jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Suhtautuminen maahanmuuttoon myönteistymässä

Helsingin Sanomien tekemä kyselytutkimus todistaa suomalaisten suhtautumisen maahanmuuttoon lientyneen 2010-luvulla. MIkä on melko erikoista ottaen huomioon viime vuosien poliittiset jytkyt ja maahanmuuttokriittisen "skenen" näkyvän tunkeutumisen arkipäiväiseen some-ympäristöön.

 

     "Kuluvan vuoden lokakuussa miltei puolet suomalaisista, 47 prosenttia, halusi Suomeen lisää maahanmuuttajia. Se on 11 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuonna 2010, jolloin näin ajatteli 36 prosenttia suomalaisista. 

Muutos on vielä suurempi, kun katsotaan maahanmuuttoa vastustavien määrän muutosta. Vuonna 2010 valtaosa suomalaisista, 59 prosenttia, ei halunnut Suomeen lisää maahanmuuttajia. Tänä vuonna 18 prosenttiyksikköä vähemmän eli 41 prosenttia oli tätä mieltä. "

 

Lehden haastatteleman riippumattoman tutkijan mielestä talouden kriisit vaikuttavat merkittävältä osin kansalaisten mielipiteisiin maahanmuuttajista - taloudellisesti vaikeana aikana heidät koettiin kilpailijoiksi työmarkkinoilla ja nyt, orastavan talouskasvun aikana, suhtautuminen maahanmuuttajiiin on taas kerran muuttumassa myönteiseksi. Myös väestön ikääntyminen ja työllisten määrän vähentyminen lisäävät maahanmuuttomyönteisyyttä - työssäkäyviä veronmaksajia tarvitaan ylläpitämään tämän pohjimmiltaan sosialistisen pohjoismaisen hyvinvointivaltiomme rakenteet...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"SUOMALAISTEN arviot siitä, kuinka paljon maassa ilmenee rasismia, ovat pysyneet HS-gallupeissa suunnilleen samoissa lukemissa yli kymmenen vuotta. Suomalaisista 67 prosenttia arvioi vuonna 2017, että rasismia ilmenee paljon tai melko paljon. Vuonna 2006 tulos oli neljä prosenttiyksikköä pienempi, kun tulosten virhemarginaali on kolme prosenttia. "

Niin?

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Voi työperäisen maahanmuuton suhteen noin ollakkin. Omassa ympäristössäni kyllä työperäinen muutto hyväksytään. Tässähän muuttaja tekee Suomessa työtä, elättää itse itsensä, voidaan sanoa, että hän on "hyödyllinen" Suomen kannalta.

Toisen maahanmuuttajaryhmän suhteen tilanne yleisessä mielipiteessä saattaa olla toinen. Tuntemieni ihmisten asenne on aika yksiselitteinen. Jos maahanmuuttaja omaa ammattitaidon ja hankkii elannon omalla työllään, niin hän on tervetullut.
Jos hän taas on yhteiskunnan tuen varassa, häntä ei tänne toivoteta tervetulleeksi.
Näin selkeää ja yksinkertaista näyttäisi ainakin maaseudulla asenne olevan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Voisi kuitenkin ajatella, että parempien taloudellisten näkymien vallitessa inhimillinen auttamisenhalukin saisi enemmän sijaa ihmisten mielissä. Huonompia aikoja edessäpäin nähtäessä taas tingitään myös siitä.

Pekka Pylkkönen

Parempi elintaso pitää saada työllä eikä sosiaalietuuksilla. Jos meillä olisi virolainen sosiaaliturva, maahan ehkä tulisi hädänalainen porukka ja lisäksi työn perässä muuttavat. Tämä voisi olla tavoite.

Sosiaaliturvalla auttaminen on paskiaisten hommaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #27

Sosiaaliturvalla autetaan niitä jotka ovat hädänalaisessa asemassa, ei muita

Sen lisäksi turvaa täältä hakevia autetaan täällä jotta he pääsisivät elämisen alkuun uudenlaisissa ja oudoissa olosuhteissa koska monilla tulijoista ei ole kuin n.s. "tuulen huuhtelema pe**e" mukanaan. Sillä ei ihan pärjää täällä räntäsateen keskellä.

Toisaalta tänne työnperässä tulevaa eliittiä oikein houkutellaan avustuksilla, m.m. verohelpotuksilla j.n.e.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ihan positiivista kehitystä ihmisten mielissä.

Antikainen kirjaa n.s. hyvinvointivaltion pohjimmiltaan sosialistiseksi. Tulkinnassa lienee hieman perääkin siltä osin, että sitä ovat pääasiassa vaatineet ja ranetaaneet ja vaalineet K.Marxin ja F.Engelsin tutkimusperinteestä ammentaneet poliittiset suunnat. m.l. täkäläinen sosialidemokratia. Sen sosialistisuudesta eri aikakausina voisi käydä monimuotoistakin debattia.

Toisaalta n.s. hyvinvointivaltion yksi peruste on ollut sosialismin pelko. Suomalaisessa ja laajemmin porvaristossa eli pitkään reaalisosialisminkin takia pelko työväenliikettä kohtaan (eikä vain sen jatkuvan omalähtöisen luokkavaaran takia). Niinpä työväenliikettä hyviteltiin joillakin pahonvointiyhteiskunnnan pahimpia vääryyksiä tasoittelevilla sosiaalisilla uudistuksilla joita eufemisminä hyvinvointivaltioksi kutsutaan.

Nyttemmin Reaalisosialismin romahduttamisen jälkeen pelko on lientynyt joten porvaristossa katsotaan voitavan palata noita sosiaalipoliittisia toimia edeltävään aikaan ja purkaa lisäarvon haalimista hidastuttavia tukia ja apuja.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Uusliberalistisia hyökkäyksiä heyvinvointivaltion perusteita kohtaan on toki esiintynyt vaihtelevalla intensiteetillä aina reaalisosialistisen Neuvostoliiton (jotkut valtiotieteilijät tosin eivät pidä loppuajan Neuvostoliittoa sosialistisena valtiona lainkaan, vaan ainoastaan sosialismia matkivana valtiokoneistona) romahduksesta saakka, mutta Suomessa kuitenkin pienet markkina-alueet ja etenkin se seikka, että pienessä valtiossa "kaikki tuntevat toisensa" on tehokkaasti estänyt poliittisen vallan keskittymisen markkinavoimille ja myös pitänyt pystyssä vakiintuneet tulojakoa tasaavat mekanismit.

Suomessa on edelleen tasa-arvoinen koulujärjestelmä, ilmaisehko terveydenhoito sekä kattavahko perusturva :)

Sote-väännön aikana on käynyt ilmeiseksi sekin, etteivät käyttäjät halua terveydenhuoltoa yksityistettävän. Suomalaiset siis haluavat mieluusti asioida yhteisvastuullisesti rahoitetuissa ja yhteisessä omistuksessa olevissa sairaaloissa ja terveyskeskuksissa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

NL:ssa valtio määriteltiin sosialistiseksi vasta 1970-luvulla ja silloinkin puoluepäätöksellä vastoin sikäläisten marksisti-leninimin asiantuntijoiden enemmistön kantaa. Heistä valta osa oli mieltä, että proletariaatin diktatuurikaan ei vielä ollut toteutunut joten siirtyminen "kehittyneeseen sosialismiin jossa rakennetaan kommunismia" (NKP:n päätöksen muotoilu) oli vielä kaukana. Asiasta käytiin tuolloin NL:ssa paljonkin keskustelua mutta se jäi täkäläisessä valtajulkisuudessa huomaamatta.

Suomessa on todellakin niin pienet markkinat, että sen voimat mahtuvat hyvin Eteläranta 10:n kabinettiin kerralla. Poliittiset toimeenpanovoimat saavat siellä ohjeensa varsin näpsäkästi eikä muita tarvitse kuunnella. Nykyinen hallitus jopa niin, että unohtavat kaikessa innossaan muotoilla operatiiviset määräyksensä perustuslaissa esitettyihin kaavoihin.

Olen samaa mieltä, että ihan kaikkea ei ole vielä ehditty purkaa mutta "normienpurkutalkoot" etenevät hyvää vauhtia. Kouluja joka tasolla on jo kuritettu ja sote on menossa. Käyttäjät saavat toki pitää mielensä, onhan tämä sentään vapaa, länsimaiseen arvoyhteisöön kuuluva maa, kunhan pitävät mölyt mahassaan tai ovat valeuutisia levittäviä putinisteja hajottamassa yhteisymmärrystämme.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Mitähän positiivista tuossakin on ...
Helsinki päätti juuri antaa paperittomille paremmat palvelut ilmaiseksi, kuin mitä koko ikänsä Suomen hyväksi työtä tehneet ja tänne veronsa maksaneet saavat edes maksamalla.
Miksi maksaa veroja, kun palvelut paranevat ne laistamalla ?

Mitähän siinä gallupissa oli kysytty ja miten...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minulla on paperittomille taatuista palbveluista ihan eri käsitys. vain välttämättömin hoito taataan, ihan niinkuin kansainväliset velvoitteemme ja perustuslakimme edellyttää. Ne eivät ole samantasoisia kuin suomalaisen sairausvakuutuksen piirissä olevilla.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #17

"...välttämättömin hoito taataan".
Kuka määrittelee välttämättömän hoidon ? Paperiton itse ? Kaverinsa ?
Kyllä moni suomalainen veronmaksajakin sitä tarvitsee, vaan saako ?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #18

Lääkäri määrittelee. Käytännössä Helsinki tarjoaa jatkossa paperittomille samat terveyspalvelut kuin turvapaikanhakijoille :

https://www.thl.fi/fi/web/maahanmuuttajat-ja-monik...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #18

Terveydenhuollon viranomaisilla on siihen määritelmänsä. Siinä ei käytetä potilaan, hänen omaistensa tai kaveripiirin määritelmiä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #20

Tuostakin asiasta on ollut paljon porua vuosien varrella - lääkäreitä syytetään monasti potilaan mielipiteen ohittamisesta ja etenkin hoitovirheen sattuessa potilaan käsitys omasta sairaudentilastaan on usein osoittautunut oikeaksi.

Vakuutuslääkärit ovat oikein erikoistuneet potilaan käsitysten huomiottajättämiseen...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #23

Nuo lienevät kaksi eri kysymystä? Siis toisaalta kysymys siitä mikä kuuluu kiireelliseen ja välttämättömään hoitoon kaikille ja mikä on sairausvakuutuksen piirissä ja toisaalta kysymys mitkä ovat potilaan tuntemukset ja niiden kuvaukset terveydentilastaan ja oireistaan.

Tuo vakuutuslääkäreiden ammattitaito on ihan omanlaisensa. Siinä suhteessa paperittomat toki ovat meitä paperillisia paremmassa asemassa, että heidän asioitaan vakuutuslääkärit tuskin käsittelevät kun ei ole vakuutustakaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #25

Kyllä ovat.

Lääkärihän se määrittelee mitkä oireet viittaavat sairauden pysyvyyteen ja välttämättömään pitkäaikaisen hoitoon - esim. diabetespotilasta ei ole mieltä hoitaa pelkän akuutin tarpeen mukaisesti, koska sairaus vaatii jatkuvaa lääkitystö ja potilaan omaa aktiivista hoitoon sitoutumista jne.

Paperittomien ongelma terveydenhoidon osalta liittyy heidän hetkelliseen elämäntilanteeseensa, terveydenhoidon piiriin pääsemiseen ylipäätään sekä tietenkin lääkärikohtaannoissa mahdollisiin väärinkäsityksiin kielimuurin vuoksi. Kun potilaalla ei olemassa dokumentteja hoitohistoriasta, niin helposti pitkäaikaissairaudet tai muut hoitoon vaikuttava seikat jäävät huomiotta ,,,

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Miksi maahanmuutto ja pakolaisuus niputetaan yhteen?
Nehän on kaksi eri asiaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olisikohan siksi, että tänne tulevat pakolaisetkin muuttavat? Heidän ja muiden, esimerkiksi työn perässä tai parinmuodostuksen takia tulevien syyt muuttoon vain vaihtelevat.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Skene"-piireissä *) varmaankin tällaista niputtamista tapahtuu - pakolaisten ja turvapaikkaa hakevien osuus maahanmuuttajista on oikeasti hyvin pieni ja tässäkin kyselyssä ero maahanmuuttajaryhmien välillä käy hyvin ilmi...

*) Suomen Kansa Ensin- ja vastaavat tahot.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Neutraalia ja objektiivista tiedonvälitystä. Kyselytutkimuksiin osallistujat vastaavat ihan itse esitettyihin kysymyksiin vapaasti ja toivon mukaan harkiten :)

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

Hah, ai että ennen tätä ollaan migraatioon suhtauduttu kielteisesti vai? Käsittääkseni aina Suomeen on ollut tervetullut opiskelemaan, töihin, puolisoksi jne.

Sen sijaan todellisten galluppien mukaan koko Euroopassa, kuten myös Suomessa pitkälti yli puolet äänestäjistä vastustaa masinoitua, poliittisesti ohjailtua maahanmuuttoa eli turvapaikkabingoa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ulkomaalaisiin ja ulkomaalaisen oloisiin henkilöihin on aina myös kohdistunut syrjintää - nopeasti googlettamalla löytyy tutkielma parinkymmenen vuoden takaisesta tilanteesta, missä ilmenee taloudellisen laman ja ulkomaalaisiin kohdistuvien ennakkoluulojen välinen yhteys :

https://multikult.files.wordpress.com/2008/05/suom...

Pekka Pylkkönen

Syrjintää on myös toiseen suuntaan ja astetta vakavammassa mielessä. Somalitaustainen on liki kolme kertaa todennäköisemmin henkirikoksen tekijä kuin uhri. Irakilaisella suhde on jo lähes seitsenkertainen. Toki virolaiset ja venäläiset menevät tästäkin vielä yli, mutta yleisesti voisi sanoa että suomalaiset suhtautuvat maahanmuuttajiin paljon hyväntahtoisemmin kuin maahanmuuttajat kantakirjasuomalaisiin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

MIelenkiintoinen tilasto Maahanmuuttoviraston tekemistä päätöksistä ajalta 11/2016...10/2017. Tilastossa on Maahanmuuttoviraston tekemät päätökset, jotka koskevat oleskelulupaa, kansainvälistä suojelua, kansalaisuutta ja maasta poistamista.

http://tilastot.migri.fi/#decisions

Vuoden aikana on annettu yhteensä 83 000 maassa oleskeluun oikeuttavaa päätöstä mikä on verrattain suuri määrä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Pakolaiskiintiö on tällä hetkellä 1 050 henkilöä vuodessa, joten suuri valtaenemmistö maahanmuuttajista on muita kuin pakolaisia...

Mika Sarivaara-Satta

Elefanttia olohuoneessa ei haluttu tunnistaa, eli kysymättä jäi se, että haluavatko suomalaiset Suomeen lisää muslimeja?
Ruotsin hyvä talouskehitys on harhaa, sillä GDP per capita on junnannut paikallaan kymmenkunta vuotta.
Tämä tieto voi osalle tulla yllätyksenä, mutta maahanmuuttajatkin vanhenevat.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Maahanmuuttajatkin vanhenevat. Totta, myös heistä enemmistö eli työn ja prinmuodostuksen takia tuleet.

Toisaalta heidän lapsensa ovat kasvaneet täällä, käyneet suomalaisia kouluja j.n.e. suomalaistuneet. Viimeistään parissa sukupolvessa he ovat ihan yhtä suolalaisia kuin täkäläiset kanta-astujatkin. Onhan osa heistä jo liittynyt nuivastoonkin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Niin. Juhlitaanko islamilaisessa päiväkodissa isänpäivää?

Muslimien osuuden Euroopan väestöstä ennustetaan nousevan vuoteen 2050 mennessä 10...14 prosenttiin, joten kyllä heitä jatkossakin piisaa kotoutumaan Suomen karuihin oloihin ja perheellistymisten myötä luomaan uusia työllisiä...

Mika Sarivaara-Satta

Muslimit(#NotAll) eivät kotoudu, vaan kotiutuvat, ja mitä enemmän muslimeja, niin sitä enemmän ongelmia.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Miksi islamia uskontona, aatteena ja agendana ei yksinkertaisesti kielletä
EU:n sisällä ? Sisältää niin paljon perustavanlaatuisia eroja ja ristiriitaa ihmisoikeuksien, tasa-arvon, lasten oikeuksien toteutumisen ja toisiin uskon-
toihin suhtautumisen puolesta. Aivan samaa sarjaa, kuin natsismi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset