jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Asunnottomista suurin osa maahanmuuttajia

Eri lähteistä (1) (2) koottujen tietojen perusteella jo yli puolella tilapäisesti tuttaviensa tai  sukulaistensa luona asuvista, majoitusliikkeisiin tai asuntoloihin majoittuneista tai pahimmillaan ulkona, porraskäytävissä, ensisuojissa tai vastaavissa olosuhteissa asustelevista on maahanmuuttajatausta.

Helsingin Diakonissalaitoksen tekemän selvityksen perusteella ilman vakituista asuntoa olevan maahanmuuttajataustaisen henkilön asema maassamme on erityisen  suojaton ja monelta perusoikeudelliselta osin  puutteellinen - asunnottoman maahanmuuttajan taloudellisten, sosiaalisten ja sivistyksellisten oikeuksien toteutumista perustuslain mukaisesti vaarantaa usein paitsi riittämätön  tieto maan käytänteistä niin myös luottamuksen puuttuminen viranomais- ja sosiaali- ja terveyspalveluiden  toimivuuteen.

 

Asunnottomien yötä on vietetty Suomessa 17. lokakuuta vuodesta 2002 alkaen - tänä aikana tämä köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen tapahtuma on muuttunut entistä monikulttuurisemmaksi ja  muutenkin monisyisemmin haasteelliseksi. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun asuntopula yhdistettynä henkilökohtaiseen velkaongelmaan tai yhteenkin maksuhäiriömerkintään ylläpitää monenkin keskituloisen työssäkäyvän asunnottomuutta...

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Niko Sillanpää

Eli juurisyy on valtakunnan/EU:n rajalla, jossa globaalia köyhää ei pitäisi missään tilanteessa päästää maahan, oli hänen jamansa mikä tahansa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minusta Sillanpää ei ole pureutunut ihan juurisyihin asti vaan on, vielä, oireiden tasolla. Vai tarkoittaako Sillanpää, että olkoot asunnottomia muualla kuin meidän silmissä ja mielessä?

Niko Sillanpää

#2: Meidän vastuumme päättyy rajalle eli kyllä, meidän osaltamme kyseessä on juurisyy. Jos ongelma on esim. Eritreassa tai Nigeriassa, Suomi on väärä foorumi, Eritrea, Nigeria ym. tai maailmanhallitus oikeita foorumeita. Koska maailmanhallitusta ei ole (ja tuskin myöskään koskaan tulee), foorumiksi jää Eritrean, Nigerian ym. yhteiskunnat.

#3: Mikään valtio ei ole sitoutunut minkään sopimuksen puitteissa tarjoamaan hyvinvointia muille kuin kansalaisilleen ja hyvä niin. Kv suojelu pitää tietenkin reformoida ja tämän tapahtuu muuttamalla suojelun tarjoamisen metodit ja asettamalla kahden- tai monenkeskeisillä sopimuksilla kehitysmaalaiset maahanmuuton suhteen heikompaan oikeusasemaan kuin muut.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #5

Meidän vastuumme humaaneina ihmisinä ei pääty millekään rajoille vaan hädänalaisia on autettava jos ja kun pystymme.

Jos lääkäri Sillanpään eteen tulee apua tarvitseva potilas, etsiikö Sillanpää ensin josko löytyy joku sopimus jolla potilaan voi käännyttää toiselle puolelle maapalloa? Ja pyytää rajavartioita estämään etteivät sellaiset enää tule häiritsemään hänen rauhaansa?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #6

#6: Hätää ja "hätää" on monenlaista. Tällä puheena olevalla hädällä on hyvin vähän mitään tekemistä akuutin lääketieteellisen hädän kanssa (johon siihenkin pitää vastata paikallisella tasolla niiden resurssien puitteissa). Ja oli tai ei, miellä ei ole velvollisuutta ja vielä vähemmän on järkeä sitoa kotiamme ja/tai hyvinvointiamme imperatiivina esittämääsi; Ulkoryhmän sosioekonomiasta huolehteminen ei ole minkään sisäryhmän keskeinen tehtävä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #9

Amerikkalaisella vaimollani oli vain kerran "lääketieteellinen hätä" Suomessa asuessamme. Sormeen tullutta haavaa jouduttiin ompeluttamaan Töölön ensiapuklinikalla.

Onneksemme emme asuneet esim. Tampereella, jossa lääkärinä olisi voinut olla Niko Sillanpää jonka mielestä "lääketieteellistä hätää" pitäisi mennä saamaan kunkin kotimaahan.

Suomi on menossa outoon suuntaan.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #6

Monelleko asunnotonta maahanmuuttajaa olet itse ottanut kotiisi asumaan?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #5

#5

>.....köyhää ei pitäisi missään tilanteessa päästää maahan, oli hänen jamansa mikä tahansa.....

ooo

.....mutta kun ihmisoikeudet vaativat toista.

IHMISOIKEUKSIEN JULISTUS, 1. ARTIKLA :

Ihmisoikeuksilla tarkoitetaan jokaiselle ihmiselle kuuluvia perustavanlaatuisia oikeuksia. Niiden tavoitteena on turvata jokaiselle ihmiselle ihmisarvoinen elämä, turvata perustoimeentulo ja taata yhteiskunnalliset osallistumismahdollisuudet. Ihmisoikeudet kuuluvat jokaiselle ihmiselle ja ovat voimassa_ kaikkialla_ henkilön taustasta, sukupuolesta tai yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta.

Ihmisoikeudet ovat mm:
yleismaailmallisia, eli universaaleja. Ne kuuluvat saman sisältöisinä kaikille maailman ihmisille ja ovat voimassa kaikkialla. 
luovuttamattomia, niitä ei voida poistaa keneltäkään, ei edes henkilön omalla päätöksellä………

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Tuo viimeinen virke on hieno: Ihmisoikeudet eivät häviä vaikka ¨henkilö itse haluaisi.

http://www.ykliitto.fi/yk70v/yk/ihmisoikeudet

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #8

#8: Kyseisen julistuksen allekirjoittajat ovat kansallisvaltioita. Kyseessä on sopimus kansallisvaltion ja sen asukkaiden välillä, ei kansallisvaltion ja koko planeetan väestön tai yksittäisten ihmisten välillä.

Tai eihän se edes ole sopimus, vaan julistus, mutta noin konseptuaalisesti.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Dublin III-sopimus, Geneven pakolaissopimus ja EU:n vapaaliikkuvuus sekä YK:n TSS-sopimus hieman hankaloittavat tuota toivomaasi rajalta käännyttämistä.

Sitä paitsi ARA:n tilastoissakin asunnottomia maahanmuuttajataustaisia on jo lähes 2 000, joten kirjoitukseni on monikulttuuripainotteisuudessaan pätevä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Asia ei ole suinkaan noin yksinkertainen. Mikään sopimus kun ei ole sellainen instrumentti, jota olisi joka tilanteessa pakko noudattaa, seurauksista välittämättä. Sopimukset on myös mahdollista purkaa.

Kansainvälisessä sopimusoikeudessa on tilanteita, joissa joudutaan ratkaisemaan, miten toimitaan sellaisten sopimusten kohdalla, joiden noudattaminen on käytännössä mahdotonta tai joita kukaan ei enää noudata. Suosittelen että tutustut aiheeseen. Esimerkiksi tässä on hyvä kirjoitus.
http://leenameri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206419-l...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #4

Sellaista vaihtoehtoa vain ei vielä olla esitetty vakavasti otettavalta taholta, että Suomi irtisanoutuisi jostain asiaan liittyvästä kv-sopimuksesta. Sellainen tilannehan edellyttäisi käytännössä valtiollista tai pikemminkin Euroopan tasoista hätätilaa...

Geneven sopimuksen (Sops 77/1968) irtisanomisaikakin on yksi vuosi.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #12

Tietyillä edellytyksillä kansainvälisen sopimuksen määräyksen voi myös ohittaa, ts. jättää noudattamatta sopimusta.

Kaikista sopimuksista huolimatta suvereenilla valtiolla on edelleen oikeus päättää, kuka valtion alueelle saa tulla ja kuka ei.

Timo Ala-Harja

Miksi et ota joitakin noista luoksesi asumaan kun olet heistä noin kertakaikkisen huolissasi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #17

Eivätkö matu-"kriittiset" löydä muita ratkaisuja? Tuo "omaan kotiin" on niiin passé.

Epäilenpä, ainakin omalta kohdaltani näinkin epäsosiaalisena ihmisenä, toimivan paremmin, että maksamiani veroja käytetään asiallisten omien asuntojen hankintaan ja ylläpitoon asunnottomille riippumatta heidän etnisestä taustastaan ja oleskeluhistoriastaan Suomessa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#1

>.....köyhää ei pitäisi missään tilanteessa päästää maahan, oli hänen jamansa mikä tahansa.....

ooo

.....mutta kun ihmisoikeudet vaativat toista.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Eihän tänne pakko ole tulla.

Jotku maahanmuuttajat on sanoneet että möivät talonsa ja jätti työpaikkansa kotimaahansa.

Luuleeko ne tosiaan että tänne vain tullaan ja niille rakennetaan talot ja annetaan autot?
Ehei, en minäkään täällä ilmaiseks mitään ole saanut, silti oon rakentanut perheeni ympärille turvallisen elinolon.

Kaj Granlund

Poistetaan maahanmuuttajat tästä keskustelusta. Heistä ei ole kyse. Valtaosa vastaanottokeskuksisamme loisivista ihmisistä ovat tulleet tänne ihmissalakuljettajien yllyttäminä. Heille on lähtömaassa luvattu paratiisin avaimet ja siksi lähtivät. Mistään pakolaisstatuksesta näiden kohdalla ei voida puhua, vaan ne pakolaiset, joita meidän tulee suojella, istuvat pääosin pakolaisleireillä.

Onnenonkijat on saatava pois! Tällä hetkellä jokainen tänne tullut "pakolainen" elätetään lainarahoilla, joiden maksajat vielä istuvat päiväkodeissa. On ymmärrettävä, että kaikella on hintansa ja on pakko valita.

Jos täyteen ahdettuun pelastusveneeseen pyrkii saman verran lisää, niin toki voidaan ottaa ja kaikki hukkuvat, tai estetään ylimääräisten nousu veneeseen.

Tämä on sitä reaalimaailmaa, jota ei illuusioilla ja hyvillä tarkoituksilla muuteta.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#16

>Valtaosa vastaanottokeskuksisamme loisivista ihmisistä ovat tulleet tänne ihmissalakuljettajien yllyttäminä.....

ooo

Noinko ajattelet?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset