jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Suostumuksen puute raiskauksen tunnusmerkistöön

Seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkaaminen on Suomessa varsin yleinen etenkin naisten kohtaama sukupuolittuneen väkivallan muoto - Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tekemän laajan selvityksen mukaan vuosittain  peräti 15 000 naista pakotetaan tai yritetään pakottaa  seksuaaliseen kanssakäymiseen ja kun mukaan lasketaan tilanteet, joissa nainen on nukkunut tai on ollut muusta syystä kyvytön puolustautumaan, nousee tapausmäärä 46 000:een.

Vuosiarvioista voidaan edelleen laskea tilastollisesti pätevällä tarkkkuudella, että noin yhdeksän prosenttia aikuisikäisistä naisista on elinaikanaan kokenut vakavaa seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkaamista.

Poliisin tietoon näistä tapauksista tulee ainostaan murto-osa. Vuonna 2016 poliisi selvitti yhteensä 857 raiskauksena ilmoitettua rikosta ja 119 raiskauksen yrityksenä ilmoitettua tapausta, mitkä lukuarvot viittaavat seksuaalirikollisuuden jäävän suurimmalta osin  piilorikollisuudeksi.

Traumatisoituneiden uhrien hakeutumista viranomaispalveluiden ja siten myös oikeusturvan suojiin hankaloittavat rikosten tekohetkellä vallinneet olosuhteet, uhrin omat aiheettomat syyllisyyden ja häpeän tunteet sekä seksuaalirikoksiin liittyvät oikeudelliset haasteet - esimerkiksi raiskauksen tunnusmerkistö edellyttää rikoksen toteutumiseksi uhriin kohdistuvaa väkivaltaa, minkä toteennäyttäminen tilanteissa, joissa uhri on pakotettu seksuaaliseen kanssakäymiseen ilman ulospäin näkyvää fyysistä väkivaltaa on tyystin mahdotonta.

Suostumuksen puuttumisen nostaminen raiskauksen tunnusmerkistön ytimeen olisi järkeenkäyvä menetelmä parantaa seksuaalirikosten uhrien oikeudellista asemaa - määritelmän muuttaminen ei välttämättä lisää seksuaalirikoksista jaettavia tuomioita, mutta sen vaikutus asenteisiin ja rikosten uhrien selviytymiseen lienee ainoastaan positiivinen. 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen
Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Miksi ihmeessä lähteä ajamaan noin puutteellista parannusta, kun kattavampi ja parempi parannusluonnos olisi helposti korjattavissa pikku lisäyksellä, johon taatusti jokainen täysijärkinen kansanedustaja yhtyy arvelutta? Eihän tuota suostumuksen puutetta nimittäin voi missään oloissa soveltaa silloin kun uhri on kykenemätön ja/tai oikeudeton ilmaisemaan mahdollista halukkuuttaan. Tällaisesta puhuttiin äskettäin hovissa käsitellyssä kymmenvuotiaan lapsen tapauksessa.

Ei kai tarkoittamasi raiskauksen tunnusmerkistön täsmennys tosiaan tarkoita, että jos 10-vuotiaan tytön voitaisiin katsoa "antaneen suostumuksensa", raiskausta ei olisikaan tapahtunut? Todella kylmästi ajateltu, kun tiedetään millaisia viestejä alle teini-ikäiset lähettelevät kännyköillään myös puuhista ja aikomuksista, joiden arviointiin heidän kypsyytensä ei riitä. - Raiskaaja raiskasi yksin omasta vapaasta tahdostaan, eikä hänen mahdollinen perversiosairautensakaan sitä muuta. Kymmenvuotiaan oma asenne tai käytös eivät ole eivätkä saa olla minkäänlainen tekijä päätettäessä lapseensekaantujan rangaistuksesta, kun tätä ei ole pakotettu tekemään rikostaan uhrin tai ulkopuolisen siihen väkivalloin painostamana esimerkiksi tuli- tai teräaseella uhaten. Vaikka Abbud olisi ollut maksettu gigolo ja tyttö tilannut hänet ja pyytänyt kavereitaan videoimaan tapahtumat, se ei tarkoita juridisesti tms. järjellisesti hyväksyttävää pätevää suostumusta. Yhtä hyvin neljävuotias (ikä 4 v) voisi "suostua" ja oikeuden saivartelijat 'todeta', että lapsi suostui itse. Ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246608-a...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Pääsääntöisesti blogini koskettaa täysi-ikäisiä ja täysivaltaisia rikoksen uhreja - 10-vuotias ei olle millään tunnetuilla kehityspsykogiasta tietonsa ammentavilla menetelmillä osoitettavissa olevansa täydellisessä ymmärryksessä siitä, mitä tarkoittaa suostuminen seksuaalisiin tekoihin aikuisen miehen (tai naisen tai muunsukupuolisen) kanssa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Näinpä. Juurikin siksi pidän outona, että samaan aikaan kun keskeisin ennakkopäätösluonteinen raiskauskeskustelu on koskenut 10-vuotiaan tytön "hyväksikäyttöä", valistuneimmat kansankellokkaat kehtaavatkin fokusoida kiireellisimmän lainrukkaushuomion aikuisten pikkujoulutunnelmaisiin 'no ehkä vähän vaan tai ei sittenkään yhtään näpit irti hei älä nyt suutu kultsi' -asetelmiin, jotka toki ovat nekin äärettämän tärkeät. Kuten sanottu: miksei saman tien mentäisi Ruotsin ohi ja tehtäisi koko kansan tuella esittelemäsi lakiparannus lisättynä kv. lapsen oikeuksia kunnioittavalla lausekkeella, että (esim.) alle teini-ikäiseen kohdistettu seksuaalinen hyväksikäyttö tuomitaan aina törkeänä raiskauksena.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Jos alaikäinen "suostuu" seksiin niin silloihan se on lapsen törkeä hyväksikäyttö, ei raiskaus.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jos tuo olisi oma henk.koht. mielipiteesi, kommentoisin että haista paska, mutta se viesti kuulukoon nyt nykyisille laintulkitsijoille.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho Vastaus kommenttiin #8

En Veikko ollenkaan ymmärrä tätä sinun ajatusmaailmaa. Miksi pitäisi tuomita raiskauksista myös muita seksuaalirikoksia, kuin raiskauksia?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #9

Saat toki trollata mielesi mukaan. Muille muistutan, että Arikin tietää termin 'raiskaus' olevan vain sana jonka merkitys vaihtelee niin kuin kaikkien m juidenkin sanojen kontekstista riippuen, ja useinkin lakiterminä käytetty käsite ei ole yksiuýhteen yhteneväinen useiden arki- ja puhe- ja kirjallisuusskielisten merkitystensä kanssa. Pääasia, että lapseen sekaantuminen miellettäisiin tulevassa laissa rikoksena aina vakavuudeltaan ja rangaistusseuraamukseltaan nykyisen ns. 'törkeän raiskauksen' tasolle (lisättynä vaikkapa erityisellä kastraatio-ohjelmaoptiolla maksimirangaistuksen lieventämiseksi).

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho Vastaus kommenttiin #11

Raiskaus on sanan kärsinyt vahvaa inflaatiota juurikin siksi että nykyisin halutaan kaikista seksirikoksista raiskauksia.
Milestäni raiskaukseen kuuluu oleellisesti pakottaminen.

Eikö Veikko lapsen törkeä seksuaalinen hyväksikäyttö ole mielestäsi vakava rikos? (rangaistusasteikko kovempi kuin raiskauksessa)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #13

Lakiteksti todellakin koostuu vain sanoista ja pykälämerkistä muutaman välimerkin ohella. Kansankielisten sanojen ymmärrettävillä tarkoitteilla on oikeastikin merkitystä yleisen lainkuuliaisuuden kannalta ja rikosten ennaltaehkäisevänä tekijänä. Keski-ikäisen tappaminen itse asiassa riistää elämänvuosia suurin piirtein yhtä paljon kuin alle teini-ikäisen "hyväksikäyttö". Voit lukea täältä syvällisen pohdinnan siitä, miksi lapseensekaantuminen ei voi koskaan olla 'hyväksi'käyttöä vaan pikemmin pahaksikäyttöä, ja oikeusterminä tulisikin aina puhua raiskauksesta: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246608-a...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ari K: "Jos alaikäinen "suostuu" seksiin niin silloihan se on lapsen törkeä hyväksikäyttö, ei raiskaus."

- Jos kadulla tai netissä kohtaamasi tai kotonasi asuva 4 - 10-vuotias 'suostuu' eutanasiaan sitä hänelle ehdotettuasi tai oma-aloitteisesti ja sitten suoritat tuon toimen hänen 'tahdostaan', olisiko kyseessä hyväksilopettaminen vai?

Äläkä nyt viisastele vetoamalla tulkintoihin ja lakitekstiin, jonka merkittävän puuteellisuuden korjaamiseksi tehdystä parannusehdotuksesta tässä blogissa nimenomaan puhutaan. Juristeriajorinoita nykylaista sen häikäilemätöntä tulkintaa puolustellen voi harrastaa luontevammin toisten puheenaiheiden yhteydessä.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Alaikäinen on keskusteluun vähän huono määre. Alaikäisellä tarkoitetaan alle 18 vuotiasta. Seksin suojaikäraja on Suomessa 16 vuotta. Kun puhutaan lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä niin silloin tarkoitetaan alle 16 vuotiaisiin kohdistuneista seksuaalisia tekoja. Alaikäistä parempi käsite keskusteluun olisi ehkä seksin suojaikärajaa nuorempi. Onko tälle olemassa omaa termiänsä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tekemän laajan selvityksen mukaan vuosittain peräti 15 000 naista pakotetaan tai yritetään pakottaa seksuaaliseen kanssakäymiseen..."

Moneenkos vastaukseen tämä luku perustuikaan, ja mikä on ko. luvun luottamusväli? Saku Timonen voi vaikka antaa opetusta siitä, ovatko tuollaiset luvut luotettavia vai eivät.

"Suostumuksen puuttumisen nostaminen raiskauksen tunnusmerkistön ytimeen olisi järkeenkäyvä menetelmä parantaa seksuaalirikosten uhrien oikeudellista asemaa..."

Periaatteessa näin, mutta mitenkäs käytännössä? Sana sanaa vastaan -tilanteissa tuomitaan aina syytetyn tappioksi, jolloin ainoaksi vaihtoehdoksi todentaa syyttömyytensä on kirjallinen tai videotallenne suostumuksesta? Silloinkin päädytään vielä ongelmiin siitä, kuinka pitkään suostumus on pätevä - sehän pitäisi voida perua koska tahansa. Miten todistaa jälkikäteen, ettei suostumusta ole peruttu?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Optulan nyk. Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin hakemistosta tuonkin selvityksen aineisto on ladattavissa, jos Saku Timosta tai ketä tahansa muuta kiinnostaa selvittää puheena olevan tutkimusmenetelmän reliabiliteetti.

Oikeusperiaate lienee Suomessa edelleen se, että rikos tulee näyttää toteen. Ja kuten omassa kirjoituksessani totean, niin rikostuomioiden määrä tuskin kasvaa tunnusmerkistön muuttamisella suostumuksen puutetta korostavaksi, mutta sen avulla rikoksen uhrien oikeudellista asemaa voi parantaa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Ei siinä tarvitse aineistoa ladata, kun olennaiset löytyvät raportistakin.

"Oikeusperiaate lienee Suomessa edelleen se, että rikos tulee näyttää toteen."

Ja jos tuohon ehdottamaasi muotoon mennään, niin rikos on silloin toteen näytetty sukupuoliyhteys, josta ei pysty aukottomasti todistamaan että suostumus on varmasti saatu.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #10

Tässä itse raportti, mistä selviävät otoskoot ja 95 prosentin luottamusvälit :

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/1...

"Ja jos tuohon ehdottamaasi muotoon mennään, niin rikos on silloin toteen näytetty sukupuoliyhteys, josta ei pysty aukottomasti todistamaan että suostumus on varmasti saatu."

Niin. Syyttäjän tehtävä on todistaa suostumuksen puuttuminen...

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #17

Ei muuten ole sama raportti. Mutta ihan hyvä kun otit tuonkin mukaan, koska viittaamassasi raportissa on sivulla 153 rautalankataulukko luottamusväleistä eri tulosprosenteilla ja otoskoolla. 10% ali tai 90% yli menevillä tuloksilla luottamusväli on otoskoolla 5000 noin 0,8% -yksikköä.

Siitä voimmekin kurkata kansallisen rikosuhritutkimuksen tuloksia (Danielsson & Kääriäinen (2017) Suomalaiset väkivallan ja omaisuusrikosten kohteena 2016 - kansallisen rikosuhritutkimuksen tuloksia, kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti, katsauksia 23/2017) Otoskoko 6159 ja sen mukaan 1,4% vastaajista on yritetty pakottaa seksuaaliseen kanssakäymiseen, ja 0,5% vastaajista on pakotettu seksuaaliseen kanssakäymiseen.

Miten tulkitset 0,5% -yksikön osuutta 0,8% -yksikön virhemarginaalilla?

Ja toiseen pointtiin, jos suostumuksen puute kerran on keskiössä, niin silloin todistustaakka siirtyy syytetylle.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#4:
Ei siinä ole muuta pitävää keinoa kun täytyy olla kirjallinen kahden jäävittömän todistajan vahvistama todistus, jossa kerrotaan mihin on suostuttu ja mikä on suostumuksen voimassaoloaika. Todennäköisesti tarvitaan vielä jonkinlainen katumusnappi, jolla suostumus voidaan irtisanoa päättymään välittömästi.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Jos kaksi känniääliötä harrastaa seksiä, mutta kumpikaan ei aamulla muista antaneensa suostumusta, ni kumpi tuomitaan raiskauksesta, vai molemmat?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ei kumpaakaan vielä noilla tiedoilla (tietämättömyyksillä), tilanteen muuttuminen raiskaukseksi edellyttää seksuaalisen itsemääräämisoíkeuden loukkaamista ja jos kumpikaan ääliöistä ei koe omien rajojensa tulleen rikotuksi vastentahtoisesti niin mitään rikosta ei tietenkään ole tapahtunut.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Seksin harrastamisesta tulee jännempää, kuin joka kerta täytyy (esileikkinä) kuvata videoklippi suostumuksesta.

Pitää varmaan ostaa puhelimeen isompi muistikortti.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Yksi esitetyn lakimuutoksen eduista käy ilmi tästä kommentista - suostumuksen varmistamisen tärkeys siis...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Mitä tehdä sellaisessa tapauksessa, että nainen pyytää miestä tuhoamaan tuon videomuodossa olevan suostumuksen?

Kauanko suostumusvideoita tulisi säilyttää?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Miten se suostumus käytännössä varmistetaan? Voit ottaa vaikka allekirjoituksen paperiin, ja sen jälkeen joutua syytteeseen siitä, että mieli muuttui allekirjoittamisen jälkeen.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #24

Ilmeisesti kamera tulee jättää päälle koko suorituksen ajaksi.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #25

Juu, sen onnistumisesta voimmekin kysellä kommentteja vaikka yhdeltä entiseltä Voice of Finland-juontajalta.

Mutta tuohan se kivasti valtaa, kun aina voi nostaa kanteen jostain.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #26

Tuli sellainen bisnesidea tuosta, että voisi kehittää pilvipalvelun, jonne älypuhelimen appsilla nuo suoritukset kuvattaisiin tunnustuksineen. Siellä ne olisivat tallessa ikuisesti ja niihin pääsisi vain käsiksi mikäli molemmat/kaikki osapuolet antavat koodiavaimen tai sitten tuomioistuimen määräyksestä tarpeen vaatiessa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #27

Ottaen huomioon ihmisten mieltymysten koko skaalan, pelkkä kuvaaminen ei riitä, vaan siellä pitäisi olla tukeva esitietolomake mukana, esim. SM-henkisiä varten. Ei sitten tarvitse jälkikäteen oikeudessa riidellä käytettiinkö turvasanaa vai ei, kun se on yhdessä ennen aktia kirjattu seksisuostumusappsin esitietolomakkeeseen.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ruotsin mallin mukaisessa lainsäädännössä eläessä lienee parasta dokumentoida toisen osapuolen suostumus joko videoimalla se tai sitten pyytää suostumus allekirjoitettuna.

Muutoin on riski, että käy niin kuin Julian Assagnelle. Aamulla naiselle tuleekin paha mieli ja pikaistuksissa tehdään ilmoitus raiskauksesta tms. Pahimmillaan näitä tehdään kuukausien tai jopa vuosien viipeellä.

Moni mies on pelastunut raiskaustuomiolta videoimalla tapahtuman joko toisen osapuolen suostumuksella tai ilman sitä. Video on myöhemmin toiminut näyttönä sekä esitutkinnassa että oikeudessa molempien osapuolten vapaaehtoisuuteen perustuneesta suoritteesta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Assangekin laisti rikostutkinnan karkaamalla ulkomaille ja pääsi siten kuin koira veräjästä - syyttäjähän on jo lopettanut raiskausepäilyn tutkinnan....

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

tuota ei laista löydy koska se tekisi kaikesta dokumentoimattomasta seksistä riskialtista. tarvittaisiin vähintään todistajan läsnäollessa allekirjotettu yhdyntäsopimus ja "toimeenpanon" valvoja vähentään lain väärinkäytön mahdollisuuksia

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ei auta varmaan tuokaan. Tuollaisen yhdyntäsopimuksen ehdottaminen tulkittaiusiin suurella todennäköisyydellä seksuaaliseski häirinnäksi. Absurdius kun ei tunne rajoja.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Eikös tuo "suostumus" mene vähän överiksi. Nykyinen lainsäädäntö määrittelee raiskauksen ja muutkin seksuaalirikokset hyvin tarkasti. Jos harrastaa seksiä tajuttoman tai muuten tiedottomassa tilassa olevan kanssa niin se tulkitaan muistaakseni nykyisin raiskaukseksi. Jos toinen ilmaisee ettei halua seksiä ja pakottaa toisen siihen niin syyllistyy aivan varmasti seksuaalirikokseen. Kyllä jokaiselle vähänkään normaalille ihmisille pitäisi olla aivan selvää milloin toinen on suostunut seksiin vapaaehtoisesti, ilman mitään vaikeasti todistettavaa suostumusmenettelyä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Vaikka asia on hyvinkin kannatettava, en antaisi avointa valtakirjaa kenen tahansa seksipartnerin käräyttämiseen aina silloin kun hommaan ryhtyminen alkaa kaduttaa.

Käytännössä tuo ei toimisi ollenkaan, kun jatkuvia sana sanaa vastaan -keissejä käsiteltäisiin. Mielivaltaiset tuomiot tai tuomitsematta jättämiset lisääntyisivät vielä nykyisestäkin, ja lapsi menisi pesuveden mukana viemäriin että holahtaisi.

Asenneilmapiirin muutos vaatii kyllä aivan muunlaisia toimia kuin täydellisen kaaoksen.

Pekka Pylkkönen

Ihan vain kysymys. Millaisia olisivat tyypilliset jutut jossa tuomiot olisivat erilaisia kuin nykyisellä lainsäädännöllä?

Mika Sarivaara-Satta

Mielestäni täysi-ikäinen nainen antaa suostumuksensa seksiin mennessään yksityiseen tilaan miehen kanssa kahdestaan.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Annatko sinä suostumuksesi seksiin mennessäsi yksityiseen tilaan miehen kanssa?

Mika Sarivaara-Satta

Sinun tapasi ei ole minun tapani.

Pekka Pylkkönen

Tämä selittääkin sen tissejä imeneen lääkärin tekemiset!

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Entäs, jos uhri ei osaa arabiaa tai svahilia ? Mites näytetään toteen suostu-
muksen puute, jos on tiedottomassa tilassa tai 10-vuotias lapsi ?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ilmeisesti Hietanen ei ole ihan perillä tunnusmerkistön käytöstä? Erityisesti tässä kohdassa?

Jos nykyiseen Rikoslain tunnusmerkistöön lisätään k.o. kriteeri, se tulee osaksi listaa jossa asiat on eroteltu toisistaan sanalla "tai". Siellä on jo ennestään muotoilu kyvyttämyydestä ilmaista tahtoaan.

(Rikoslain 20 luku, 1 §)

Petri Hämäläinen

Ehdotan että kriminalisoidaan miesten seksuaalisuus ja poistetaan lailla miesten seksuaalinen itsemääräämisoikeus.

Määritetään laissa että miehet ovat pahoja ja saastaisia. Miehen seksuaalisuus on väärää seksuaalisuutta.

Miehen oikeutta seksuaalisuuteen ei ole, mutta laillinen velvollisuus tähän kyllä on, kun moraalisesti puhtaampi ja terve nainen näin vaatii.

Sitähän tällä hulluudella tavoitellaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Signaalin antamisen suhteen tällaisestä laista voisi olla hyötyä, mutta se tuskin riittää, eikä välttämättä tuo muutosta itse ongelmaan. Tarvitaan muutakin.

Pekka Pylkkönen

Ehdottomasti. Erityisesti muodokkaat naisten takapuolet uimahalleissa aiheuttavat aina kiusallisia tilanteelta. Yhden kohdalla voi toki sulkea silmänsä mutta kun niitä on yleensä vähän joka puolella. Jonkinlaisia pukeutumissääntöjä olisi harkittava pikaisesti.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ajattelin kyllä lähinnä muutosta ihmisten tapoihin ja asenteisiin. En niinkään pukeutumissääntöjä.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #45

Tiedän! Mutta on hirveän häiritsevää käännellä päätä väkkäränä ja yrittää olla syyllistymättä häirintään. Ilman pukeutumissääntöjä joki häiriintyy varmasti. Niistä kannattaa aloittaa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #46

Niinhän se on. Pukeutumissäännöt ovat mielestäni kuitenkin turhan rajoittavia kaikkien osapuolten kannalta. Seksuaalinen häirintähän on ihan oma rikostyyppinsä, mutta mitä tulee naisiin uimahalleissa, niin luulen että meidän täytyy vain yrittää pärjätä päivä kerrallaan. Vaikka katse saattaisikin heihin kääntyä.

Lento Pro

Sitä tulee aina jotenkin niin surullinen olo, kun lueskelee (erityisesti miesoletettujen käymää) keskustelua seksuaalisesta väkivallasta.

Saan väkisinkin aina sen - toivottavasti väärän - vaikutelman, että nainen ei koskaan halua harrastaa seksiä, vaan lähinnä väijyy tilaisuutta tuottaa kiusaa sankarillemme, joka kaikessa viattomuudessaan vaan haluaa vähän pesää. Nää kundit joko hengaa todella sekopäisten leidien kanssa, jolloin suosittelen muuttoa parempaan seuraan, tai sitten ovat niin käsittämättömän epämiellyttäviä petikumppaneita, että seksikin muuttuu väkisinmakuuksi. Jos niin on, niin sitten kannattanee vähän harjoittaa itsetutkiskelua ja opiskella ihmisen fysiologiaa.

Hei kamoon. Ajatelkaas nyt. Eikö ole mahtavaa tietää, että toinen (tai toiset) on täysin rinnoin (<3) mukana mambossa. Itse ainakin tahdon lahnani mieluiten savustettuna lautasella munakastikkeen kera enkä sängyssä. Entä mitä te ylipäätään teette vuoteessa ihmisen kanssa, jonka oletatte pettävän teidät feikki-ilmiannolla?

Tuntuuko jotenkin mukavalta ajatella, että toimii toista vahingoittavasti, vai mikä tässä asiassa on vaikeaa? Ellei, niin miksei silloin voisi kysyä, mitä toinen tahtoo ja onko tällä hyvä olla? Mikä sille on esteenä? Ainakin mun korvaan moisen vastustaminen kuulostaa tosi oudolta. Mitä keskiverto mies hyötyy siitä, ettei tiedä?

Oman naamani edessä on joskus heiluteltu kalua ilmeisesti sillä ajatuksella, että jos innostuisin ja kävisin kiinni, vehkeen omistaja voisi syyttää sitten jälkikäteen tyttöystävälleen tilanteen kehityksestä mua. Lienee tarpeetonta sanoa, ettei se ainakaan lisännyt ruokahalua. Kaveri sai pitää munakastikkeensa omanaan.

On ihan varmasti olemassa miesspesifejä huolia, pelkoja ja ongelmia. Vaatimus siitä, että partnerin pitää olla suostuvainen seksiin ja että hänellä on oikeus määrätä itse omasta kehostaan, ei ole kuitenkaan kehitetty kiusaamaan miehiä vaan pitämään ihmiset terveinä ja toimintakykyisinä. Älkää lähtekö mukaan misogynistien peleihin. Heikäläiset vain tahtovat iskeä kiilaa ihmisten välille ja keskittyä vihaamiseen kommunikaation ja tiedon jakamisen sijaan.

Väärinkäsityksiä ja -käytöksiä tulee aina. Tässä ei kuitenkaan ole kyse niistä. Kyse on siitä, että olemassaolematon

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Puna-Antikaisen kannattaisi ensin tehdä asennekasvatusta omiensa joukossa, jotka juuri kaatoivat eduskunnassa esityksen koventaa seksuaalirikosten rangaistuksia.

Sitten kun vasemmisto ensin luopuu näistä kaksoisstandardeistaan, niin Antikainenkin voi tulla uudelleen tänne pätemään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset