jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Sisäministeriö valmistautuu kasvaviin turvallisuusuhkiin

Sanomalehti Keskisuomalaisen haltuunsa saamien luottamuksellisten ja osin salaisten tietojen mukaan sisäministeriössä valmistaudutaan vuodesta alusta voimaan astuvan uuden lain vuoksi kasvaviin  sisäisiin turvallisuusuhkiin - lehdelle vuodettuja tietoja kommentoinut sisäministeri Paula Risikko myöntää väitettyjen valmisteluiden olevan varsin mittavia  ja ennakkosuunnitelmien perustuvan reaalisiin uhkakuviin :

 

     "Sisäministeriössä on jo arvioitu, että poliisién määrää tulisi kasvattaa kasvavien alkoholihaittojen takia noin 170 henkilötyövuodella. Ministeriö perustaa arvionsa siihen, että alkoholin saatavuuden laajeneminen lisää kulutusta ja siirtää juomista koteihin ja kaduille.

Risikko sanoo Keskisuomalaisessa, että alkoholilain ja muiden turvallisuustilanteen muutosten vaikutukset on huomioitava myös koulutusmäärissä, koska poliiseja ei juurikaan ole työttömänä. Ministeriön mukaan myös ravintoloiden jatkoaikojen lisääntyminen ja myöhentyminen todennäköisesti lisäävät järjestyshäiriöitä ja pahoinpitelyjä keskustoissa varsinkin aamuöisin ja viikonloppuisin."

 

 

 

Näin - hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Toni Rintala

Haittamaahanmuuton takia ei saanut kertoa palkatun lisää poliiseja, mutta alkoholilain muutoksen avulla ne saatiin perusteltua.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

THL:n tutkimusten perusteella kai tähän poliisien määrän lisäämiseen on päädytty - yksiselitteisesti alkoholin saatavuuden parantuminen lisää kulutusta ja siten myös alkoholiehtoista väkivaltaa :

"
Pahoinpitelyjen määrälliset muutokset ja väestön alkoholinkulutus ovat seuranneet toisiaan tiiviisti jo vuosikymmenien ajan. Viimeisten 20 vuoden aikana pahoinpitelyjen määrä on noin kaksinkertaistunut ja vuonna 2012 poliisin tietoon tuli vajaat 38 000 pahoinpitelyä. Noin kaksi kolmasosaa näistä rikoksista syyllisiksi epäillyistä on ollut alkoholin vaikutuksen alaisena. Tarkemmin tutkituista, vuonna 1998–2000 tapahtuneista henkirikoksista noin puolet liittyi syrjäytyneiden miesten alkoholinkäyttötilanteisiin, jotka muodostivat näiden henkirikosten yhden päätyypin. Toinen päätyyppi oli perhe- ja parisuhdetapot. Parisuhdetappojen määrä on viime vuosina noussut ja ne näyttävät muuttuneen enenevässä määrin puolisoiden keskinäiseksi ryypiskelyväkivallaksi."

https://www.thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riip...

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Alkoholin saatavuus ei parane mitenkään konkreettisesti. Keskioluttahan saa joka paikasta, ja Alkojakin löytyy lähes joka taajamasta ainakin Etelä-Suomessa.

Suomessa toteutettava holhouspolitiikka on suuri kansallinen häpeä. Kun alkoholia osataan käyttää kaikkialla muuallakin, niin se taatusti onnistuu myös Suomessa ihan samalla tavalla.

Toni Rintala

"THL:n tutkimusten perusteella"

THL:n tutkimustoiminta on ollut melko huteraa yleensä.
Ja alkoholin saatavuus ei tosiaan juuri parannu.
Lisäksi väkevämpien juomien hinnat nousee. Hintojen nousu kompensoi sen pienenpienen saatavuuden parantumisen.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Uudet poliisit valmistuvat poliisiammattikorkeakoulusta noin kolmen vuoden kuluttua, joten siihen saakka pitää pärjätä sillä turvalla, jota valtio säästövimmassaan on katsonut tarpeelliseksi tarjota. Poliisien htv:n määrä ehtii vähentyä rutkasti ennen kuin korjausliike saadaan aikaiseksi. Poliisien määrä romahtaa, jos nyt työikäänsä jatkaneet poliisit jäävätkin joukolla eläkkeelle.

Poliisikoulutuskin on onnistuttu ryssimään, koska kelvollisten hakijoiden määrä poliisiammattikorkeakouluun pienenee vuosi vuodelta.

Ehkä puute saadaan korjattua Amerikan malliin kunnan omilla sheriffeillä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kaupunkialueilla yleistä järjestystä voivat poliisin apuna valvoa järjestyksenvalvojat, mutta niistäkään ei ole apua silloin, kun alkoholin kohtuuttomaksi kasvanut kulutus keskittyy yksityiselle alueelle.

Perheväkivallan akuutteja seurauksia selvittelee ainoastaan poliisi...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei ole vaikea arvata ketkä ovat uhka mutta siitä media tiukasti vaikenee.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Osin salaista tietoa siis ?

Mielestäni suurin sisäinen turvallisuusuhka muodostuu syrjäytettyjen ryhmistä - nuoret työttömät etnisestä täustasta riippumatta voivat helpostikin nykyisessä asenneilmapiiristössä radikalisoitua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Syrjäytyneiden takiako joukkokokouksia suojellaan ajamalla niiden turvaksi busseja sekä kuorma-autoja? Ei mitään salaista tietoa muslimien terrorismi mutta asiasta halutaan vaieta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Valtioneuvoston päätös sisäisen turvallisuuden strategiasta (5.10.2017, Sisäministeriön julkaisu 15/2017) nostaa myös syrjäytymisen keskeisimmäksi ongelmaksi:

"Suomen keskeisin sisäisen turvallisuuden haaste on laajeneva, monimuotoinen
syrjäytyminen. Se lisää yhteiskunnallisten häiriöiden riskiä ja määrittelee suurelta osin turvallisuusviranomaisten tuottaman reaktiivisen palvelun tarpeen. Radikalisoituminen ja ääriliikkeiden voimistuminen ovat monimuotoisen syrjäytymisen äärimmäisiä seurauksia."

En myöskään näe mitään syytä epäillä alkoholinkulutuksen ja sisäisten uhkien merkittävää korrelaatiota.

Juha Hämäläinen

Otetaan mallia Saksasta, kuten muutenkin ja tehdään puolipoliiseja!

Lyhyt kurssi ja rajatut oikeudet katupartioille, jotka pitää järjestystä yllä. Tehdään koko Suomesta festarialue ja määrätään järjestyksenvalvojirn määrät piikkiin.

Maksumieheksi laitetaan veronmaksajat, yritykset ja lopulta EKP, joka on EUforian lantala muutenkin.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Jospa todellisuus onkin, että maahanmuuttajien rekrytointia poliisiin helpotetaan entisestään.?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Se onkin toivottavaa ja perusperiaatteena Valtioneuvoston sisäisen turvallisuuden strategiaa koskevan periaatepäätöksen hengen mukaista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset