Hyvinvointiyhteiskunnassa nettohyötyminen on tavanomaista

Tuoreessa Kanava -lehdessä avautuu emiritusprofesori Vesa Kanniainen esitelmöimään maahanmuuttopoliittisten näkemystensä ohella myös hyvinvointiyhteiskuntamme rahoituspohjasta – julkisen sektorin tuottamat yleishyödylliset palvelut  rahoitetaan hänenkin adekvaattien  käsityksensä mukaan pääosin verotuotolla, jota täydennetään tarpeen mukaan valtion budjettitaloutta tasapainottavalla lisävelalla :). 

Suomessa kokonaisveroaste eli kaikkien kerättyjen verojen suhde bruttokansantuotteeseen on maltillisesti 44 prosenttia, mikä tekee rahassa noin 94 miljardia euroa ja elätettävää asukasta kohden keskimäärin 17 400 euroa vuodessa. Professori Kanniainen kutsuu tässä yhteydessä sinänsä neutraalisti kaikkia heitä, jotka maksavat vuosittain enemmän kuin 17 400 euroa yhteenlaskettuja ansio-, arvonlisä- tai kulutusveroja, nettomaksajiksi ja heitä, joiden maksamien verojen määrä jää alle tuon keskiarvon, nettohyötyjiksi.

Väestötieteestä ja tulonjakotilastoista vähänkin hajulla olevat tietävät, että Suomessa asuvista ihmisistä suurin osa kuuluu nettohyötyjiin.

 

 

Nettohyötyminen on siis maan tapa – oleellinen osa suomalaisten arkea ja juhlaa, mihin myös maahanmuuttajien tulee sopeutuman….

 

 

 

 

 

 

 

Niin?

 

 

 

 

 

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu