jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Suomi sekaisin

  • alfred e. neuman
    alfred e. neuman

 Ajankuva Suomesta - hallitus syöttää kansalaisille sote-soppaa kiky-herneet nenässä Audin peräkontista :)

 

Ensi vuonna  on onneksi luvassa ainakin presidentinvaalit ja maakuntavaalit, joten äänestäjäkin pääsee taas "vaikuttamaan"  ,,,

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Olit aika vähäsanainen. Kyllähän tämä meno hiljaiseksi vetää.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Median todellisuus ei välttämättä ole sama kuin todellisuuden todellisuus. Media on kyllä sekaisin. Toisaalta, bruttokansantuote nousee kohtalaisen hyvää vauhtia ja työttömyys vastaavasti putoaa. Mutta medialle ne ovat enintään pikku-uutisia. Onkohan tämä taas niitä tilanteita joista Paasikivi sanoi, että poliitikot joutuvat korjaamaan ne ikkunat, jotka lehdistö särkee.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Työttömyyden muutos laskentatapojen muutoksista ja n.s. tempputyöllistämisestä sekä kortistojen siivouksesta huolimatta mahtuu "kausivaihteluihin". BKT:n kasvu on viimeisen vuoden aikana todellakin siirtynyt laskusta hienoiseen nousuun mutta vieläkin ollaan melko vaatimattomissa lukemissa.

Toisaalta on odotettavissa, että kasvu taittuu hyvinkin pian sillä olemmehan kansainvälisessä noususyklissä varsin jälkijättöisesti mukana ja nousu muualla on käytännössä pysähtynyt. Pikemmin taitaa olla niin, että n.s. valtamedia, kotoinen MSM:mme, on syystäkin varovaisia, etteivät joutuisi pian perumaan kirjoituksiaan.

Toisaalta vieläkin on käynnissä TES-neuvotteluja joten kasvulla ei silloin yleensä elämöidä porvarillisvetoisessa tiedonlevitteistössämme. Sen aika koittanee lähenpänä vaaleja joissa he kokevat sillä jotain voittavansa. vaikka varmistavat S.Niinistön presidentikseen.

Sillä tavalla sekaisia aikoja.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #4

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 2017 lokakuussa 197 000, mikä oli 20 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 7,3 prosenttia, kun se edellisvuoden lokakuussa oli 8,1 prosenttia. Työllisiä oli 46 000 enemmän kuin edellisvuoden lokakuussa. Työvoiman ulkopuolella olevia oli 18 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

http://www.tilastokeskus.fi/til/tyti/2017/10/tyti_...

Olen taipuvainen pitämään Tilastokeskuksen tietoja luotettavampina kuin Myyryläisen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #6

Työllisistä yrittäjien määrä on vähentynyt vuoden aikana 31 000:lla ja palkansaajien määrä lisinyt 77 000:lla tempputyöllistetyllä. Työllisyysaste ei silti ole vielä lähelläkään tavoiteltua 72 prosenttia...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #6

Noita käppyröitä minäkin katselin ja samalla otin huomioon miten eritavoin työlliset ja työttömät eri viranomaisissa tunnistetaan sekä mitkä tekijät noihin lukuihin vaikuttavat. Lisäksi pitää ottaa huomioon, miten tilastoja muuten on käsitelty, s.o. siivottu.

Pidän myös Tilastokeskusta rehellisenä sillä se yleensä aina jossakin kertoo selvemmin tai epäselvemmin miten se on lukuihinsa päätynyt. Monetkaan eivät vaivaudu heidän perustelujaan ja kuvauksiaa kuitenkaan lukemaan.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

"vaikuttamaan" - Naulan kantaan.

Ilkka Huotari

Halla-aho puhui järkeä sotesta.

Halla-aho haukkuu kohuesityksen lyttyyn: ”Kaikkein järjettömintä Suomen uudistuksessa on se, että siinä yritetään korjata asioita, jotka eivät ole rikki”

https://demokraatti.fi/halla-aho-haukkuu-kohuesity...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Juu-juu, mutta kun hallitus haluaakin päästää yksityiset sijoittajat terveydenhuollon kautta veronmaksajien taskulle. Näin pyritään tekemään, koska vapaassa kilpailussa yksityinen taho ei ole pystynyt riittävästi viemään asiakkaita julkisilta terveyspalveluilta. Nyt tämä SOS-hallitus yrittää sitä sote-lakien kautta pakolla. Palveluita tarvitsevat ihmiset on kadotettu tässä rytäkässä rakenteellisen ideologian syövereihin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Terveydenhuollon järjestäminen on jokatapauksessa julkisen vallan velvollisuus ja siten näitä palveluita ulkoistettaessa voi tosiaan käydä niinkin, että samalla myös entistä suurempi osa verovaroista "ulkoistuu", päätyy veroparatiiseihin siis...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Halla-aho on tässä samaa mieltä minun kanssani, mikä on toki merkillepantava poikkeus,,,

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset