jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Ulkomaalaissaatio pelastaa Suomen

  • "väestöpyramidi", Findikaattori.fi
    "väestöpyramidi", Findikaattori.fi

Tilastokeskuksen ylläpitämien väestötilastojen valossa Suomi muuttuu kiihtyvää vauhtia kansainväliseksi ja aidosti monikulttuuriseksi valtioksi. Tätä kehitystä ylläpitävät väestön nettokasvua lisäävä ulkomaalaisten maahanmuutto ja erityisesti se seikka, että ulkomaalaistaustaisten lasten määrä on  eksponentiaalisella kasvu-uralla :)

 

     "Tilastokeskuksen tietojen mukaan kaikista alaikäisistä lapsista 81 000 eli 7,5 prosenttia oli ulkomaalaistaustaisia vuoden 2016 lopussa. Vuodesta 2015 ulkomaalaistaustaisten alaikäisten lasten määrä on kasvanut lähes seitsemällä tuhannella. Kymmenen vuoden aikana ulkomaalaistaustaisten lasten määrä on kaksinkertaistunut."

 

Väestön ikääntymisestä ja suomalaistaustaisen väestön kokonaishedelmällisyysluvun alenemisesta aiheutuva huoli huoltosuhteen heikkenemisestä on siis osoittautumassa aiheettomaksi - ulkomaalaistaustainen väestönosa näyttää huolehtivan maamme demografisen kuvaajan pysymisessä jatkossakin - jokseenkin etäisesti tosin hahmottuvan - pyramidin mallisena...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Ehkä laskemalla sosiaalituet ja verot vaikka Viron tasolle saamme ulkomaalaistaustaisia jotka tosiaan pelastavat Suomen:)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ulkomaalaistaustaisille kelpaa käsittääkseni ihan tämä nykyinenkin sosiaaliturva :)

Virossa sosiaaliturvan alhainen taso kuten myös työntekijöiden heikot neuvotteluasemat työmarkkinoilla ovat johtaneet siihen, että virolaiset käyvät mielellään keikkaluonteisesti töissä ulkomailla.

Riittävän antelias sosiaaliturva, ponnekas palkansaajien edunvalvonta ja ansiotuloverotuksen oikeudenmukaisuus takaavat yhteiskuntarauhan säilymistä ja ylläpitävät terveutä rakenteita.

Pekka Pylkkönen

Aika kestämätön systeemi jos työllisyysasteet jäävät kauas kantaväestöstä. Yhteiskuntarauhan voi taata fiksumminkin kuin romuttaa maan kasaamalla porukkaa kelan asiakkaaksi.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #3

Pylkkösen kommenttiin liittyen:

https://yle.fi/uutiset/3-8536921

http://www.eva.fi/tyotjatekijat/maahanmuuttajien-t...

Maahanmuuttajia kyllä tarvittaisiin, mutta sellaisia, joilla olisi työmarkkinoiden kaipaamaa osaamista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #3

Joidenkin ulkomaalaistaustaisten ryhmien huonommalle työllistymiselle on lähinnä kaksi syytä:
a) turvapaikanhakijat eivät saa työlupia turvapaikkakäsittelyn aikana ja
b) työnantajien asenteet ulkomaalaisia kohtaan on arkaaisen ksenofobiset ellei heidän työsuhteensa ehdoilla voi raa'asti keinotella.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #3

Ensimmäisen ja toisen sukupolven aikuisikäiset suomalaiset ovat osa työvoimaa - heidän lapsensa ovat toki vielä joko koululaisina tai opiskelijoina sosiaaliturvan nauttijoita, mutta mitenkään leimallisesti ulkomaalaistaustaiset suomalaiset eivät kuitenkaan elä sosiaalisten tulonsiirtojen varassa ...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Miten muuten Suomesta saataisiin Shit hole country?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

" ja aidosti monikulttuuriseksi valtioksi."

Suomi ei siis vielä ole aidosti monikulttuurinen? Tarvitaanko sen aikaansaamiseksi "varsinaisia maahanmuuttajia"?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Aidosti monikulttuurisessa valtiossa kansallinen identiteetti palautuu ihmisen alkulähteille eli Afrikkaan - mitä luultavimmin suomalaisetkin ovat pohjoiselle pallonpuoliskolle eriytyneitä etelä-afrikkalaisia.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

" ja aidosti monikulttuuriseksi valtioksi."

Tämä pilkottuna

-Rikollisuus kasvaa
-ihmisiin ei voi luottaa
-Avun antaminen/saaminen vaikeutuu
-Turvattomuus kasvaa
-Jengejä tulee tiettyihin kaupungin paikkoihin
- No go alueet tulevat

ja niin edelleen..

Ps. Lisätään tähän nyt vielä että menot kasvavat huomattavasti tuloja enemmän tänne muuttaneiden osalta!

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Suomessa väkivaltarikollisuus on vähentynyt sitä mukaa mitä monikulttuurisemmaksi maa on muotoutunut...

Esimerkiksi henkirikosten määrä on alentunut alle 100 tapaukseen vuodessa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ja miten paljon alemmaksi se olisi tippunut ellei tänne olisi jokaista laskettu.. Ja otetaan puheeksi muut kuin henkirikokset, vaikka murrot, pienemmät esim käsilaukku varkaukset jne. Vaikka kaikki tippuisi vielä 50% se ei tarkoita sitä etteikö pakolaiset/Lähi-idästä/Afrikasta tulleet syyllistyisi niihin liikaa!

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Olkoon miten tahansa,mutta pallon jatkuva väestönkasvu samoin kuin suomen, on tuhon tie. Suomi pystyy pitkällä aikavälillä ylläpitämään ehkä 2-3 miljoonaa ihmistä kestävästi. Vielä vähempään suomi pystyy jos ns. tulijat ovat keskiaikaisen maailmankatsomuksen vallassa

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niin kauan kun elämme nykyisessä talousjärjestelmässä, kaikkinainen kasvu on sen sisäänrakennettu lainalaisuus ja siitä lipsuminen ilman talousrakenteiden muuttamista onnetonta lopun manaamista.

Toisaalta maailmanlaajuinen väestönkasvu on ongelma etenkin siellä missä se on rajuinta. Toki kasvu on tasaantumassa pitkällä aikavälillä kun lukutaito ja tietämys lisääntyy. Mutta siihen asti voisimme omalta pieneltä osalta tasoittaa lukuja kaikkien osapuolten parhaaksi.

Samaa toki voitaisi tehdä myös muissa demografisista ongelmista kärsivissä maissa kuten Baltia, Puola, Unkari, (Ukraina) j.n.e. Tosin nuo ovat myös maita joissa on suuria ongelmia erilaisten chauvinististen ryhmien kanssa. (Olisikohan noilla kahdella asialla joku yhteys?)

Toinen vaihtoehto olisi muuttaa talousjärjestelmäämme sellaiseksi jonka puitteissa olisi mahdollista laittaa kestävästi n.s. "suu säkkiä myöten" ja olla tuhlaamatta luonnonresursseja. Olemmeko siihen kypsiä ja valmiita?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Väestönkasvu itsessään on tietysti maapallon kestokyvylle ongelmallista, mutta Suomessa tilanne on jo käänteinen. Ulkomaalaistaustainen väestönosa on pääosin yhteiskuntaan nivoutunutta väkeä ja mielestäni heistä tulisikin puhua ensimmäisen tai toisen sukupolven suomalaisina ...

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Jeesus pelastaa Suomen. Jos vain suomalaiset niin haluavat. Kovin vaikeaa tuntuu olevan.

Mika Sarivaara-Satta

Provonakin erittäin huono ulostulo, Antikainen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ei ole.

Hyvä ja asiallinen blogikirjoitus on kyseessä.

Käyttäjän ChristerSuominen kuva
Christer Suominen

Automatisaatio sekä maahanmuuttajien sosiaaliturvan tuntuva huonontaminen, ja työperäisen maahanmuuton voimakas suosiminen ja samalla tuloverotuksen shokinomainen keventäminen ja tasaverokannan luominen maahamme pelastaa Suomen.

Tulonsiirtojen houkuttelema maahanmuutto pelastaa vain tulonsiirroista toimeentulokseen täydellisesti riippuvaisia äänestäjiä haalivan Vasemmistoliiton.

Se ei pelasta Suomea, sen vanhuksia, sairaita, työttömiä, ketään muutakaan. Se tuhoaa, ja malmöfioi maamme.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vanhusten, työttömien ja sairaiden toimeentulo kustannetaan joka tapauksessa jatkossakin sairausvakuutuksesta, työttömyyskassoista ja eräistä muista julkisista rahoituskanavista sosiaaliturvalain mukaisilla perusteilla, joihin varat kerääntyvät pääasiassa veroista ja veroluonteisista maksuista - sairaiden vanhusten osuus väestöstä näyttää väestökuvaajien perusteella kasvavan, joten verojen ja veroluonteisten maksujen määräkin tulee kasvamaan.

Logiikkaasi seuraten Vasemmistoliitolla on edessään loistava tulevaisuus,,,

Tilastokeskuksen tai Maahanmuuttoviraston maahanmuuttoa koskevien tilastointien perusteella Suomeen ei muuteta niinkään sosiaaliturvan houkuttelemana, vaan lähes yksinomaan henkilökohtaisten elämänvalintojen vuoksi. Perheellistymisen, opiskelun tai työllistymisen vuoksi siis.

Tiina Teittinen

Huh huh. Juho Antikainen puhuu selvästikin "muun suomen" suulla. Pääkaupunkiseudulle keskittyy maahanmuuttajaväestö, joka on kouluttamatonta, kielitaidotonta ja kulttuurisesti vaikeaa integroida. Pääkaupunkiseudulla on jatkuva asuntopula, joka estää työllistymistä pääosin kasvukeskustarjontaiseen työhön. Silti valtaosa vaikeimmin työllistyvästä väestönosasta asuu täällä. Toki tilastollista huoltosuhdetta muuttaen, koska perheisiin syntyy kulttuurin mukaisesti myös paljon lapsia. Tilastollinen huoltosuhde. Yksikään näistä lapsista ei tuota mitään ennen aikuistumistaan, ja sitä ennen voi olla, että heidän molemmat vanhempansa ovat huoltosuhteessa saajapuolella eläkeikäänsä saakka.

Olisi ihan kohtuullista että tätä positiivista maahanmuuttoa jaettaisiin koko Suomen kesken. Saataisiin väkeä muuttotappioalueille, yhteiskunnalle halvemmilla asumisen kuluilla ja mahdollisesti varhaiskasvatuksen ja koulujen toimintaa ylläpitämään. Uskon että pääkaupunkiseutu pärjää ilman tätä kehitystäkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Teittinen kirjoitti: "... tätä positiivista maahanmuuttoa jaettaisiin ..."

Mitähän Teittinen mahtaa tällä tarkoittaa käytännössä? Kuka jakaisi ja miten? Kuka päättäisi, ja millä valtuuksilla, kenet minnekin? Miten heidät saatettaisi matkaan? Millä resursseilla?

Jonkin verran väestön siirtoihin tutustuneena jokseenkin skeptisesti epäilen josko perustuslakimme takaama vapaus valita asuinpaikkansa toteutuisi (PerL 9 § 1. mom.).

Tiina Teittinen

Tällä hetkellähän maahanmuuttajat sijoittuvat kaiketi sen mukaan mitä kunnat ovat sitoutuneet ottamaan resurssiensa mukaan. En esittänyt ehdotusta väestönsiirroista, toisin kun aktiivista työvoimapolitiikkaa kannattavat tietäjät. Järkevää olisi alun alkaenkin ottaa maahan tulevia muuttotappioalueille integroitumaan ja työhalujen kasvaessa hakeutumaan kasvukeskuksiin. On järjetöntä asuttaa heikoimmin työllistyvä väestö työvoimakysynnän alueille, jossa vallitsee asuntopula. Vapaus valita asuinpaikkansa tuskin on ensimmäinen toteutettavissa oleva lainkohta niille, jotka hakevat turvapaikkaa ja Suomeen tulo on vaihtoehto pakolaisleiritykselle. Jos he hakevat turvaa, hengissä selviytymisen mahdollisuutta ja parempaa tulevaisuutta, heille uskoisi kelpaavan sosiaaliturvamme mahdollistamat etuudet kasvukeskusten ulkopuolellakin. Jos siis kyse on oikeasta turvapaikasta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #23

Teittinen kirjoitti: "En esittänyt ehdotusta väestönsiirroista, ..."

Hyvä niin ja uskon. Näinä matukriittisinä aikoina ei voi olla koskaan ihan varma ja siksi kysyin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset