jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Pääministerin raju ulostulo - "Paavon on nyt mentävä"

Keskustan puheenjohtaja pääministeri Juha Sipilä avautuu jyrkkäsanaisesti sanomalehti Karjalaisen haastattelussa - SIpilän käsityksen mukaan oman kansalaispuolueen perustaneen Paavo Väyrysen on yksiselitteisesti erottava keskustasta :

 

     "– Kyllä hän on minulle selvästi toisen puolueen jäsen", Sipilä sanoi Karjalaiselle Joensuussa.

 

 

Keskustan sääntöjen mukaan Väyrysen mahdollinen erottaminen on paikallisyhdistyksen  tehtävä, sillä keskustassa ei kuuluta puolueeseen vaan paikallisyhdistykseen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sipilä on luultavasti sitä mieltä, että Väyrysen kannatus on jo niin alhaalla ettei erottaminen puolueesta enää aiheuttaisi kiistaa keskustan sisällä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"- Ei Väyrystä ole koskaan voitu laskea hallituksen rivien puolelle, Sipilä toteaa."

Onhan se melko omituista myös sekin, että eräs on kahden puolueen jäsen yhtäaikaa...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niin no, keskusta laski oikein, siihen ei kannattanut tuoreeltaan puuttua, mutta nyt kun Väyrynen räpiköi presidentinvaalien kannattajakeräyksensä kanssa tilanne on toinen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #3

Asia erikseen on sitten se, että onko paikallisyhdistyksellä halua ryhtyä erottamistoimenpiteisiin, erottamisesta voi tulla muutenkin hankala sirkus erotettavan menneisyyden tuntien...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #4

Väyrysen Keminmaan keskustaseurassa on viimeisimpien tietojen mukaan vain 8 jäsentä, mutta Väyrynen on vedonnut siihen, että Kansalaispuolueessaan on keskustan jäseniä. Kansalaispuolueensa säännöt ovat olleet sen kaltaiset, että vaikeaa arvella ovatko varsinaisia vai kannattajajäseniä.

Sekavaa on, ja Väyrynen on yrittänyt pitää kiinni keskustaan kuulumisesta.

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/V%C3%A4yrynen-e...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Väyrynen on Keminmaan yhdistyksen jäsen ja puheenjohtaja, miksi yhdistystä ei eroteta puolueesta ?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ai Sipilä meinaa tuupata Paavo Väyrysen historiaan. Sehän on kuin yrittäisi kielellään saada korkki uppoamaan vessanpönttöön.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vertauskuvasi on mainio ja sekin vaihtoehto on olemassa tässä metafoorassa, että se korkinupottaja itse viimein juuttuu kiinni hajulukon mutkaan ja korkki ponkaisee kylpyhuoneen lattialle jatkamaan omien poliittisten ja kirjallisten haasteidensa parissa...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kuvittelin, että seuraa samanlainen paheksuva kommenttiryöppy kuin PS/Uuvatti -blogeissa.
Sipilä on samanlainen demokratianvastainen tyranni kuin puheenjohtaja Halla-aho.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No mitä tekee sellaisella kunniapuheenjohtajalla, joka ilmoittaa palaavansa eduskuntaan oppositioon hallitusta ja oppositiota vastaan, ja lopulta kai koko maailmaakin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei mitään erityistä ellei ala luovaksi. Kukaan käskenyt kepua ottamaan kunniapuheenjohtajaksi Väyrystä eli "vähän" omaa syytä. Väyrysen patologista vallanhalua kannattaisi tosin käyttää hyväksi, jos siis Keskusta pelaisi älykkäästi. Muutenhan Väyrysen voisi heittää menemään, mutta kun heillä ei ole kamalasti kortteja enää käytettäväksi kepun suosion nostolle, niin jotain epätoivoistakin voisivat kokeilla; mikäli siis suosio kiinnostaa. Ihan ihailtavaahan se tavallaan on mikäli ihan aatteella mennään... mikä se sitten lieneekään kepulla nykyään. Viimeksi kepun pelasti (ja hyvin pelastikin) Paavo pressanvaaleilla ja perään "yrittäjänero" Sipilä. Nyt vain hiipuu hiipuu ja missä lienee seuraava pelastus.... jos ei löydy, niin homma kaatuu pahasti eikä sieltä 10% kohdilta enää nousta, vaan lähinnä lasketaan.

Keskustasta vain tuskin luovuutta löytyy. Tuon Väyrysen voisi sopivalla neuvottelutaktiikalla valjastaa lisäämään vielä Keskustan elinikää.... nyt kun ovat menossa vauhdilla sinne 10% ja sitä alle puolueeksi.

No pikaisempi loppu voi olla parempi kuin hiljainen hiipuminen.

Väyrynen kyllä voittaisi Vanhasen tai about kenet tahansa keskustalaisen presidentinvaaleissa (ehkä pääsemme sen näkemäänkin...) ..... että semmoisella kannatuksella kulkevat nyky-keskustalaiset huippupoliitikot. Vanhanen saavuttanee Lippostakin surkeamman tuloksen ( tosin niin tehnee Haatainenkin... ).

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Seija, olen asiasta samaa mieltä.

Sipilää lausunnostaan kiistellään, Halla-ahoa vastaavassa tilanteessa haukutaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Kansalaispuoluehan on pelkkä Paavon hiekkalaatikko, ensimmäisten ilmoitettujen sääntöjen mukaanhan meni jotenkin niin että jäseniksi pääsivät vain entiset kansanedustajat ja mepit. Sitten ilmoitettiin pari kolme kertaa sekalaisesta seurakunnasta asiantuntijajäseniä, eikä siitäkään saanut tolkkua olivatko varsinaisia jäseniä vai ei. Ja sitä rataa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #14

Puolueet kai itse päättävät jäsenistään. Geert Wildersin Vapauspuolueessakin on vain yksi mutta puolueväen joukossa sitäkin luotetumpi jäsen, Wilders itse. Kepuleilla taas maalaisliiton peruja sukulaiset ja naapuritkin liitettiin puolueeseen. He eivät taida tänäkään päivänä tietää ketkä ovat puolueensa jäseniä ja ketkä eivät, paitsi tietysti Väyrysen. En lähtisi ulkopuolelta mestaroimaan puolueiden jäsenyystapoja kunhan kukin omia sääntöjään noudattavat.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #15

Eipä kai se Väyrysen puolue ole sen enempää arvostelun ulkopuolella kuin muutkaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #16

Ei kai sen enempää ulko- kuin sisäpuolellakaan. Jos yhden nostaa tikunnokkaan niin saattaapa kohtelu olla jokseenkin kaksinaismoralistista ja tarkoitushakuista.

Sallittakoon puolueiden erottua toisistaan tälläKIN tavalla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Tuota noin, blogin aiheena sattuu olemaan Väyrynen puolueineen;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #18

Niin, minä arvostelisin puolueita, Väyrysenkin, niiden harjoittaman politiikan mukaan. En miten ne määrittelevät jäsenyytensä.

Sitä paitsi aiheena taisi olla Sipilän suhtautuminen Väyrysen jäsenyyteen Kepussa. Ei Väyrysen puolueen jäsenyysasiat.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kyllä Sipilä on minulle selvästi sen yhden ja ainoan Kepun jäsen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset