jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Poliisin vihapuhetutkintaryhmällä tuloksekas vuosi

Maaliskuusta 2017 alkaen toimineella poliisin vihapuhetutkintaryhmällä on pitänyt kiirettä - vuoden 2017 loppuun mennessä ryhmällä on ollut tutkittavanaan noin 200 tapausta, joista syyttäjälle on jo edennyt 40. Muiden tapausten osalta esitutkintaa vielä jatketaan.

Kirkko ja kaupunki-lehden haastatteleman rikosylikomisario Jari Koski arvioi, että lähes puolessa näistä tapauksista rikosnimikkeenä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan, noin kolmasosa jutuista on kunnianloukkauksia ja kymmenen prosenttia laittomia uhkauksia. Muita rikosnimikkeitä ovat esimerkiksi uskonrauhan rikkominen ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen.

Rikosylikomisarion antamien tietojen perusteella rikoksesta epäilty on tyypillisesti yli 30-vuotias kantasuomalainen mies ja vihapuheen kohteina ovat yleisimmin maahanmuuttajat, turvapaikanhakijat, muslimit ja tiettyihin kansallisuuksiin kuuluvat. Yleisin viharikoksen muoto on solvaaminen ja panettelu, sen sijaan suora uhkaaminen väkivallalla on onneksi selvästi harvinaisempaa.

 

Näin tavallisen veroja maksavan kansalaisen näkökulmasta poliisin vihapuhetutkintaryhmän työtä voi pitää jokseenkin tuloksekkaana - epäsosiaalisen median painoarvo ja näkyvyys on selkeästi vähentynyt muutamien vuosien  takaisesta tilanteesta ja mielipideilmasto on siltä osin puhdistumassa rasistisesta saastasta.

 

 

MIelestäni poliisin vihapuhetutkintaryhmä pitäisi jo näillä näytöillä nimetä vuoden 2017 ympäristöteoksi...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ihan uusi ontologinen mahdollisuus. Tarkoittaako Sarivaara-Satta, että kun vihaa tarpeeksi jotakuta ja onnistuu vielä levittämään vihaansa ympärilleen tarpeeksi, kohde lakkaa olemasta olemassa?

Mika Sarivaara-Satta

Ns. vihapuhe on uhriton rikos, eikä vihaaminen ole (vielä) laissa kiellettyä, vaikkakin juuri vihapuhelainsäädännöllä pyritäänkin juuri vaikuttamaan ajattelun vapauteen kannustamalla itsesensuuriin, joka on olennainen osa ns. suvaitsevaisuutta ja poliittista korrektiutta. Minusta vihapuhe on osa sananvapautta, ja sellaisenaan osa demokratian kivijalkaa, jota vasen laita haluaa innokkaasti rapauttaa ja siinähän vasemmistolla ja muslimeilla onkin yhteinen vihollinen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #12

Pääsääntöisesti viha kohdistuu aina johonkin tai joihinkin. Silloin vihalla on uhri. Nyt on kyse pääasiassa ihmisten jonkinlaiseen erilaisuuteen kohdistuvasta vihasta. Nuo erilaiset ihmiset ovat oikeasti olemassa ja he ovat silloin kun heitä vihataan, vihan uhreja. Siitä huolimatta vaikka jossakin lainsäädännössä, nykyisessä tai tulevassa, heitä ei uhreiksi tunnistetakaan.

P.s.Jotkut toki tuntevat imaginaarista, geneeristä ja universaalia vihaa ympäristöään kohtaan mutta nyt tässä vihapuhekontekstissa ei ole sellaisesta vi... eiku ketutuksesta kyse.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kyllä ihmisen pitää olla jossain määrin perverssi, jos tuollaista hehkuttaa.

Samaan aikaan kymmenet tuhannet muut rikokset odottavat tutkijaansa. Niihin ei kuitenkaan riitä resursseja.

Luulisi vasemmistoliittolaisen jos jonkun tietävän, mitä TSEKA:n valvonta tarkoittaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/T%C5%A1eka

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ei ole kirjoitukseni sarkasmia eikä vihapuhe uhritonta rikollisuutta, omista perversioistani olen toki jäävi analyysia tekemään :)

Epäsosiaalisessa mediassa vellova vihapuhe on vaikutuksiltaan kauaskantoista - vihapuhe vaikeuttaa mm. tutkijoiden työtä, luo yleistä turvattomuuden tunnetta ja vahvistaa vähemmistöryhmien syrjinnän kokemuksia :

http://oikeusministerio.fi/artikkeli/-/asset_publi...

Pekka Pylkkönen

Minulta varastettiin tonnin tietokone ja poliisi ilmoitti ettei tutkita liian vähäpätöisenä. Oikein ikävästi vielä mainitsivat esitutkinnan lopettamisehdotuksessa syyttäjälle että tietokoneen voisi ehkä löytää hyödyntäen jotain teknistä rekisteriä, en muista mitä. Ei kuitenkaan kannattanut.

Kai niitä poliiseja voisi palauttaa tuolta vihapuolelta ihan oikeisiin töihin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kannabiksen laillistaminen olisi hyvä ratkaisu. (Huom. en käytä itse enkä suosittele) Poliisin resursseja vapautuisi valtavasti kun ei tartte juosta jokaisen hamppuhampuusin tai viihdekäyttäjän perässä, valtio voisi kerätä varallisuutta myymällä turvallisesti ja vastuullisesti apteekkimaisissa oloissa jne.

Viharikoksiin ja nettirikoksiin liittyviä poliiseja tarvitaan kyllä kipeästi vaikkei se Pylkkösen elämään vaikutakaan. Ja se on tietysti mukava asia ettei sinun tarvitse kärsiä asiasta. Moni muu ei pääse yhtä helpolla.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Periaatteessa laitteen jäljittäminen on aika simppeliä kun se on kytkettynä internettiin. Onhan jokaisella verkkolaitteella oma yksilöllinen MAC osoitteensa. Valitettavasti käytäntö ei tässä kohtaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Puoleensavetävää materiaalia myös tutkijoille. Yli 30-vuotiaiden kantasuomalaisten miesten yliedustus ei anna vielä eväitä muuhun kuin spekulointiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset