jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Yrittänyttä laitetaan

Tilastokeskuksen työvoimatutkimukset osoittavat, että hallituksen toimet yritystoiminnan elvyttämiseksi ovat "hieman" epäonnistuneet - viimeisimmän tilastojulkistuksen mukaan yrittäjien ja yrittäjäperheenjäsenten määrä on vähentynyt lokakuusta 2016 tämän vuoden vastaavaan ajankohtaan mennessä peräti  31 000:lla suhteellisen vähentymisen ollessa 8,8 prosenttia.

Tilastotietokannan tietojen mukaan erityisesti työnantajayrittäjien määrä on tilastoidulla kolmannella kvartaalilla laskenut alhaiselle tasolle.

 

No, yritysten investointiympäristöjä toki kehitetään ja aineettomien asioiden merkityksiä yrityksen menestymiselle aletaan  myös jo kohtuullisen hyvin tunnistaa, mutta työllisyysaste ei edelleenkään kohene riittävän rivakkaa vauhtia. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Onpa kurjaa luettava. Jäänyt huomaamatta kokonaan. Yrittäjänä olen toiminut useamman kerran ja kokemus oli erinomainen. Se teki selväksi, että ainut mitä yhteiskunta odotti oli raportointi ja maksuvirrat. Niiden piti tippua virkamiehille kronometrin tarkkuudella.

Mitään tukea ei valtiovalta antanut vain täytettäviä lomakkeita.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kiintoisaa, että tällaista kritiikkiä esittää henkilö, jonka puolue vaatii yrittäjien verotuksen kiristämistä ja ylipäätään yrityksiin kohdistuvien rasitteiden lisäämistä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

KOhtuus kaikessa. Vasemmistoliitossakin ymmärretään yrittäjyyden luovan uusia työpaikkoja.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Miten se näkyy käytännössä?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #6

Vasemmistoliitto vaatii pienyrittäjille työttömyysturvaa, on esittänyt palkkatukimallia ensimmäisten työntekijöiden palkkaamisen tueksi ja vastaavasti on myös esittänyt arvonlisäverottoman tulorajan korottamista pk-sektorin yrittäjille.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mielenkiintoista olisi saada tarkempia tieoja vähennyksen syistä. Tämähän ei kaikki tapahdu vain kokonaan lopettamisen kautta. Esimerkiksi ketjuuntuminen ja vaikkapa pienten lääkäriasemien ostot yms vähentävät yrittäjien määrää.

Heikossa työllisyystilanteessa myös monet toimivat yksityisyrittäjinä työpaikkojen ollessa kiven takana ja osa lienee siirtynyt palkkatöihin.

Toki lopettamisiakin tapahtuu, mutta ainakaan konkurssimäärät eivät tietääkseni ole olleet mitenkään erityisen korkealla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset