituksen leikkaavan mallin tilalle. Aloite kerännyt reilussa kolmessa viikossa 2070 allekirjoittajaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niinpä, SAK:nkin linja on onnetonta hallituksen ajaman aktiivimallin(sic!) viilausta kaikkien varoitteluineen. Sekin on mennyt työnantajien ansaan jossa vain yritetään hillitä työnantajien pahimpia ylilyöntejä yrittämällä niitä lieventää.

Oikea ja jämäkkä etujen ajaminen omin aloittein puuttuu. Nyt olisi mahdollisuus tarttua vaikka esimerkiksi tuohon Oksiala-Mäki-Petäjän kansalaisaloitteeseen ja lähteä viemään sitä eteenpäin niin, että työttömyystukitoimet ihan oikeasti olisivat kannustavia ja palkitsevia.

Toki oikeasti työttömyysturvan kanssa temppuilu, parantaminen, huonontaminen tai ennallaan pitäminen, ei luo yhtään uutta työpaikkaa saati työllistä ketään niihin. Pitäisi luoda tai luoduttaa tai luodututtaa niitä työpaikkoja ja kannustaa työnantajia palkkaamaan ihmisiä niihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset