jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Huntukielto on yhdyssana

  • Fantom
    Fantom

Kansalaisaloitepalveluun on ilmestynyt kansalaisaloite, jossa eduskuntaa pyydetään ryhtymään lainvalmisteluun Moskovan ja Pietarin välisen  pääradan varrella sijaitsevan maalaiskunnan kieltämiseksi sekä Pakistanin maataloustutkimuslaitoksen kriminalisoimiseksi.

 

Aloitteen vireille laittaneet henkilöt perustelevat aloitteen tarkoituksenmukaisuutta ihan omin sanoin - selkeästi ja tyhjentävästi siis :

     "Ihan alkaa olemaan jo turvallisuus riski näinä aikoina. 
Myöskään ei kuulu suomen omaan kulttuurikäyttäytymiseen. 
Pitäisi vaalia kyllä omaa kulttuuria suomessa eikä ihan olla 
suotuvainen kaikkeen maahanmuuttajien tapoihin vaan eiköhän 
heidän täytyisi yrittää sopeutua maan tapoihin ja käytäntöön tänne asettautuessa.
"

 

Kansanvaltaisessa edustuksellisessa demokratiassa kansalaisaloite on eräs merkittävä keino lisätä kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia - toivon siis tällekin aloitteelle onnea ja pitkää ikää sekä ennen kaikkea sisältönsä puolesta suurta näkyvyyttä....

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

On se vaan älykkö kun moskovankielen proffatkin yhdistelee alkuperäsen ugriutumisnimensä hunnulla evakkotaipaleisiin eri sunnilta ja ciansyynäämisiltä ilman näppiälyhirveitäkäänkö. - Ka, oh mänj!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Ihan alkaa olemaan jo turvallisuus riski näinä aikoina."

Aika omituisia esittäjiä, kun pitävät turvallisuutta riskinä. Luulisin, että suurin osa olisi hyvillään siitä, että alkaa olemaan turvallisuutta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kannattaisiko odottaa hieman ennen kuin alkaa pilkkaamaan ihmisiä? Kaikilla ei tuo kielioppi ja asioiden esille tuominen ole yhtä hyvin hallussa. Tuo kansalaisaloitekin kun antaa aika monet mahdollisuudet. Jos nyt näyttää, että takana on jotain muutakin sylttytehdasta, niin sitten.

Mutta toistaiseksi antaisin tuon aloitteen kyllä kuolla omia aikojaan. En kykene tuntemaan niin suurta paremmuutta aloitteen tekijöihin nähden, että alkaisin heitä julkisesti roimimaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, voisi tietysti ajatella, että myötähäpeän vuoksi olisi syytä osoittaa tiettyä empaattisuutta, ymmärrän tuonkin näkökohdan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

No, kansalaisaloitepalvelu ei tosiaankaan edellytä aloitteiden laatijoilta täydellistä kieliopin hallintaa ja tämän vuoksi voidaan olettaa, että kansalaisaloite järjestelmänä laajentaa demokratiaa madaltamalla lainsäädäntötyöhön osallistumisen kynnystä.

Nostoni lisää tämän aloitteen näkyvyyttä eli toimii aatemainoksena (kaupallinen mainontahan Puheenvuoroissa on kiellettyä) ja kieltämättä vienon pilkallinen kirjoitukseni voi sitten herättää monessakin blogien lukijoissa halun allekirjoittaa aloite ihan vaan vastareaktiona ,,,

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

(1) Jos ei osaa peruskielioppia, niin (2) tuskin kykenee kirjoittamaan sellaista aloitetta, jolla on mahdollista mennä läpi.

(3) Toki aina voi jotain äidinkieltä osaavaa pyytää apuun (ja juristinkaan konsultointi ei liene pahasta), ja (4) jos ei ole kaveripiirissä ketään, joka osaa auttaa, niin palaa kohtaan 2.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Lieneekö pelkkää sumutusta koko aloite?

Enemmän kiinnittäisin kieliopillisiin asioihin huomiota saadakseni uskottavuutta aloitteelle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos kyse olisi Suomi24 sivustolle pukatusta nimimerkkikirjoituksesta, niin trolliksihan tuo luokiteltaisiin. Mutta kansalaisaloitteet tehdään omilla nimillä enkä usko, että kukaan tieten tahtoen alkaisi tehdä itsestään naurettavaa. Ellei aloitteen tekijä ole vaikkapa Jari Tervo.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Sanana huntukielto kuuluu samaan sarjaan kuin savupiippu, polkupyörä, ajosuunta ja kansalaisaloite. Ne eivät ole yhdyssanoja, vaan sanaliittoja, joissa kahdesta sanasta muodostuu erillinen käsite. Jos polku ja pyörä kirjoitetaan erikseen, tulee niista aivan eri mielikuva kuin polkupyörästä tai sanoista savu ja piippu.

Savu on mitä tahansa savua. Piippu mielletään yleisesti tupakanpolttoa varten tehdyksi esineeksi. Savupiippu taas on yksiselitteisesti savun poistoa varten rakennettu ontto pystyssä seisova rakennelma. Se voi olla pyöreä tai kulmikas. Yleensä ne ovat tiilestä rakennettuja, mutta myös teräs soveltuu savupiipun rakennusaineeksi. Rakennusaine on myös sanaliitto sanoista rakennus ja aine. Aika harva niitä erilleen kirjoittaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Itse asiassa sanaliitto tarkoittaa erikseen kirjoitettuja sanoja, joka yhdessä muodostavat erityismerkityksen. Esimerkiksi "sen sijaan" tai "lukuun ottamatta".

Savupiippu ja polkupyörä y.m. ovat määritelmällisesti yhdyssanoja.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Joo; olisi pitänyt tarkistaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Nyt on huomioitava, että puheena olevan aloitteen lisäksi tulevalla viikolla aukeaa uusi aloite, jossa esitetään rikoslain 17 luvun 13a §:n muuttamista siten, että naamioituminen julkisella paikalla tulisi yleisesti laittomaksi...

Poikkeustilanteissa tästä yleisestä naamioitumiskiellosta voisi tulevan aloitteen mukaan joustaa, esimerkiksi kylmällä säällä kasvot voisi tilapäisesti peittää huivilla tai kaulaliinalla. Samoin rooliasusteet, kuten joulupukkihahmoilla on, sallittaisiin tapauskohtaisesti....

Voidaanko sitten voimakas meikkaus rinnastaa rooliasusteeseen? Tai hiusten värjääminen?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Entäs suuri kurpitsa tai pääsiäisnoidat? Katsotaanko peruukin ja irtoripsien käyttäminen myös naamioitumiseksi, koska ne voivat aiheuttaa tunnistamattomuuden?

Aurinkolasit saattavat myös estää tunnistettavuuden.

Niin, ja mikä on julkinen paikka? Onko erämaa julkinen paikka? Tai aitaamaton kotilaidun, yksityistie j.n.e.?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Niin. Tuossa kuvituskuvassani oleva tyyppi ei myöskään pääsisi tällaisen yleisen naamioitumiskieltolain seurauksena enää liikkumaan vapaasti...

Näitä huntukieltojahan on perusteltu naisten oikeuksien parantamisella, mutta liekö sekään kovin olennaista tasa-arvon edistämistä, jos naamioitumiskiellon seurauksena osa naisista ei uskalla tai pääse liikkumaan yleisillä paikoilla enää laisinkaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Aikoinaan hienot naiset suojelivat vaaleaa ihoaan hunnuilla (ja parasoleilla) jotta eivät vain muistuttaisi päivänpaahtamia työläisiä. Nyt ei sitten enää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Koska lakia ollaan säätämässä vain naisten pukeutumisen vuoksi, niin voisihan sen mukanaan tuomia vaikeuksia huojentaa siten, että säädettäisiin laki, jonka mukaan vain naisilta kielletään julkisilla paikoilla naamioituneena esiintyminen. Joulupukitkaan eivät sitten tarvitsisi poikkeusoikeuksia.

Tämä olisi kaikin puolin täydellinen ratkaisu siihen naisten alistamisongelmaan, josta pohjimmiltaan on kyse.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kansalaisaloitteen tausta ja tavoite käyvät kyllä tekstistä ilmi, kieliopillisista heikkouksista huolimatta. Kielemme on kaunis, monipuolinen ja haastavakin. Näistä syistä erityistä iloa tuottaa heikostikin koulutettujen maahanmuuttajien kieliopintojen tuloksellisuus. Into, sinnikkyys, halu kehittyä ja menestyä näkyvät kantasuomalaisillekin esimerkillisellä tavalla. Täytesanojen puute tai vähintäänkin huolellinen harkinta niiden käytössä on ilahduttavaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ihan alkoi päälle pukkaamaan sellainen tunne, että ei tämä aloite loukkaa perustus lainkirjainta ollenkaan. Siinä mielessä montaa muuta aloitetta paremmin laadittu.

Onnea pojille! Hienoa työtä!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Saattaapi aloite olla myös salaovelaa pilkkaa itse pyhintä eli lakien liki liturgista kielenmuotoilua kohtaan.

Tommi Mäkinen

http://www.altmuslimah.com/wp-content/uploads/2016...

Minust nää Hijabit Burkat Nigabit on kyl helvetin pelottavii,,

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset